Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
La qüestió és el reconeixement del dret a l'autodeterminació
21 feb 2004
La qüestió és el reconeixement del dret a l'autodeterminació

Davant els darrers esdeveniments polítics generats per la treva d’Euskadi Ta Askatasuna (ETA), el Moviment de Defensa de la Terra vol fer arribar aquestes breus consideracions:

-Des de l'any 1986 ençà, l'Esquerra Independentista no s'ha cansat de criticar l'actuació d'ETA als Països Catalans, en tant que distorsionava la dinàmica de l'independentisme català, i ha demanat reiteradament al Moviment d'Alliberament Nacional Basc que respectés els principis de no-ingerència i solidaritat internacionalista. Sempre hem defensat que ningú que no fos el nostre poble té cap dret a condicionar, influir o decidir quin camí ens durà cap a la independència. Amb tot, seria d'agrair que si es parla de la nostra nació es respectés l'abast de tot el territori nacional, és a dir, de Salses a Guardamar, de Fraga a Maó.

-Resulta preocupant que, fins i tot des d’alguns sectors independentistes, es continuïn analitzant tots aquests esdeveniments en clau espanyola, en la mesura que s'insisteix que aquesta treva beneficia el PP i perjudica el PSOE. Des d'una òptica independentista, es tracta d'una falsa disjuntiva, ja que tant el PP com el PSOE comparteixen el mateix projecte polític, és a dir, el manteniment de la submissió de les nacions oprimides per l'Estat espanyol.

-Si realment s'està d'acord que el diàleg i la negociació són l'eina per solucionar els conflictes polítics, és a dir, si parlant la gent s'entén, és incoherent que ERC hagi proposat tornar a la via policial i hagi acceptat de substituir definitivament Carod-Rovira com a conseller en cap, plegant-se d'aquesta manera a les demandes de Zapatero-Pasqual Maragall, que al seu torn s'havien sotmès a les exigències del PP. Actuant així, ERC està assumint que dialogar amb ETA és un error, la qual cosa mostra la seva feblesa ideològica davant l'ofensiva ordida pel PP i determinats aparells de l'Estat, ja que l’única manera de vèncer l’hegemonia nacional-imperialista espanyola és mantenir-se ferms en els principis.

-No ens cansarem d’insistir que el nucli fonamental de la qüestió no és cap altre que l'assoliment de l'exercici efectiu del dret a l’autodeterminació dels pobles oprimits, com a element bàsic i indispensable per assolir la pau. Per tant, ara més que mai cal que, davant d'aquesta renovada ofensiva espanyolista, tots els sectors que ens considerem independentistes unim els nostres esforços en defensa de la nostra identitat nacional i per a l'exercici del nostre dret a la lliure autodeterminació.

-En conseqüència, des de l'MDT volem manifestar el nostre total suport a la jornada de lluita del 13 de març en favor dels nostres drets nacionals, iniciativa sorgida al si de l'àmbit municipalista de l'Esquerra Independentista.

Països Catalans, 20 de febrer de 2004

Comentaris

breu reflexió conceptual amplia
21 feb 2004
Dialeg dialeg dialeg....

Dialoguem amb els neocons nordamericans per intentar convencer-los perque els EUA no actuin de forma unilateral contra certs paissos, dialeg, dialeg, ..dialoguem amb l'Aznar i el Rajoy perque retirin el projecte del PHN, dialeg, dialeg... dialoguem amb Jatami de l'Iran perque torni a convocar unes noves el.leccions lliures i netes al seu pais, dialeg, dialeg.. dialoguem amb els govern xines perque alliberi tots els pressos disidents del regim, dialeg dialeg... dialoguem amb la guerrilla colombiana perque alliberin a tots els segrestats de la selva.... dialeg, dialeg.. Dialoguem amb els narcotraficants perque deixin els negocis i canviin a un ofici mes digne... Dialeg, dialeg.. Dialoguem amb el G-8 perque deixin de ser el que son i no calguin fer manifestacions antiglobalització.. Dialeg, dialeg.. Dialoguem amb Samsung perque no expulsi als seus treballadors... Dialeg, dialeg.. Dialoguem amb els marits que malttracten dones perque no les maltractin més.... etcétera etcétera...

Jo no dic que sigui dolent o bo, o eficac o ineficas ..el dialeg. Jo no tinc conclusions pero escric aixo per obrir reflexions i/o debats en sentit una mica més ampli.
Re: La qüestió és el reconeixement del dret a l'autodeterminació
22 feb 2004
Perquè s’ha passat de parlar del govern de l’estat espanyol a parlar del govern d’espanya, de demanar la independència a demanar més autogovern, de voler el concert econòmic a voler millor finançament, de ser una nació a ser un dels pobles d’espanya, de criticar el fet de col·locar parents a l’administració a fer-ho, de preferir l’alentiment del desplegament dels mossos per no perder-ne la genuïnitat a obrir-ne la porta a la guàrdia civil, de dir que són ells els qui tallen el bacallà a acceptar un president de la corporació de ràdio i tv imposat (a més de deixar col·locar membres del foro babel al Consell de l’Audiovisual), de parlar de transparència a admetre que al pacte hi havia annexos secrets, de dir que mai seran manats des d’espanya a plegar quan ho ordenen des de Madrid (encara ara diran que la presència d’en Zapatero al balcó de Palau no volia dir res), de dir que l’objectiu és guanyar al PP a donar-li la majoria absoluta per la inconsciència dels seus actes, de criticar el victimisme de l’anterior Govern a utilitzar-lo a dojo ara, de proclamar-se defensors de la cultura catalana a no dir res quan es nomena Ferran Bello (Colectivo Crisol i defensor de les posicions del Foro Babel en temes de normalització lingüística) com a director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional, i també perquè no entenc com és que ja asseguren el suport a en Zapatero a la sessió d'investidura sense saber ben vé a canvi de què.
Re: La qüestió és el reconeixement del dret a l'autodeterminació
22 feb 2004
Doncs no votis a ningú, encara que aixó segur que tampoc millora res.
Sindicato Sindicat