Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anàlisi :: corrupció i poder
LA CÚPULA D’ETA EN MANS DEL FEIXISME ESPANYOL?
20 feb 2004
Iskra.- La vista dels darrers successos, com a independentista català, vull fer les següents valoracions al respecte. Vull deixar clar, abans de començar, tot el meu respecte cap al poble basc, l’esquerra abertzale en particular, i la seva lluita cap a la llibertat.
Mâhan xocat tantes coses dâaquest melodrama que han fabricat els espanyols per a carregar-se el tripartit català i fotre fora ERC de la Generalitat, que no sé per on començar. La dreta catalana (PPC i CiU) són els primers que no han paït la pèrdua de la Generalitat per part de CiU. De fet, la màxima institució catalana delm Principat semblava per a la dreta catalana un regal de Déu a CiU de per vida, que només sâhereda als fills. Però no. Ara la Generalitat ha caigut en unes altres mans. Però és clar, després de vint-i-tants anys acostumat a beure del mateix porró, ara costa assumir que el porró ha passat a un altre; i la prepotència de CiU era dâesperar, a més compten amb la mà germana del PP. Dâaltra banda, la dreta espanyolista, formada bàsicament pel PPSOE, no suporta veure ERC a la Generalitat i sâha limitat a llençar-hi pedres continuadament cercant el trencament del pacte. Una forma molt exemplar i âdemocràticaâ? dâacceptar el que la gent ha votat al Principat.

El PP, a més, acusa un altre problema: no assumeixen que a Catalunya no sucaran mai de la Generalitat perquè en aquest país, gairebé ningú els vol. Llavors, la reacció dâaquest partit ultradretà és la que molt bé coneixem: crispar la societat catalana i treure els vots dâEspanya. Porten un temps de fet obsessionats en âeuskaldunitzarâ? la política catalana, associant amb lâentorn abertzale més violent tot rebrot social, cultural o polític que olori a catalanisme, i més encara quan es toca el tema de la sobirania.

La cita dâETA a Carod Rovira pocs mesos abans de les eleccions espanyoles i poc temps després que aquest sigui nomenat conseller en cap de la Generalitat, seria de cecs no admetre que respon a una estratègia, i que aquesta crida lâha fet ETA. Carod es reuneix amb els dirigents dâaquesta organització armada, la reunió és filtrada per art de màgia pels serveis secrets espanyols; però la màgia no sâacaba aquí: el govern espanyol diu que desconeix el parader de qui segons ells mateixos són els terroristes més buscats a lâEstat. Per tant, els serveis secrets espanyols, no només deixen fugir aquests homes tan buscats de la cúpula dâETA; que a més a més ara declaren una treva fantasma a unes setmanes de les eleccions dient que aquesta organització no actuarà més a Catalunya. Literalment diuen: âTeniendo en cuenta todos estos elementos de análisis y con el deseo de que los lazos entre nuestros pueblos se estrechen en base a los principios de respeto, no injerencia y solidaridad, ETA comunica a Euskal Herria y al Pueblo catalán la suspensión de su campaña de acciones armadas en Catalunya a partir del 1 de enero del 2004.â?. Anecdòticament, deixeu-me apuntar quatre petits trets que he observat, abans dâaprofundir. El primer: diuen que suspenen la campanya dâaccions armades en territori principatí a partir de lâ1 de Gener de 2004, però el comunicat vé signat el mes de Febrer de 2004 i el treuen a la llum a menys dâun mes de les eleccions espanyoles; el segon: mireu bé la foto, la senyera plegada de tal forma que sembla la bandera espanyola amb un estel roig, un detall que potser em passaria per alt si no coincidís amb el tercer tret que he observat: ETA parla de Catalunya referint-se a quatre províncies espanyoles ignorant completament els Països Catalans. Que el PP ignori els PPCC em rebenta però ho puc entendre, però que ETA sâho passi per alt, perdoneu-me, però canta. I un quart detall: televisió espanyola ha emès les imatges dels etarres difonent el comunicat. Que jo sàpiga Garzón en cap moment sâha plantejat citar a declarar el màxim responsable de TVE per fer el que ell diu âapologia al terrorismeâ?. ETA només pot sortir per TVE quan convé al PP, i més si la cúpula és dels seus. La cosa canvia si lâentrevista la fa el Gara o la televisió pública basca. Si poden detenir un gudari en qüestió de dies després de cometre lâacció, i en canvi la cúpula no només la deixen escapar, sino que ara li brinden la TVE... senyors: aquí està passant alguna cosa. Per això cada cop estic més convençut de la tesi que el PP ha aconseguit finalment fer-se (vull dir, infiltrar-se) amb la cúpula dâETA, i ara fa amb ETA el que li convé.

