Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Acte públic de la XARXA SOLIDÀRIA CONTRA EL TANCAMENT D’EMPRESES
22 feb 2004
MOBILITZEM-NOS CONTRA ELS TANCAMENTS I ACOMIADAMENTS
Celebrem aquest Acte públic de la Xarxa quan les multinacionals sâhan sortit amb la seva en la majoria dels tancaments dâaquesta onada. La direció del sindicats majoritaris, protagonista de les negociacions, ha aconseguit que sâacceptin, en un temps record i sense apenes conflictivitat, els tancaments a canvi dâindemnitzacions.
Els casos de Novalux-Philips i Samsung (amb beneficis, subvencions públiques i un suculent negoci immobiliari entre mans), són particularment sagnants. La mateixa Generalitat havia reconegut que, amb la llei a la mà, no podia autoritzar els tancaments... excepte que els treballadors/es acceptessin pactar-lo.
Les direccions sindicals majoritàries han repetit una i altra vegada que no hi havia res a fer, que la multinacional havia decidit tancar i que només quedava negociar diners. Han cridat a acceptar la derrota sense lluitar ¡quan la batalla per impedir el tancament estava legalmente guanyada! Han mantingut les empreses aïllades entre sí i no han convocat una sola manifestació central contra les deslocalitzacions.
El Govern tripartit ha respirat tranquil ara que sâhan acceptat els tancaments. El Conseller Rañé s'ha declarat satisfet amb l'oferta de Samsung, "suficient âsegons diu- per compensar els treballadorsâ? i cobrir la seva âresponsabilitat social". Però el Govern podia haver aturat tancaments com el de Samsung i Philips. Només havia de tornar els expedients a les multinacionals dient-los simplement que no tenien base legal. En canvi, ha pressionat perquè es pactessin els tancaments i així evitar qualsevol confrontació amb les multinacionals.
Però el preu a pagar és molt alt: més de mil treballadors/es perden el seu lloc de treball i avança la precarietat; la moral dels treballadors seân ressenteix; noves multinacionals sâenvalenteixin a anunciar més deslocalitzacions.
Som contraris a acceptar la derrota sense lluitar i estem orgullosos dâhaver constituït aquesta Xarxa Solidària Contra el Tancament dâempreses, que volem que sigui una bandera de la defensa dels llocs de treball. Som sindicalistes que participem en diferents sindicats i comitès dâempresa; som col·lectius i moviments socials; som organitzacions i persones a títol individual, que ens hem trobat per crear una xarxa solidària contra els tancaments. Una xarxa a disposició dels treballadors/es afectats i compromesa a treballar activament per evitar lâaïllament de les lluites.
Sabem que després d'aquesta primera onada vénen més tancaments, estimulats per la impunitat empresarial. El compromís nacional per la competitivitat que acaben de signar patronal, sindicats majoritaris i Govern no frenarà els tancaments. Per això ens comprometem a:
·donar continuïtat a la Xarxa, ampliarla!
·denunciar els plans de les multinacionals
·donar suport a les mobilitzacions que convoquin els treballadors
·lluitar per una resposta unida de tots els traballadors/es afectats i per la solidaritat de la classe treballadora i les capes populars
·exigir als sindicats firmesa en defensa del lloc de treball i compromís amb els treballadors/es
·treballar perquè el proper 1r. de Maig estigui marcat per la lluita contra els tancaments
·impulsar, amb els treballadors afectats pels tancaments, delegacions als grups parlamentaris del Tripartit per exigir una resposta enèrgica davant els tancaments.
·convocar una Manifestació contra els tancaments i acomiadaments per al dia 3 dâabril

XARXA SOLIDÃRIA CONTRA EL TANCAMENT DâEMPRESES
Per contactar amb nosaltres i adherir-te al Manifest: xarxacontratancaments ARROBA moviments.net

Comentaris

Re: Acte públic de la XARXA SOLIDÀRIA CONTRA EL TANCAMENT D’EMPRESES
22 feb 2004
El día 3 de març hi ha convocada manifestació en igualada contra el tancament i la represió de Funosa y per la autogestio de la empresa per part dels trabajadors/res.

3 de març. tots!!! a Igualada!!!
Sindicato Sindicat