Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Agost»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: corrupció i poder : immigració
l´ex-fiscal anti-corrupció demana la dimissió d´Enrique Múgica-
22 feb 2004
L'exfiscal Jiménez Villarejo fa costat a SOS Racisme i exigeix la dimissió del defensor del poble

Critica que no hagi presentat un recurs d'anticonstitucionalitat contra la llei d'estrangeria
MÒNICA BERNABÉ . Barcelona

L'exfiscal anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo es va unir ahir a SOS Racisme i va exigir la dimissió del defensor del poble, Enrique Múgica, per haver-se negat a presentar un recurs d'anticonstitucionalitat contra la llei d'estrangeria. Villarejo, que va participar en una jornada organitzada per l'ONG a Barcelona, va qualificar aquesta actitud de «sorprenent», i va recordar que el defensor del poble ha de defensar els drets dels ciutadans, i sobretot els de les minories.



+ L'exfiscal Carlos Jiménez Villarejo, ahir a Barcelona. Foto: J. RAMOS.

Jiménez Villarejo no es va estar de titllar en diverses ocasions la llei d'estrangeria d'«inconstitucional» i «discriminatòria». Inconstitucional, perquè la llei preveu una disposició addicional que estableix un tracte diferencial de l'administració als immigrants no comunitaris. Els immigrants no comunitaris han de presentar-se personalment a l'administració per fer qualsevol tràmit -no hi pot anar cap representant seu, a diferència de la resta de ciutadans-, i l'administració pot rebutjar a tràmit qualsevol sol·licitud seva sense ni tan sols estudiar-la. I discriminatòria, perquè la llei estableix tota una sèrie de procediments diferencials als immigrants no comuntaris respecte de la resta d'estrangers i ciutadans autòctons.
L'exfiscal també va destacar que la llei d'estrangeria s'aplica només per als immigrants no comunitaris i pobres, perquè, per exemple, no estan sotmesos a les seves restriccions estrangers com ara el futbolista brasiler Ronaldinho, ni els directius de la multinacional Samsung.
A més, a la llei d'estrangeria s'hi afegeix la llei de seguretat ciutadana, violència domèstica i integració de l'estranger. Segons l'exfiscal, el nom d'aquesta última llei ja és prou revelador i demostra la concepció del PP del fenomen immigratori, ja que l'enunciat del text legislatiu vincula directament «la integració de l'immigrant amb un pla general de lluita contra la delinqüència». Jiménez Villarejo, però, va anar més enllà i va denunciar que aquesta llei incompleix clarament el dret de presumpció d'innocència de l'immigrant, perquè preveu la seva expulsió del país en el cas que sigui imputat en un procés judicial, encara que finalment no sigui condemnat ni hi hagi cap sentència en contra seu. De fet, segons l'exfiscal anticorrupció, hi ha un «clima general de sospita», i una prova, segons ell, n'és la possibilitat que la policia pugui tenir accés a les dades del padró municipal, cosa que suposa una «vulneració dels drets i les lliber
tats fonamentals».
A banda de Jiménez Villarejo, altres ponents van participar en la jornada de SOS Racisme, que es va cloure amb un manifest.

Comentaris

Re: l´ex-fiscal anti-corrupció demana la dimissió d´Enrique Múgica-
22 feb 2004
Aquest pro-sionista declarat,que defensa al Govern de Sharon i mai ha comdenat la Guerra d'Iraq ¿com voleu que defense els drets d'els inmigrants(en la seua majoria musulmans?
Com a membre d'el "lobby" israeliá a l'Estat Espanyol té que fer la seua tasca !
Re: l´ex-fiscal anti-corrupció demana la dimissió d´Enrique Múgica-
23 feb 2004
Encara estic esperant una declaració de SOS Racisme sobre els fets dels quartells de Sant Andreu, on estaveu?

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more