I aprofundint, ara sí, en la qüestió; aquest no és el primer cop que ETA es fica en la vida política del nostre país; sóc conscient de què hi ha diversitat dâopinions sobre lâactuació dâETA al nostre país. Aquesta organització sempre ha actuat contra interessos polítics espanyols. Alguns cop lâhan encertat més, i algun també lâhan cagat una mica. Tots som humans i entre germans algunes cagades les podem passar per alt, però en aquest cas, no només sâhan passat, sinó que a més ho han fet amb malícia i sense escrúpols, i això a una organització socialista revolucionària, no se li pot perdonar, a menys que, com jo defenso, tingui una cúpula dâinfiltrats que actua al servei del PP. En resumides comptes, respecte el comunicat de treva que han tret vull exposar:

-     Jo diria que ja és massa tard si justament avui ETA ha decobert âLa solidaridad honesta, activa y generosa que el proceso de liberación del Pueblo vasco ha cosechado por parte del Pueblo catalán.â?. Em sap greu haver-ho de dir en veu alta per lâespecial respecte que tinc a lâindependentisme basc, però trobo que és força cru i alhora sospitós per una organització armada revolucionària que reconegui la solidaritat de Catalunya amb Euskadi a un mes de les eleccions generals, quan acabem de viure un canvi de govern i amb la croada de fons que el tripartit està patint per part dels de sempre. Es poden fotre sincerament la treva pel cul.

-     Penso que és una burla de mal gust declarar aquesta treva quan tot just sâhavia mig calmat la guerra contra Carod-Rovira practicada pels de sempre, sabent que posaven en perill lâestabilitat del govern català. I és un insult contra el poble català atacar lâestabilitat política del nostre país després del suport recent que heu rebut des del poble català per lâàfer Egunkaria, entre altres.

-     Personalment no em sento identificat amb ERC i encara menys amb el PSC-PSOE, però reconec que el tripartit estava generant una certa il·lusió, ja que com a mínim ha desbancat CiU. Fins ara els únics que es volien carregar el tripartit eren el PP, CiU i alguns sectors del PSOE. Ara sâhi afegeix ETA. Sóc conscient que el tripartit ERC-PSC-ICV no tenen molta credibilitat a ulls dâun revolucionari, però la veritat, després de tants dâaguantar la nissaga convergent; de tot el que podia passar, com a mal menor no és una opció tan dolenta i no és ETA qui la de legitimar o no, sinó els principatins.

-     ETA ha dit més dâun cop que no desapareix perquè les causes que van motivar la seva creació continuen vigents. I jo crec que precisament perquè el feixisme espanyol i la repressió no ha marxat, ETA no té perquè declarar cap treva. En tot cas, que la declari primer lâEstat espanyol i que dissolguin la Guàrdia Civil, perquè nosaltres tampoc volem parlar amb aquesta banda de terroristes tricornuts.

-     Si ETA declara una treva, que la declari al País Basc si vol. A Catalunya ja tenim la nostra pròpia lluita i els catalans, que jo sàpiga, no estem de treva amb lâEstat espanyol. I per si algú ho dubta, com la cúpula dâETA, els Països Catalans sâestenen de Fraga a Maó i de Salses a Guardamar.

Com a conclusió vull dir que no ens hem dâagenollar; el PpsOE ens té la guerra declarada i el poble treballador català penso que no estem per treves ni per hòsties. A banda de les cagades de la cúpula dâETA, crec que lâamistat entre catalans i bascos no sâha de trencar mai; tenim un objectiu comú pel qual portem molts anys lluitant i hem dâestar junts en la lluita, però sense injerències en la política interna dels altres pobles, i sense caure en les provocacions del nostre enemic etern,que per molt que es disfressi dâetarra, ni em faran antibasc ni em faran menys independentista. Gora Euskal Herria! Visca els PPCC! Que ens deixin en pau!!

