Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació
GARA ANOMENA "TERRORISTA" A ETA
21 feb 2004
http://www.gara.net/azkenak/orriak/art71893.php
2n paràgraf de l'article
Llegiu l'article de la pàgina http://www.gara.net/azkenak/orriak/art71893.php

"Bargalló será, de esta forma, el sucesor de Josep Lluís Carod-Rovira, que salió del gobierno catalán al trascender su entrevista en enero con dirigentes de ETA y que ayer, a raíz de que la organización terrorista decretara una tregua en Cataluña..."

Comentaris

Re: GARA ANOMENA
21 feb 2004
Que te de raro que es diguin les coses per el seu nom?
The Independent anomema "separatist group" a ETA
21 feb 2004
En cambio, en Europa se ve de otra forma.

"The Basque separatist group ETA called an unprecedented partial truce limited to Spain's autonomous Catalan region yesterday." The Independent.

http://news.independent.co.uk/europe/story.jsp?story=492805

Como la BBC y The Guardian, la prensa Britanica se distancia del termino "terrorista" para referirse a ETA.
Re: GARA ANOMENA
21 feb 2004
Es tracta d'una errada greu i intolerable per part de gara
Re: GARA ANOMENA
21 feb 2004
Collons, un debat lexicològic o flipològic encetat al voltant de al correcte denominació d'ETA? L'ostia nen!!
Re: GARA ANOMENA
21 feb 2004
doncs no és tan anecdotic. Els mitjans del sistema sempre han tingut molta cura a anomenar ETA com organització terrorista, banda terrorista, banda, "los violentos"...

La paraula "terrorisme" és de les paraules que te el sistema per referir-se a allò que vol eliminar. De terroristes han estat titllats Durruti, la Cnt, la cuarta Internacional, l'OAP, els sandinistes, els zapatistes, etc etc. En el llenguatge de l'imperi ocupa un lloc central: la lluita contra el terrorisme internacional per salvar la democràcia es la forma de referir-se a la nova politica d'agressions i guerres de l'imperialisme.

La discussió sobre el que és i no és terrorisme també ha ocupat el moviment obrer i el socialista. Per exemple, hom es pot troba l'obra de Trostky "Terrorisme i comunisme"...

El company diu "anomenar les coses pel seu nom" i es queda tan ample. Segurament Somoza a l'epoca prèvia a la revolució sandinista estaria d'acord amb ell.

Independentment de l'opinio sobre la practica d'ETA, diu molt d'alla on es situa un mateix quan utilitza una determinada forma de adjectivar-la o una altra. Fa com paraules com "condemna". L'interes que tenen alguns per que tal o qual personatge o organització "comdemnin" tal o qual acció d'ETA resulta paradigmatic. Un pot dir que no esta d'acord amb ETA, pero l'acribillaran fins que arribi a la "comdemna". Em sembla que tot plegat no és tan anecdotic.
Re: GARA ANOMENA
21 feb 2004
Les teves puntualitzacions em semblen prou bones.
Re: TERRORISME
22 feb 2004
SEGONS TU EL LLENGUATGE HA DE SERVIR PER PERMETRE CONCEPTUALITZAR COSES I ASSIGNAR TERMES A REALITATS ...O AL INREVÉS; PER BARREJAR CONCEPTES I TREUREL'S-HI TOTA LEGITIMITAT EPISTEMOLÒGICA PER REPRESENTAR ALLÒ QUE VOLEM EXPRESAR?

I en concret pregunto: Si les accions d'ETA no son accions de terror ni terroristes i ETA no és un grup terrorista ...Quin significat aleshores segons tu té o hauria de tenir la paraula terrorisme? En quines circumstàncies podria ser emprada?

Espero algunes respostes. Merci.
Re: GARA ANOMENA
22 feb 2004
El problema esta en que gairebé sempre els actes de terror que cometen alguns son danys col.laterals i els comesos per d'altres son terrorisme. Aquest és el problema. Que el significat de la paraula terrorisme esta ben clar, pero que alguns la substitueixen per eufemismes. Per paraules que sonen bé. Qui no fa aixó?
Re: GARA ANOMENA
22 feb 2004
SI EL TERRORISMO ES "INFUNDIR EL TERROR" ALFRED HITCHKOCK Y AMENÃ?BAR SON TERRORISTAS.
Sindicat Terrassa