Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: dones
GUERRA, VIOLÈNCIA, PRECARIETAT...LES DONES DIEM PROU! - crida 8 de març 2004
22 feb 2004
DILLUNS 8 DE MARÇ 2004 A LES 19:30H TOTES A LA PLAÇA UNIVERSITAT!

Inici manifestació a la Plaça Universitat fins a la Plaça Sant Jaume, baixant per Pelai, Les Rambles i Ferran!

Lectura del Manifest: l'escriptora ISABEL CLARA SIMÓ

Actuació damunt l'escenari HOMENATGE A LES DONES ASSESSINADES PER VIOLÈNCIA DE GÈNERE amb el grup de dones IGUAL DA IGUAL.



T'animes a recopilar les cançons de sempre...i estaria molt bé fer una llista creativa de frases reivindicatives!
Manifest dels grups de Dones

Com cada any ens esforcem en redactar un manifest que expressi sentiments, desitjos, denúncies, esperances...en el que totes les dones poguem fer-lo-nostre.
Volem que arribi a tot arreu i recollir moltes signatures d'adhesió. Participa i fes que el manifest circuli!

Enviar les adhesions per fax o e-mail. Important: per motius d'impremta el termini per recollir signatures d'entitats que donen suport al manifest 2004 a sortir en el díptic, es tancarà el proper dissabte 21 de febrer.

GUERRA, VIOLÈNCIA, PRECARIETAT...LES DONES DIEM PROU!

De nou entre nosaltres el 8 de Març, un dia que volem continuar omplint de dones, de pensaments, d’idees, de fets, de procedències i de realitats diverses, i alhora amb una mirada comuna posada en els desitjos de fer possible una vida diferent, més agradable, on tinguin cabuda totes les persones i totes les diferències basades en el respecte i l’empatia. Una vida que posem davant les guerres i la violència i que defensem a través del diàleg i les paraules, dels fets que dia a dia construïm.

En els conflictes o les guerres es fereixen i maten les persones, i les dones, sovint, som utilitzades com a botí de guerra. Es destrueixen nuclis familiars, es trenca el consens entre grups socials, el present i el futur es deformen.

Per això denunciem la política dels governs imperialistes, encapçalada per l'Administració Bush, i dels seus incondicionals, com Aznar, que continuen potenciant l’ocupació per la força de les armes sobre la població iraquiana; de la mateixa manera que no podem oblidar que vora 50 països d'arreu del món es troben en la mateixa situació.

Existeix, a més a més, una violència específica contra les dones, la violència de gènere, que s'ha emprat com a instrument per mantenir la discriminació, la desigualtat, les relacions jeràrquiques i el poder dels homes sobre les dones. Una violència quotidiana contra les dones davant la qual denunciem les actituds i la impunitat d’alguns sectors de l'Església i del poder judicial, que culpabilitzen les dones i en alguns casos provoquen més violència.

Una altra forma de violència és la precarietat, que deteriora la qualitat de vida de les dones. Cal tenir present que a Catalunya les dones som la part de la societat que suporta la taxa d'atur més elevada.

Precarietat que afecta les dones joves, que veuen com les seves expectatives i il·lusions passen a convertir-se en pura anècdota i esdevenen excedent en el mercat laboral.

Precarietat que pateixen amb més intensitat les dones d'altres cultures, que vénen de lluny, com les dones immigrades, o que són a prop, com les dones gitanes.

Precarietat que viuen les dones grans, que són excloses per no estar dins dels paràmetres de la globalització econòmica, les dones amb discapacitats, a qui no deixen demostrar les seves capacitats, les dones vídues, a qui no es permet viure amb autonomia i dignitat…

... I perquè la violència es construeix, també sabem que cal buscar eines i estratègies per educar persones que aprenguin a dialogar i a resoldre els conflictes de manera no violenta. L'educació i el seu paper en les noves realitats passa per tenir en compte el treball de les dones en els diferents àmbits, passa per repensar la coeducació, és a dir, canviar l'escala dels valors que encara sustenten la violència, per incorporar el saber i les experiències de les dones en els currículums, per reconèixer la nostra tasca.

Per tot això, les dones, aquest 8 de Març, demanem:

ü Que es prevegi una política de gènere en els pressupostos del Govern estatal i en els de Catalunya. Des d'aquí exigim que bona part dels recursos de les administracions públiques es dediquin a l'eradicació de la violència contra les dones.