Comentaris

Re: LA CÚPULA D’ETA EN MANS DEL FEIXISME ESPANYOL?
20 feb 2004
només una anotació molt petita. Pel que dius, i estic d´acord, el PP és feixisme i el PSOE en fa seguidisme (PPSOE). La qüestió és que ERC està pactant amb el PSOE a ajuntaments, consells comarcals, diputacions i govern autonomic català. Qui està en mans del PPSOE?
Re: LA CÚPULA D’ETA EN MANS DEL FEIXISME ESPANYOL?
20 feb 2004
Si, tens raó!! ... i els del PP son extraterrestres dolents i han vingut a ocupar la terra... hi han mil·lers de evidencies, seria massa llarg fer-ho aquí! :-P (Mare meva.. com esta el país!)
Re: LA CÚPULA D’ETA EN MANS DEL FEIXISME ESPANYOL?
20 feb 2004
Olla, EN LUGAR DE CR�TICAR, ¿Tà QUà PROPONES?

COBARDE.
Re: LA CÚPULA D’ETA EN MANS DEL FEIXISME ESPANYOL?
20 feb 2004
PSC i PSOE no són exactament el mateix, cal dir-ho. En cas contrari ni l'Ibarra, ni el Bono ni qualsevol d'aquests faríen tot el possible per esclafar el Maragall com fan sempre que poden. El que encara no entenc es com el PSC continua tenint llaços amb aquest PSOE que es el mateix que el PP. Parlant del PP, només dir que és un partit feixista. En les formes i en les idees, potser no tots els seus votants pero sense dubte la seva cúpula dirigent.
Re: LA CÚPULA D’ETA EN MANS DEL FEIXISME ESPANYOL?
20 feb 2004
Estic cent per cent d´acord amb Iskra, en tot el que dius. I això Olla, tú què proposes?? Que Carod ha pactat amb ETa la treva a Catalunya?? Vinga va, per favor...
Re: LA CÚPULA D’ETA EN MANS DEL FEIXISME ESPANYOL?
20 feb 2004
crec que es prou evident que l'anunci de la treva d'ETA afovoreix al PP i als que segueixen el seu discurs, malauradament masses, per no dir tots. El que està clar és que l'espanyanolisme ho ha aprofitat per atacar Catalunya, el tripartit, ERC i també ETA.
No creieu que també estem fent un """seguidisme""" semblant quan només ens dediquem a crear fantasies: que si la cupula d'ETA son pperos infiltrats, que si la treva és bona o no? Vinga va... si ells ho aprofiten per fer campanya... aprofitem-ho també nosaltres i treiem tots els temes que no volen sentir. Perquè no aprofitem l'ocasió i discutim sobre la naturalesa de l'Estat? sobre els camins que poden portar a l'alliberament nacional? sobre estratègies, mètodes, lluites?
No crec que tots pensem el mateix i segurament seria més productiu discutir aquestes qüestions que imaginar-nos conspiracions pperas dins d'ETA.
O a cas hem d'esperar que al PP li convingui parlar d'estratègies de lluita de l'alliberament nacional?? Si és així, millor esperar assentats.
Re: LA CÚPULA D’ETA EN MANS DEL FEIXISME ESPANYOL?
20 feb 2004
Tens raó, per aixó cal defensar aquesta possibilitat front l'intent del PP de reduir-ho tot a ETA. Si ara centren els seus atacs en ERC, potser és perque representa aixó que esmentes? Es potser perque vol evitar com sigui que s'obri un debat al conjunt de la societat catalana que ha decidit atacar-la per treure'ns la possibilitat de fer-ho?
Re: LA CÚPULA D’ETA EN MANS DEL FEIXISME ESPANYOL?
20 feb 2004
Estic completament d'acord amb l'Iskra, i espero que el debat plantejat per l'enric es dóni cada dia al llevar-nos. La lluita és cada dia al teu entorn i el conjunt dels entorns de tots nosaltres és el que ens ha de donar força per aconseguir l'alliberament nacional. Que ens deixin en pau (seria més fàcil)! No em descoratjo, no em rendeixo, no renuncio.
Salut! Gora PPCC, Visca Euskal Herria!
Re: LA CÚPULA D’ETA EN MANS DEL FEIXISME ESPANYOL?
20 feb 2004
Asnar diu que Carod-Rovira va pactar.
Carod-Rovira diu que no.

