Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: fòrum 2004
Fòrum 2004.- L'ONU reclama reformar les lleis per protegir la propietat intel·lectual de les comunitats indígenes
21 feb 2004
Fòrum 2004.- L'ONU reclama reformar les lleis per protegir la propietat intel·lectual de les comunitats indígenes
La Universitat de l''ONU (UNU), amb seu a Tòquio, ha elaborat un informe en què expressa la necessitat que les lleis internacionals siguin revisades per protegir els drets de propietat intel·lectual de les comunitats indígenes. L''informe ha estat presentat en la VII Conferència de la Convenció sobre Diversitat Biològica (CDB), que se celebra fins avui a Kuala Lumpur (Malàisia) com a acte associat al Fòrum de les Cultures 2004.

Les regles internacionals necessiten ser "renovades", ja que segons aquest estudi "suposen una ofensa" per a molts pobles, a causa que, sota el sistema normatiu actual, l''Estat pot sol·licitar a les comunitats que corroborin o revelin coneixements per comprovar si un nou producte que busca ser patentat es basa en ells. Això suposa una "ofensa" per a moltes cultures indígenes, on els seus coneixements tradicionals han estat altament protegits a través de generacions.

L''informe conclou que aquest costum d''obligar els pobles indígenes a informar públicament de la seva propietat intel·lectual, que es practica a molts llocs, és "un comportament insensible" amb les cultures centenàries.

Comentaris

ACTE ASSOCIAT??
21 feb 2004
En que consiste el hipócrita FORUM????
en asociarse los actos que les interesan????
en mamonear????
Re: Fòrum 2004.- L'ONU reclama reformar les lleis per protegir la propietat intel·lectual de les comunitats indígenes
21 feb 2004
No es pas el Forum qui hi diu. Qui te interes en fer-lo quedar be? Canya al Forum de les Vergonyes!
Sindicat