Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : mitjans i manipulació
Els treballadors d'informatius de Sant Cugat contra Urdaci
21 feb 2004
<b>Els treballadors dels serveis informatius de TVE a Catalunya van denunciar ahir «la manipulació constant» dels Telediario en tots els temes en què el PP «pugui tenir-hi algun interès», sobretot en informacions de Catalunya i el País Basc, i van demanar la dimissió del cap d'informatius de TVE, Alfredo Urdaci. Entre 30 i 40 professionals van aprovar ahir al migdia en assemblea el manifest Urdaci, dimissió, amb què es desmarquen de la línia informativa de Madrid.</b>
Els treballadors consideren que la «utilització grollera d'imatges i declaracions que poden perjudicar l'oposició» i la «reiterada aparició» de membres del PP «supera tots els límits». També denuncien «l'aposta per tot allò que contribueix a crispar l'opinió pública» i entre els exemples de «la utilització partidista d'un mitjà públic» citen el conflicte de l'Iraq, el PHN, la catàstrofe del Prestige, la immigració i la delinqüència.
D'Urdaci, opinen que «la seva submissió en l'entrevista al cap de govern va ser llefiscosa». A més, com a cas més «grotesc» de professionals que intenten «falsejar la realitat i deformar l'opinió pública», citen Carlos Dávila, responsable d'El tercer grado.

<b>Menyspreu a Sant Cugat</b>

El manifest també denuncia que «quan es tracta d'informació sensible» sobre Catalunya, «es menysprea el treball dels redactors de Sant Cugat» i la informació es fa directament des de Madrid, «esbiaixadament i amb omissions flagrants», cosa que crea malestar al centre català. Com a exemple, consideren «paradoxal» que diumenge passat, de la manifestació a Barcelona pel primer aniversari del «No a la guerra», des de Madrid «només estiguessin interessats en les declaracions de Carod-Rovira». Per això, demanen a la direcció de TVE a Catalunya que «empari el seu treball i no contribueixi amb la submissió a fer del centre una mera sucursal».

Segons va explicar el delegat del Sindicat de Periodistes -impulsor del manifest-, Jordi Casanovas, el text s'enviarà als membres del consell assessor de RTVE a Catalunya i als partits polítics. A més, tenen la intenció de parlar amb la resta de sindicats i àrees del centre per organitzar una concentració de protesta.
Mira també:
http://www.vilaweb.com/elpunt/noticies/noticia-773484.html

Comentaris

Re: Els treballadors d'informatius de Sant Cugat contra Urdaci
21 feb 2004
Me'n recordo del Sant Jordi passat, l'informatiu de sant cugat va posar un estudi a plaça catalunya per donar publicitat al stand del Forum 2004 que estava situat al darrere. Jo i uns companys ens vam posar al darrere de les cameres amb cartells de "No a la manipulacio" i "No a la guerra". Els vam repartir per tota la plaça i la nostra presencia va estar durant tot l'informatiu. Al acabar, els treballadors de TVE sant cugat, càmeres, regidors i presentadors del telenoticies, se'n van apropar i ens van felicitar. Tot el respecte per aquests companys, i espero q no els passi res per aquest acte seu valent de denúncia.
Re: Els treballadors d'informatius de Sant Cugat contra Urdaci
21 feb 2004
ja era hora que es mullesin, que fa vergonya tot el què estem veient de fa temps. El periodisme actual es una burla total.
Re: Els treballadors d'informatius de Sant Cugat contra Urdaci
22 feb 2004
No desperten una mica masa tard aquests/es superperiodistes de TVE? Després de 8 anys de mamoneig i llepaculisme ara que us passa? Mai heu tingut dignitat ni principis, no em vingueu amb falàcies.
Sindicato Sindicat