ü El reconeixement dels drets de les dones immigrades, la concessió de permisos de treball i residència, independentment del seu estat civil.

ü El reconeixement del dret d'accés al treball en igualtat de condicions de totes les dones d'altres cultures i ètnies.

LES DONES CONTINUAREM DEFENSANT UNA PAU JUSTA, CONQUERIDA A TRAVÉS DEL DIÀLEG, REPARTINT EL TREBALL I COMPARTINT LA VIDA.

PROU VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES, PROU GUERRES.

PERQUÈ EL FEMINISME ÉS, I SEGUIRÀ SENT I EXISTINT.

Comissió 8 de Març, 2004



Nota 20/2/04: Text final del manifest 8 de març 2004. Hem modificat el redactat de la 1a. demanda per poder comptar amb el suport del major nombre possibles de grups i entitats de dones. A la Comissió 8 de març volem sumar els esforços de totes les dones. Esperem i desitgem que totes mantinguem el suport ja manifestat.
Mira també:
http://caladona.pangea.org/dia8/manifest.html

Comentaris

Re: GUERRA, VIOLÈNCIA, PRECARIETAT...LES DONES DIEM PROU! - crida 8 de març 2004
22 feb 2004
<p>
<b><font color="#990099">El 8 de març pel món</font></b>
</p><p>
<font face="verdana" size="1">Com
es prepara el 8 de març pel món? Conèixes  webs
d'organitzacions de dones on s'hagi penjat informació dels actes que
commemoratius del proper 8 de març?</font>
</p><p>

Una volta al món amb el 8 de març, relació d'enllaços pel 8 de març 2004:<br>


<table border="0" width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody><tr>
<td width="91%"></td>
<td width="9%"></td>
</tr>
<tr>
<td width="91%"><font size="1"><a href="http://www.un.org/womenwatch/asp/calendar/index.asp?Month=2&;Year=2004" target="_blank">8
de marzo. Women Watch</a></font></td>
<td width="9%"></td>

</tr>
<tr>
<td width="91%"><font size="1"><a href="http://www.ciudad.com.ar/ar/portales/cotidiano/nota/0,3104,17760,00.asp&;>Día
Internacional de la Mujer. Buenos
Aires</a> (2003)</font></td>
<td width="9%"></td>
</tr>
<tr>
<td width="91%"><font size="1"><a href="http://www.inmujer.df.gob.mx/eventos/especiales/8marzo.html";>8
de marzo. Instituto de las mujeres del Distrito
Federal</a> (2003)</font></td>

<td width="9%"></td>
</tr>
<tr>
<td width="91%"><font size="1"><a href="http://www.nnc.cubaweb.cu/febrero-03/nac3182-03.htm";>Día
Internacional de la Mujer. La
Habana</a> (2003)</font></td>
<td width="9%"></td>
</tr>
<tr>

<td width="91%"><font size="1"><a href="http://www.sernam.gov.cl/mujer/8demarzo.htm";>8
de marzo. Servicio Nacional de la Mujer. Santiago
de Chile</a> (2003)</font></td>
<td width="9%"></td>
</tr>
<tr>
<td width="91%"></td>
<td width="9%"></td>
</tr>

<tr>
<td width="91%"><font size="1"><a href="http://www.nodo50.org/mujeresred/8marzo2003-int.html"; target="_blank">Convocatòries
internacionals desde la web de Mujeres en Red</a> (2003)</font></td>
<td width="9%"></td>
</tr>
<tr>
<td width="91%" height="10"></td>
<td width="9%"></td>