Em sembla que si es fa una acusació, suposo que hi ha proves, no? Algú sap on?
Espero que siguin tant evidents com les armes de destrucció massiva d'Iraq.
Re: LA CÚPULA D’ETA EN MANS DEL FEIXISME ESPANYOL?
21 feb 2004
aquests comentaris en recorden quan la mort de Carrero els del pc van escampar la teoria de que era la cia l'autora del atemptat.
Re: LA CÚPULA D’ETA EN MANS DEL FEIXISME ESPANYOL?
21 feb 2004
ETA vol que guanyi el PP, però perque? Doncs no em sembla difícil veure perque i ho entenc:
- Si ha de guanyar el PP que ho faci per majoria absoluta, trobant-nos una cojuntura d'enfrontament entre govern espanyol i governs bascos i catalans. Radicalització institucional.
- Si guanya el PP amb majoria absoluta dins de la societat civil d'Euskadi i Catalunya patirem l'atac neofeixista que ja fa temps van començar. Això faria obrir els ulls a molts ciutadans, en definitiva l'independentisme creix molt gràcies als atacs del PP, al final molta gent no voldrà estar amb aquesta espanya rancia, feixista, totalitària i no només els independentistes, la gent farà la lectura, abans de que ens menysprein com a catalans, bascos, gallecs, etc, fotem el camp.

Aquest 14 de març veurem en que es tradueix tot això, però no només els d'ETA estan desitjant una victòria del PP per majoria absoluta, crec que molts estan apuntant cap aquí, quan la gent torni a patir el feixisme en carns, alguns despertaran, no tots potser, però alguns si.

Jo no penso votar a cap d'ells.
Re: LA CÚPULA D’ETA EN MANS DEL FEIXISME ESPANYOL?
21 feb 2004
Despertaran, sí, però a les presons, als camps de concentració a davant els piquets d'afusellament.

ETA = púrria, aneu a la merda i no torneu mai més
Re: LA CÚPULA D’ETA EN MANS DEL FEIXISME ESPANYOL?
21 feb 2004
Quan més ataquen a Carod i a ERC les feixistes més vots guanyará...el Dissabte 28 vindrá a València Josep Lluis Carod al Palau de Congressos (l'alcalde d'Alboraia d'el PP li va denegar el permís per a fer l'Acte al poble)...Jo que mai vaig anar a un miting d'ERC hi pense anar ¿que vos aposteu que tindrá la major audiència de la seua història al Pais Valenciá?
Amunt Carod!
NO MÉS TONTERIES SIUSPLAU
21 feb 2004
Increïble però cert, tots aquests sectors pseudorevolucionaris que defensen âgrans anàlisisâ? polítics (com a mínim mereixen una tesi doctoral) sobre lâacord ETA-PP, o sobre la irrefutable existència de talps dins la cúpula de lâorganització armada,... ho fan en funció de la defensa de la pobra ERC, que tot i la manipulació a que sembla haver estat sotmesa, serà qui en traurà més rendiment polític! O què us pensàveu, que després de la decepció de gran part dels seus propis votants pel pacte amb el PSC, pintarien alguna cosa dins lâespectre polític català (i espanyol) actual? La conseqüent dualització mediàtica entre la dreta espanyolista catalana i/o espanyola i ERC com a únic partit polític radicalment enfrontat a aquests, almenys davant lâalienada opinió pública, està provocant dos aspectes a destacar:

-     la progressiva decadència de la dreta catalana, mal anomenada nacionalista (CIU), a conseqüència de la impossibilitat de diferenciar el seu discurs del PP davant la crisi; fet que ni les bases més convergents poden admetre, i més ara sense la presència del seu guru Pujol !!!

