Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : criminalització i repressió : mitjans i manipulació : pobles i cultures vs poder i estats : guerra
DECLARACIÓ D'EUSKADI TA ASKATASUNA (ETA): Catalunya-Euskal Herria: solidaritat i respecte
20 feb 2004
DECLARACIÓ D'EUSKADI TA ASKATASUNA

Catalunya-Euskal Herria: solidaritat i respecte
ETA, organització socialista revolucionària basca d'alliberament nacional, vol donar a conèixer a Euskal Herria i al poble català mitjançant aquesta declaració el contingut de les reflexions realitzades al voltant de la seva acció armada a Catalunya i les decisions que ha adoptat.

Euskadi Ta Askatasuna, en el marc del procés d'alliberament que desenvolupa per aconseguir que siguin reconeguts els drets que li corresponen a Euskal Herria com a nació, va decidir en la dècada dels vuitanta dur a terme també a Catalunya accions armades contra els interessos econòmics dels Estats espanyol i francès, i les forces armades d'ocupació i responsables polítics espanyols.

Aquesta decisió ha estat sempre lligada a les successives anàlisis de conjuntura que la nostra organització ha realitzat en cada moment.

ETA ha renovat la seva anàlisi i ha adoptat una nova decisió respecte a les seves accions armades a Catalunya.

Aquestes són les principals claus que ha tingut en compte ETA:

* Catalunya i Euskal Herria són dues nacions amb moltes similituds i punts en comú, i en voldríem remarcar dos:

>> Són dues nacions oprimides pels Estats espanyol i francès, dividides territorialment partint de fronteres artificials imposades per la força de les armes.

>> Aquesta situació d'opressió ha fet que hagin desenvolupat relacions d'amistat estretes i profundes i germanor.

* El canvi introduït en les últimes dècades en la situació política de Catalunya i Euskal Herria. Hi ha agut una clarificació i una empenta important de les forces independentistes, i una àmplia conscienciació sobre la necessitat del reconeixement del dret d'autodeterminació que els correspon als pobles oprimits per l'Estat espanyol.

* La profunda crisi que està vivint l'Estat opressor espanyol. Al final de la dictadura franquista, l'Estat espanyol va inventar l'Estat de les autonomies amb l'objectiu d'ofegar les ànsies de llibertat de les nacions basca, catalana... Avui en dia, passats 25 anys, la crisi en què està immers el marc polític de la reforma espanyola és més clara i profunda que mai. I podem afirmar que ha estat la lluita d'aquests dos pobles pel seu alliberament la que ha causat la crisi: Euskal Herria i Catalunya són les falques que estan fent cruixir el caduc entramat del marc institucional i polític imposat.
* La solidaritat honesta, activa i generosa que el procés d'alliberament del poble basc ha rebut del poble català.

* Alhora, la lluita armada desenvolupada per Euskadi Ta Askatasuna contra l'Estat espanyol a Catalunya ha causat diverses i contraposades lectures i reaccions per part dels diferents sectors independentistes i d'esquerres catalans.

* La importància de reforçar la voluntat i la determinació popular per defensar el dret d'autodeterminació que els correspon al poble català i a Euskal Herria davant la imposició espanyola.

* La necessitat de reforçar en el cas del poble català i basc els pilars en els quals, segons el nostre parer, s'han de sostenir les relacions entre els pobles oprimits.

* El respecte i la no-ingerència, pel que fa als mitjans i formes particulars que les organitzacions respectives puguin posar en pràctica en el procés d'alliberament que cada poble desenvolupa.

* La solidaritat amb els altres pobles que es trobin en una situació d'opressió similar.

* Tenint en compte tots aquests elements d'anàlisi i amb el desig que els llaços entre els nostres pobles s'estrenyin partint dels principis de respecte, no-ingerència i solidaritat, ETA comunica a Euskal Herria i al poble català la suspensió de la seva campanya d'accions armades a Catalunya a partir de l'1 de gener de 2004.

Una salutació revolucionària a tot l'independentisme català.

GORA EUSKAL HERRIA ASKATUTA!
VISCA CATALUNYA LLIURE!

Gora Jon Felix! Gora Joan Carles!
Euskal Herria, febrer de 2004
Euskadi Ta Askatasuna ETA


Publicat al diari AVUI, 19/02/03.
Mira també:
http://www.avui.com
http://www.gara.net

Comentaris

Re: DECLARACIÓ D'EUSKADI TA ASKATASUNA (ETA): Catalunya-Euskal Herria: solidaritat i respecte
20 feb 2004
Gora Joan Carles? quin? Joan Carles I?
Re: DECLARACIÓ D'EUSKADI TA ASKATASUNA (ETA): Catalunya-Euskal Herria: solidaritat i respecte
20 feb 2004
Joan Carles Monteagudo, assassinat per la Guàrdia Civil. Acribillat a trets.
Re: DECLARACIÓ D'EUSKADI TA ASKATASUNA (ETA): Catalunya-Euskal Herria: solidaritat i respecte
20 feb 2004
Senyors etarres : aneu a prendre pel cul d'una puta vegada. No us havieu adonat fins ara que Catalunya és una nació, i oprimida igual que la vostra per l'Imperi espanyol ?. Perqué fins ara no havieu tingut cap escrúpol a organitzar absurdes matances a casa nostra ? No us havia importat que l'independentisme català i totes les seves possibles formes de lluita s'en ressentissin ? Ara, a pocs dies vista de les eleccions, veniu a descubrir-nos i perdonar-nos la vida ? I per a perdonar-nos ens crucifiqueu ?

