Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : criminalització i repressió : pobles i cultures vs poder i estats
Detenen sis independentistes per l'agressió a membres d'un grup ultradretà a Sabadell
23 feb 2004
La policia diu que unes 40 persones van irrompre diumenge en un local on hi havia militants de l'MSR.
Efectius de la Policía Nacional van detenir ahir al matí a Sabadell sis independentistes acusats de l'agressió, diumenge a la matinada, a un grup de militants de la formació ultradretana MSR. L'atac, en què haurien participat unes 40 persones, va acabar amb sis neonazis ferits. En la denúncia, els ferits acusen de l'agressió integrants del Casal Independentista Can Capablanca. Col·lectius veïnals, independentistes, antifeixistes i familiars dels detinguts van negar ahir mateix qualsevol mena d'implicació dels detinguts en aquests fets i van dir que les detencions de la policia van estar «plenes d'irregularitats».
Segons ha explicat la policia, l'agressió va passar a les portes d'un local del carrer les Planes, al centre de Sabadell. Els sis ferits van presentar la denúncia després de ser atesos a l'hospital. Els detinguts, segons fonts policials, se'ls acusa d'una falta de lesions. L'operació es va donar per tancada ahir a la nit i els detinguts passaran avui a disposició judicial.
El portaveu del moviment independentista Alerta Solidària, Jesús Palma, va explicar que els sis detinguts tenen entre 18 i 21 anys i cap antecedent policial. Palma va dir que les detencions es van fer «sense justificació i de manera arbitrària», i creu que són «la punta de l'iceberg de la campanya de criminalització» contra l'independentisme català «orquestrat des de l'ombra per la brigada d'informació». Per Georgina Llonch, germana d'un dels detinguts, l'actuació policial va ser «desproporcionada i indiscriminada», i es va queixar que els agents de paisà que van efectuar la detenció no informessin dels motius de l'arrest.

Quatre anys d'agressions
En els útlims quatre anys, a poblacions del Vallès Occidental com Sabadell, Terrassa i Castellar han tingut lloc més d'un centenar d'agressions amb connotacions feixistes. Un dels últims atacs que va tenir més ressò va passar el diumenge 15 de febrer a la matinada, quan un grup de neonazis va agredir els clients d'un bar del centre de Sabadell freqüentat per independentistes i va ferir cinc persones. La policia va detenir tres skins.
El Movimiento Social Republicano (MSR) es va presentar a les últimes eleccions municipals de Sabadell amb llista pròpia. En els pròxims comicis estatals ha presentat llista a 50 províncies. Entre les seves proclames que es poden llegir al seu lloc web hi ha: «Defensar la identitat dels pobles no és racisme, és un dret. Prou immigració.» Per la seva part, l'Ajuntament de Sabadell no ha volgut fer declaracions


CARLES ALUJU FERRER . Sabadell
Mira també:
http://www.vilaweb.com/elpunt/noticies/noticia-775405.html

Comentaris

Els neonazis ataquen un avi.
24 feb 2004
32_f11a_1.jpg
Ahir es va saber que un grup de joves neonazis va agredir, divendres a la nit, un avi que es trobava al carrer Sant Cugat, al centre de Sabadell. L'home va ser apallissat pels neonazis i li van acabar fent un trau al cap. En la imatge es veu com els quatre agressors envolten l'avi. A dos dels joves -el primer per l'esquerra i el segon per la dreta- se'ls veu amb pals a les mans. L'home va ser atès a l'hospital aquella nit i va presentar la denúncia ahir, en ser requerit per la comissaria de Sabadell.
Entitats veïnals del nord de Sabadell van denunciar ahir que durant el cap de setmana hi ha hagut altres agressions. Asseguren que, divendres, uns feixistes van agredir un jove al carrer Unió -a prop del centre- i que dissabte van apallissar quatre menors
Mira també:
http://www.vilaweb.com/elpunt/noticies/noticia-775406.html
Re: Detenen sis independentistes per l'agressió a membres d'un grup ultradretà a Sabadell
24 feb 2004
1 agressió 1 resposta!!!!!!!
prou feixisme ara i sempre!!
Sindicato Sindicat