-     La desestabilització dâun dels grans partits polítics dâàmbit estatal, fet que provocarà que aquest sâhagi de posicionar i decidir si continua amb el seguidisme al PP: o les tesis dâàmbit nacional més conservadores (Ibarra i companyia) o les + federalistes.

Suposo que alguns continuareu pensant que gràcies a aquest segon aspecte, el PP obtindrà la majoria absoluta però jo crec que això no és tant evident; i sinó només cal observar les enquestes de la Vanguardia i lâexemple dâen Mariano Rajoy que ahir en una entrevista a Tele5 va mig acceptar que potser sâhavien equivocat amb la guerra de lâIraq. El primer dirigent polític de pes del PP que en vuit anys ho passava realment malament en una entrevista, seâl menjaven els nervis!!. Per tant, i considerant que la dreta espanyola no té una majoria social prou sòlida ni àmplia a tot lâestat espanyol que els hi garanteixi la tant preuada majoria absoluta, ara caldrà veure si el reformisme espanyolista del PSOE continua apostant pel seguidisme al PP(autèntic culpable de la majoria del PP) o bé trenca amb aquest. De totes maneres un altre fet a tenir en compte és que en lâhipotètic cas de que trenqués amb les tesis ideològiques del PP, tindrà prou temps per explicar-ho i fer-ho entendre a la població abans de les eleccions? La població entendrà aquest canvi sobtat a darrera hora?

Ja per acabar un simple comentari i recriminació per tots aquests que seguiu amb el discurs marcat per les tesis reformistes i us autoconsidereu independentistes i revolucionaris: Lâintelâ¢lecte si és incapaç de despullar-se dels impulsos personals i sentimentals no és res més que un objecte en mans de la vostra voluntat, i mai de la raó (Sigmund Freud).
Defenseu el que vulgueu però siusplau amb arguments i una mica més dâanàlisi, tot això de PPETA i les altres frustracions sobren!

PD: Lo de la PePETA com a nom típic de les classes populars a lâhora de fer una auca perfecte, ara bé utilitzar aquesta mena dâestereotip per dir animalades no!

Salut independència i socialisme!
Re: LA CÚPULA D’ETA EN MANS DEL FEIXISME ESPANYOL?
21 feb 2004
Em fa l'efecte que et refereixes a mí, entre d'altres, pero la veritat és que sí sóc o no sóc revolucionari depén de més coses apart que d'escriure a internet. No se de tú, pero no tinc cap "manual del bon revolucionari". O cap llibre d'autoajuda "Aprén a ser un perfecte revolucionari en una setmana". Aixó sí, si l'esquerra independentista fos només aixó al que tú atorgues exclusivament el qualificatiu de "d'independentista i revolucionari" el nacionalisme espanyol, començant per l'extrema dreta del PP, no hauríen encetat tota aquesta brutal campanya de mentides i persecució mediàtica. Senzillament us ignoraríen.
Re: LA CÚPULA D’ETA EN MANS DEL FEIXISME ESPANYOL?
21 feb 2004
Dit aixó, afegir que si tant evident hagués estat la desfeta d'ERC no s'hauríen pres la molestia d'encetar tota aquesta merdosa campanya d'intoxicació política. Si ho han fet és precisament pel contrari. Em sorprén molt la falta total de sentit solidari envers el que esta passant, sería senyal d'entendre el veritable abast de tot plegat. Intentar aprofitar-ho per treure coses com de qui es el veritable revolucionari "in da houze" em sembla molt ximple. Sobre la majoría absoluta del PP no hi ha cap dubte de que la treurà, en tot cas pot ser suavitzada pel "factor pena". Es a dir, perque es veu venir que l'hostia electoral que es fotrà el ZP -quina collonada, per cert!!- serà tan forta que alguns voldràn evitar-li un ensurt excessiu. Pobre home, aquest ZP i el sei PsoE. S'han passat aquests anys intentant competir amb el PP en... nacionalisme espanyol!! Encara que ho han fet prou bé, només cal pensar en l'Ibarra o el Bono, mai n'hi ha prou per igualar al PP. Perque la majoría dels espanyols no volen res més que l'autèntica i vella extrema dreta que matxaca bascos i catalans rebels i traidors. I si són d'esquerres -encara que no siguin dels teus "revolucionaris"- més encara, per ser doblement traidors i rebels. I la prova són els 10 milions d'espanyols que li van donar la majoría absoluta passada i que li donaràn properament. Que té ETA a veure amb aixó? Doncs que aquesta gent no només li ha regalat a l'extrema dreta espanyola una altre majoría absoluta, que li farà creure que senzillament pot fer el que li doni la gana, sino que a més li ha donat l'oportunitat d'escometre amb la màxima agressivitat contra ERC. Potser creieu que aixó us beneficiarà d'alguna forma? Espero que no, perque si ho penseu és que no enteneu que esta passant. Sortiu del vostre rollo i penseu una miqueta, si us plau!!
Re: LA CÚPULA D’ETA EN MANS DEL FEIXISME ESPANYOL?
22 feb 2004
els d´erc, diuen que ETA ajuda al PP
els del PSOE, que el PP utilitza a ETA
els del PP...