</tr>
<tr>
<td width="91%"><font size="1"><a target="_blank" href="http://www.nodo50.org/mujeresred/8marzo2003-sp.html";>Convocatòries
nacionals desde la web de Mujeres en Red</a> (2003)</font></td>
<td width="9%"></td>
</tr>
</tbody></table>
Re: GUERRA, VIOLÈNCIA, PRECARIETAT...LES DONES DIEM PROU! - crida 8 de març 2004
23 feb 2004
El canvi de redactat s'ha fet per tal que les dones "socialistes" el signessin ja que la primera redacció carregava contra el Fòrum de les mentides. Les dones hem de sumar, però no amb tothom, no amb qui ens pren el pèl miserablement fent-nos oblidar part fde les lluites que com a donmes portem endavant. I l'oposició al Fòrum de les mentides n'és una.
Re: GUERRA, VIOLÈNCIA, PRECARIETAT...LES DONES DIEM PROU! - crida 8 de març 2004
23 feb 2004
Vull afegir un comentari en relació amb l'anterior.
Efectivament, el canvi que s'ha fet en el manifest és pq hi sortia un rebuig al fòrum 2004. L'argumentació era que el fòrum el patrocinaven empreses relacionades amb la guerra i en aquest manifest del 8 de març una de les coses que es denuncia és la guerra. A part, també es denunciava que es gastaven molts diners en el fòrum que es deixarien d'invertir en temes de benestar social, i ja se sap, quan l'estat deixa de fer la seva feina en algun dels aspectes de serveis socials, les que acostumen a "suplir" aquest buit són les dones (fet que comporta la dobla jornada laboral etc)
En la línia del comentari anterior, jo també crec que tot i que fem un manifets perquè el signi el màxim de gent (de fet ja vam fer un manifets molt de mínims), hi ha una mínims que no podem rebaixar. A part, és molt hipòcrita per part de certes organitzacions i col.lectius de dones poder signar un manifest per la pau, contra la precarietat etc i no poder criticar el fòrum, que precisament representa tot això que en el manifest es critica.
totalment d acord
26 feb 2004
no estic d acord amb el cambi: si per ampliar tant i q mes gent signe el texte ho fas machiste?? segur q signae mes gent... o meins perq si jo se lo del forum i el cambi, no signe.

el forum discrimina a la dona. la utilitze com cuan fica solament guaredes jurats com dones perq donen mes confiança. utilitzar la nostra imatge i la seguritat q donem per a especular me pareix in-aceptable!!

fora el forum d les pseudo-cultures i d la falsa pau. les dones no podem deixar pasar aixo com si fora cualsevol cosa. NO AL FORUM!! encara q algunes dones es vengan!!!!!!!!!!!!!!!! (merda)
falsa conclucion y cambio
26 feb 2004
decis que al no criticar el forum2004 y no posicionaros claramente en contra abris a que mas mujeres se sumen :: MENTIRA. yo no puedo firmar esto, no lo subscribo porque si no nos posicionamos en frente a esto que es la realidad cotidiana de nuestra ciudad ¿en contra de que?

ganais a unas, perdeis a otras. por lo tanto ese cambio esta MAL.
y es fuera de asamblea
26 feb 2004
todas cometemos errores. este creo que ha sido uno grande. ademas rompiendo el consenso de la asamblea. cambiando un punto.

espero que la subenciones del ayunta-miento no hayan influido en nada.
Re: GUERRA, VIOLÈNCIA, PRECARIETAT...LES DONES DIEM PROU! - crida 8 de març 2004
04 jun 2004
vAYA MIERDA DE WEB
Re: GUERRA, VIOLÈNCIA, PRECARIETAT...LES DONES DIEM PROU! - crida 8 de març 2004
03 nov 2004
DISHA 2004-please participate and forward.
DISHA 2004
The International Foundation of Crime Prevention and Victim Care (PCVC) is organizing an All India Poetry competition in connection with the International Day for the Elimination of Violence Against Women (November 25th). Violence against women takes a dismaying variety of forms, from domestic abuse, emotional abuse and rape to child marriages and female infanticide.



Women above 16 yrs can enter the competition simply by submitting one original poem, 30 lines or fewer, on Violence Against Women, in any style. Submissions will be blind-judged first by a panel of screening judges, then by a nationally known poet serving as final judge. The decision of the judge will be final.





Contest rules:



Ø Poems that have been previously published, have received monetary awards, or are under consideration elsewhere are not eligible.



Ø The Poem must be sent by post or email. Submit the poems with the author's full name, complete postal address and contact phone numbers typed on the upper right corner.



Ø Entries should confirm the truth that violence against women in any form is a crime, regardless of who committed the violent act.



Ø There is one first prize worth Rupees Two Thousand and the winner, should be able to produce the original copies of proof of age, nationality and originality.





Last date for submission of entries: 18th November, 2004


Email address for sending entries: pcvc2000 ARROBA gmail.com




Postal address for sending entries: International Foundation for Crime
Prevention and Victim Care (PCVC)

C/o. Genlite

No. 19, Mooker Nallamuthu Street,

Chennai- 600 001, Tamilnadu
Sindicato Sindicat