Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Comunicat del POR sobre la treba d'ETA
23 feb 2004
Comunicat del Partit Obrer Revolucionari sobre el comunicat d'ETA anunciant una treva a Catalunya
Sobre el Comunicat i la Treva d'ETA

A l'actual campanya electoral ETA participa amb un comunicat de treva a Catalunya en comptes d'un atemptat. Però des de fa mesos hi ha una treva de fet a Espanya, doncs no ha hagut atemptats.

El PP, el seu candidat presidencial Rajoy i el govern de l'Estat, condemnen el comunicat i la treva igual que si hagués hagut un atemptat, en comptes de dedicar-se a crear les condicions polítiques per a una treva arreu d’Espanya.

El PP busca treure profit i benefici propi electoral de qualsevol acció d'ETA o relacionada amb ella.

Les denúncies sobre el comunicat de la majoria de l'estament polític institucional afavoreixen al PP, i no contribueixen a trobar una solució ni a resoldre el conflicte.

El que cal és que totes les forces implicades iniciïn un diàleg que permeti conduir a una negociació política, pacífica i democràtica, aprenent del procés de pau a Irlanda.

El PP és el principal obstacle a derrotar per a iniciar un diàleg i una solució política negociada al País Basc.

El que pretén el PP és supeditar i derrotar completament la població i nació basca i catalana.

El PP vol trencar el govern tripartit a Catalunya. Per això el PP no para de desestabilitzar al govern catalanista i d'esquerres de la Generalitat.

El PP pretén subvertir la voluntat popular a Catalunya, i no la respecta, com va fer en la Comunitat de Madrid. CiU tendeix la mà per a ajudar a aconseguir aquesta ruptura de la coalició governamental d'esquerres.

José Luis Zapatero i el PSOE haurien de recolzar a Pascual Maragall, president electe de la Generalitat de Catalunya i del PSC, en comptes de seguir a l'uníson la partitura del PP. El PSOE necessita separar-se del pacte d'Estat per la llibertat i contra el terrorisme, per a deslligar-se del PP. Aquest pacte només ha portat menys llibertats - amb la il•legalització de la representació política abertzale de Batasuna, el tancament del periòdic Egunkaria, la dispersió i pitjors condicions per als presos bascos -, aquest pacte tampoc ha resolt la violència en el conflicte basc.

El PP és un partit militarista (guerra i tropes a l'Iraq), d'involució democràtica (impedeix el dret d'associació política abertzale i d'expressió en euskera) i racista (Llei d'immigració), reintroducció de la religió en l'escola. Perquè no segueixi per aquest camí, cal fer fora al PP del govern a les pròximes eleccions del 14 de març.

Denunciem la campanya de linxament i criminalització contra Carod-Rovira i ERC; els defensem de l'assetjament i enderroc del PP, i dels qui s'apunten des del PSOE o CiU.

Donem suport i vam compartir la ferma defensa d'Izquierda Unida i EUiA al govern tripartit de coalició a Catalunya entre el PSC, ERC, ICV-EUiA.

Defensem la mobilització popular i social contra aquestes agressions a les institucions, a la sobirania democràtica i als drets de la població.
Cridem a reforçar també en les urnes, amb el vot, a l'esquerra transformadora que es presenta en Izquierda Unida i en la coalició ICV-EUiA-IU.

Partit Obrer Revolucionari (POR)
18 de febrer de 2004.

Comentaris

Re: Comunicat del POR sobre la treba d'ETA
23 feb 2004
Tot i no estar d'acord amb la defensa del tripartit, el vot a IU i IC-EUiA-IU (no es lloc per explicar el perque) crec que el POR situeu més be amb aquest comunicat el que sempre heu practicat, una especial sensibilitat per Euskalherria. Bé.
Re: Comunicat del POR sobre la treba d'ETA
24 feb 2004
Signaria aquest comunicat de cap a cúa...¡Endavant!
Sindicat Terrassa