aneu a la muntanya
pura campanya electoral
Re: LA CÚPULA D’ETA EN MANS DEL FEIXISME ESPANYOL?
22 feb 2004
âEl caganer té enemics, ja que desperta sentiments contraposatsâ? Carme Melià

On és el caganer? La recerca de la mainada per trobar el caganer sâha ampliat últimament a descobrir en quin personatge sâha reencarnat aquest any un dels elements més típics de la imatgeria popular catalana. El pagès autòcton âque ajupit, amb barretina i pipa, mostra les natges al descobert mentre fa les seves necessitatsâ ja no és lâúnica personificació del caganer. I és que lâirreverent home que caga ha aixecat tantes passions que fins i tot fa uns deu anys es va crear lâAssociació dâAmics del Caganer, que agrupa una seixantena de col·leccionistes. Aquests són els més interessats en les novetats, tot i que la seva popularització ha fet que anualment seân faci una cinquantena de personatges nous i resulti âpràcticament impossible tenir-los tots, ja que surt molt car i a més no sempre paga la penaâ?. Joan Lliteras, president de lâentitat, exhibeix gairebé per tots els racons de casa seva prop de mig miler dâexemplars, alguns dels quals qualifica de âpetites joiesâ?, i assenyala que hi ha diferents tipus de col·leccions. âHi ha qui només vol els caganers genuïns fets amb fang, dâaltres seâls queden tots, i uns quants opten per una solució intermèdia, malgrat que les peces de plàstic són les més denostadesâ?, especifica. Tot i que arreu del món es poden trobar exemplars de figures defecant âcom el cagöes portuguès o el pastore che caca italiàâ, només a Catalunya sâinclouen al pessebre. Malgrat les veus crítiques contra el caganer, a qui alguns consideren una falta de respecte als aspectes religiosos i una figura de molt mal gust, els Amics no dubten a afirmar que la seva història està íntimament lligada a la del pessebre del cagador català. Si en els primers naixements documentats al segle XVI hi predominaven les imatges religioses i les figures nobles âles úniques famílies que podien permetreâs el luxe de fer el pessebreâ, dos segles més tard la tradició es va estendre a les llars no tan adinerades i els gremis també hi volien estar representats, donant lloc a les primeres filadores, els pescadors, els caçadors i els sacerdots, dins un context de quotidianitat de lâestampa nadalenca. El simbolisme del caganer català, explica Lliteras, té molt a veure amb el cicle de la vida, en retornar els aliments a la terra, malgrat que també es parla dâutilitat en âfemar la terra perquè doni sortâ?. Tot i estar molt arrelat, el que ningú no pot negar és que el caganer âdesperta sensacions contradictòries i té clars enemicsâ?. Per això, lâassociació vol propagar i expandir la tradició âcom més lluny, millorâ?, a través dâEl Caganòfil âno es podia dir dâuna altra manera el butlletí de lâentitatâ i dâexposicions anuals arreu del país âenguany a Granollersâ on es demana a un artista local que creï un caganer propi de la localitat. I cada Nadal es lliura el premi Caganer de lâAny a una persona que hagi fet alguna activitat a favor de la figura. La demanda de fer un monument al caganer.
Sindicat Terrassa