Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Neix la Xarxa Solidària contra el tancament d'empreses
20 feb 2004
Recentment s’ha desencadenat una forta alarma social pels anuncis de diferents empreses (la majoria multinacionals) de reducció de personal i, fins i tot, tancament total de plantes; que altres han aprofitat per exigir retallades salarials i laborals, en un inadmisible xantatge social.
Aquesta alarma no només s’ha reflexat als titulars grans mitjans i en les declaracions contundents, però buides de contingut real, de diferents membres del govern. També els afectats han començat a organitzar-se per preaparar una resposta comuna, més contundent i eficaç, davant una amenaça que es preveu que serà una realitat cada cop més punyent en els propers anys.
Així, el dijous 19 de febrer va constituir-se, al Casinet d’Hostafrancs, la Xarxa Solidària contra el Tancament d’Empreses. Allí, representants de les plantilles afectades com Samsung, Printer, Fisipe i altres, però també d’algunes lluites ja històriques com Sintel o Miniwatt i membres de les corrents combatives que encara li queden al sindicalisme, tan crítics dels sindicats majoritaris com algunes de les seves alternatives més actives (CGT, CNT, FTC, COBAS, col·lectius d’empresa,...). Un a un van anar explicant els problemes concrets de cada cas, detallant les seves experiències i propostes de mobilització, amb una coincidència total amb el paper actiu realitzat per CCOO i UGT en la rendició i venda dels interessos dels treballadors. Però també hi va haver intervencions més globals, denunciant les mentides de la globalització capitalista, les trampes de les privatitzacions i la creixent desigualtat entre propietaris i explotats, amb un discurs aclaridor que feia temps que no es sentia, i que es troba totalment vetat als debats dels grans mitjans de comunicació. També s’hi va escoltar alguna proposta, basada sempre en les clàssiques receptes del moviment obrer: la vaga i la solidaritat de classe; alguna apel·lació a obrir-se a altres moviments socials, cap referència a la situació de la joventut precaritzada i que no treballa a les fàbriques ni a la nova immigració.

Comentaris

Re: Neix la Xarxa Solidària contra el tancament d'empreses
20 feb 2004
hi ha alguna manera de possar-se en contacta via e-mail amb la xarxa?
salut i anims que la lluita l' únic que ens pot dur és la victoria
Re: Neix la Xarxa Solidària contra el tancament d'empreses
20 feb 2004
+++ info >>>>
Re: Neix la Xarxa Solidària contra el tancament d'empreses
20 feb 2004
+++ info >>>>
Sindicat Terrassa