Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
recurs davant la Junta Electoral per la primera pedra del PHN a Vinaròs (País Valencià)
20 feb 2004
document enviat a la junta electoral provincial de Castelló de la Plana per EUPV-Entesa.
A LA JUNTA ELECTORAL PROVINCIAL DE CASTELLÃ

ï§********************** qualitat de representant de la candidatura de Castelló de la coalició ESQUERRA UNIDA DEL PAÃ?S VALENCIÃ+ I. REPUBLICANA: ENTESA

davant la Junta comparec i com millor procedesca en dret DIC:

Que presente una reclamació contra el Ministeri de Medi Ambient amb base en els següents FETS.

PRIMER: La ministra de Medi Ambient, Elvira Rodriguez, ha anunciat en premsa âAznar inaugurará el miércoles las obras del PHN en la Comunidad Valenciana. LA MINISTRA DE MEDIO AMBIENTE, ELVIRA RODRÃ?GUEZ, FIJA EL 2008 COMO AÃO PARA QUE LLEGUE EL AGUA A VALENCIA
El presidente del gobierno José María Aznar pondrá el próximo miércoles la primera piedra del túnel del puente la Higuera, con lo que se iniciarán las obras del Plan Hidrológico nacional en la Comunidad Valenciana. Al día siguiente se iniciará la construcción del tramo situado en Vinaròs. Acto en el que ella estarà presente. Así lo anunció este jueves la ministra de Medio Ambiente, Elvira Rodríguez, antes de pronunciar una conferencia en Valencia titulada sobre el PHN.

Estem davant una sèrie dâactuacions que es poden emmarcar dins dâ una campanya institucional per quant és organitzada i finançada amb diners públics. El contingut dels actes anunciats, però, pot esdevenir per la pròpia naturalesa dâaquests en actes propagandístics i partidistes.
El contingut dels quals sembla més un acte de propaganda partidista que un acte de servei necessari per a la comunitat, al fer coincidir aquesta âprimera pedraâ? o inauguració en periode electoral.
Sâadjunta com a document 1 (i doc 2, els anuncis fets en premsa.

SEGON: Els actes de inauguració o primera pedra, anunciats per la Ministra de Medi Ambient, no tenen com a objecte la informació als ciutadans sobre el procés electoral, ni es tracten dâobres de necessari inici en periode electoral.

TERCER: Els actes dâinauguracions dâobres no resulten imprescindibles per a la salvaguarda de lâinterés públic o per al correcte desenvolupament dels serveis públics.

QUART: Aquest acte sâemmarca dintre del període del procés electoral que va des de lâ20 de gener fins el 14 de març de 2004.

Són dâaplicació els següents

FONAMENTS DE DRET

I. COMPETÃNCIA
Article 19.2 de la Llei Orgànica del Règim Electoral General quant a la competència de la Junta de Zona/Provincial depenent de lâacte impugnat per resoldre aquesta reclamació.

II. OBJECTE
Lâarticle 8.1 de la LOREG estableix que: âLâAdministració Electoral té per finalitat garantir en els termes de la present llei la transparència i objectivitat del procés electoral i del principi dâigualtat.â?

En relació amb lâanterior lâarticle 50.1 de la LOREG estableix que: âEls poders públics que en virtut de la seua competència legal hagen convocat un procés electoral poden realitzar durant el període electoral una campanya de caràcter institucional destinada a informar als ciutadans sobre la data de la votació, el procediment per a votar i els requisits i tràmit del vot per correu, sense influir, en cap cas, en lâorientació del vot dels electors. Aquesta publicitat institucional es realitzarà en espais gratuïts dels mitjans de comunicació social de titolaritat pública de lâàmbit territorial corresponent al procés electoral de què es tracte, suficients per a assolir els objectius dâaquesta campanya.â?

La Junta Electoral Central en compliment de lâarticle 19 c) i f) de la LOREG va emetre la Instrucció de 13 de setembre de 1999 en la qual fixava els criteris i límits de les campanyes institucionals durant un procés electoral. En dita Instrucció al punt 1r sâestableix com a període electoral el comprés entre la convocatòria dâeleccions i el mateix dia de la votació, és a dir, en aquest cas des de lâ1 dâabril fins el 25 de maig.

Alhora al punt 2n sâestableixen els criteris que han de tenir les campanyes institucionals i que són:
a) âLes expressament previstes en la normativa electoral en relació amb la informació als ciutadans sobre la inscripció en les llistes del cens electoral o les altres previstes en lâarticle 50.1 de la LOREG concordants, si sâescau, les lleis electorals de les Comunitats Autònomes.
b) Les que puguen resultar imprescindibles per a la salvaguarda de lâinterés públic o per al correcte desenvolupament dels serveis públics. â?

Alhora lâapartat 3r de la Instrucció prohibeix taxativament que la campanya continga alâ¢lusions a consecucions obtingudes durant el seu mandat pel poder públic que realitze la campanya.
Mira també:
http://laplana.indymedia.org/newswire/display/1038/index.php
http://laplana.indymedia.org
Sindicat Terrassa