Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
La setmana que ve tiraran l'ultim edifici de la Illa Robadors
20 feb 2004
Al carrer Sant Rafael, pel costat de la Illa Robador, ara només queda un edifici, en el qual s'han obert uns grans forats perquè ningú l'ocupi o hi torni a viure.

Ja no hi viu ningú; però encara resisteix el bar "Ciutat Vella", que espera el desallotjament i l'enderroc com tothom.
Ja una vegada hi ha hagut un intent de precintar l'edifici per enderrocar-ho, que per sort ha sigut inutil perquè hi havia un error a l'ordre judicial, el numero civic estava equivocat, i van tenir que tornar-ho a demanar.
Així els propietaris van tornar a obrir el bar per les nits, no obstant les amenaces i els assetjament que li estan fent, perqué abandonin el local JA. Ara mateix a les nits el bar està obert.

Però la setmana que vé, el dijous, està previst el desallotjament i l'enderroc. Al matì, com sempre. I si en lloc d'un desallotjament fos una festa?

La illa Robadors es el cor del Raval. El carrer Robadors, centre històric de Barcelona, carrer de malavida i d'anarquistes, ja no existeix, aviat serà el carrer de la porta trasera d'un hotel de luxe. Quina vergonya, quina violencia, quina rabia.

Ens estan robant la ciutat. I estem permitint que ho fagin.

Comentaris

Re: La setmana que ve tiraran l'ultim edifici de la Illa Robadors
20 feb 2004
al turo de la peira van assasinar al propietari d'un bar que no volia deixar el local. Ara faran un supermercat
Re: La setmana que ve tiraran l'ultim edifici de la Illa Robadors
20 feb 2004
No conec el cas del Turó de la Peira, però el cas és que el bar Ciutat Vella -l'única cosa habitada que queda en tota la Illa Robadors- va rebre la "visita" de tres individus que fa molt pocs dies van agredir el seu propietari, cosa que mai li havia passat en molts anys de portar el negoci ...Casualitat o Màfia ???
podeu informar?
20 feb 2004
si algú sap què faran abans del desallotjament que ho informi, sí? Jo m'apunto a la festa
N'hi ha molts que vivim amb ràbia i tristesa tot el que està passant allà.
Salut!
Re: La setmana que ve tiraran l'ultim edifici de la Illa Robadors
21 feb 2004
que lastima, antes iba a follar por aqui, ahora ya no se a donde ir, que sea barato.
No sabeu el que dieu
03 mar 2004
Sóc una noia catalana de 20 anys, i com no tenia estalvis i necessitava independitzar-me, fa un parell de setmanes que em vaig comprar un estudi al Raval, més que res perquè m'era impossible pagar una zona millor.
Vosaltres realment creieu que l'ambient del Raval (sobretot aquella part del Raval on precisament faran l'illa Robador), és bo en aquests moments???
No m'ho puc creure.
Us és agradable veure la prostitució contínua al carrer, la drogadicció fins i tot??
Vinga, per favor, no em feu riure.
Una cosa és queixar-se de les màfies que hi ha entre Ajuntaments i personatges adinerats varis...però no em digueu que també us semblen malament els pisos de protecció oficial que faran (informeu-vos una mica i sabreu que no només s'hi construirà un hotel).
La Ciutat Vella pot quedar molt maca i pot arribar a ser agradable de passejar per tots els seus carrers...jo em quedo amb l'Illa Robador i tots els plans que hi contribueixin.

Salutacions.
Re: La setmana que ve tiraran l'ultim edifici de la Illa Robadors
10 abr 2004
Hola a todos:
Completamente de acuerdo con lo que dice nuestra vecina Noa. Yo también soy un jóven que le está costando un hígado pagar la hipoteca de mi piso, y la verdad es que a veces me toca mucho las pelotas tener que caminar por la calle y ver el ambiente de mi barrio. El día que se pueda caminar sin tener que oler a meadas y patear las chutas y condones, entonces el Raval será un barrio como todos lo queremos.
Salud!
Re: La setmana que ve tiraran l'ultim edifici de la Illa Robadors
27 jun 2004
Hola y saludos a los posibles lectores de mi nota.En primer quiero expresar mi pensamiento sobre el asunto correspondiente desde la lejania y con el hecho de ser un merodeador y admirador del barrio.Me tocas las pelotas ver mugre y oler un ambiente hostil, pero me toca mas las pelotas que se utilize una zona historica de nuestra ciudad como un negocio si de verdad el ayuntamiento quiere mejorar que lo hag por el camino de la honradez y la responsabilidad social que corresponde otorgando servicios provechosos para los ciudadanos del RAval,mas que nada por que quiero al barrio, un saludo muy fuerte besos
Re: La setmana que ve tiraran l'ultim edifici de la Illa Robadors
31 jul 2004
Todo lo que sea para mejorar es bueno. No creéis que es mejor una zona verde que un rascacielos de 11-12 pisos. Cuantas zonas verdes acondicionadas hay en el barrio? Además, toda la zona es un nido de historia. Cada vez que se hace un agujero encuentran restos arqueológicos de nuestra ciudad e historia que es importante preservar. Pensad, que las paredes no hacen las personas, pero las personas sí hacen las paredes. Que haya suciedad y mugre en las calles, por muchas construcciones nuevas que hagan, si no se educa a las personas, continurá existinedo o si acaso se desplazarán a otras zonas, con lo que el problema no se resolverá así.
Sindicato Sindicat