O sou completament estúpids o esteu controlats desde l'aparell de l'estat. En qualsevol dels dos casos :

ANEU A LA MERDA !!!
Re: DECLARACIÓ D'EUSKADI TA ASKATASUNA (ETA): Catalunya-Euskal Herria: solidaritat i respecte
20 feb 2004
El que tan pots anar a la merda ets tu,mentens?
tu si ke no saps qué és lluitar per la llibertat del teu poble. imentre's ells no aconsegueixin aconseguir el què poten més de mitja fent-ho,seguiràn al peu del canó!
Com té de ser !
Visca EUSKAL HERRIA LLIURE !
Re: DECLARACIÓ D'EUSKADI TA ASKATASUNA (ETA): Catalunya-Euskal Herria: solidaritat i respecte
20 feb 2004
A veure, ETA parla d'euskal herria i no reconeix en canvi els PPCC, bueno... no pasa res... El pardillo d'en Carod va a parlar amb aquests canalles i decideixen - compartint l'estrategia del PP- de fotre-li una punyalada trapera... s'els hi deixa passar... Que tenen els collons de declarar una treva a Catalunya despres d'adonar-se (54 vides humanes després) que com Euskadi, on no paren de matar, es una nacio oprimida... pfffffff.... Pero sortir vestits així amb aquesta pinta de ku klux klan de Gernika amb una estelada i dient VISCA CATALUNYA LLIURE... qui collons s'han pensat que son? MAI seran dels nostres ni mai representaran la nostra lluita!!!!! Els catalans tenin la nostra manera de ser i la nostra forma de lluitar per la nostra lliberetat, q aquests alliberadors de resaca ens deixin en Pau! (I de pas deixin tranquils els seus compatriotes)

Visca la llibertat colectiva i individual!
Re: DECLARACIÓ D'EUSKADI TA ASKATASUNA (ETA): Catalunya-Euskal Herria: solidaritat i respecte
20 feb 2004
Aixó mateix, ETA no serveix per res més que fotre als bascos i ara als catalans. Treballen al servei de l'estat espanyol, conscient o inconscientment. Que s'en vagin a la merda!! Si realment lluiten per la llibertat del seu poble que s'enretirin ja!!
Re: DECLARACIÓ D'EUSKADI TA ASKATASUNA (ETA): Catalunya-Euskal Herria: solidaritat i respecte
20 feb 2004
A la puta merda ETA i a la puta merda Arnaldo Otegui dient que ahir era un dia gran per Catalunya i l´independentisme. ETA ha apunyalat l´independentisme català de la manera més salvatge i fastigosa.

FORA PPETA! I a votar per fer fora el PP!!!

Per cert, IC-V, en tot això han estat PATÈTICS.
Re: DECLARACIÓ D'EUSKADI TA ASKATASUNA (ETA): Catalunya-Euskal Herria: solidaritat i respecte
20 feb 2004
E.T.A con este Comunicado ha desestabilizado totalmente la Vida Política tanto Española como catalana. Joder a mi sinceramente no me da ninguna Pena ver a los Reformistas de Mierda D'ERC llorando y haciendose las Victimas , Como pidiendo perdón en voz baja al Estado Espanyol por su actuación . Por una Vez que actuan Como lo tendria que hacer un partido Supuestamente de izquierdas y independentista y los tios se hechan atras y no son coherentes con su Discurso . Que Quede claro que la Lucha armada ( al igual que el dialogo ) es totalmente legítima delante de una agresión como la que esta sufriendo catalunya i Euskadi. I sinceramente creo que la decision de la banda es la correcte .. todo y que llega un poco tarde.. llevamos mucho tiempo pidiendo a e.t.a que no actue en catalunya y por supuesto en ningun territorio dels PPCC. Todos Sabemos que la Sociedad catalana no està preparada para este Tipo de acciones y esot conlleva que la izquierda independentista y el independentismo en general queden muy tocados cuando la banda armada actua aquí.


PPCC lliures i Socialistes !
GORA EUSKADI ASKATUTA !!


el Comunicado de E.T.A a los únicos que ha jodido es a los Políticos de mierda catalanes ! i a los reformistas D'ERC !
Re: DECLARACIÓ D'EUSKADI TA ASKATASUNA (ETA): Catalunya-Euskal Herria: solidaritat i respecte
20 feb 2004
Quan s'abandonara aquesta deria de defensar a ETA a tota costa???? Es q alguns son mes papistes q el papa... i sino neu a Euskal Herria a parlar amb la gent d'esquerres d'alli... No entenc pq tenim tanta por a que ens arribi la caiguda dels idols, no entenc pq a alguns els hi costa tant dir q Stalin era un criminal, q la mort d'una menor a Torrevella per la autodeterminacio i la socialitzacio d'euskal herria (sic)... Deixiem d'amagar vergonyes, pq no les hem de tenir

Ja se q algun es sent molt ultrarrevolucionari cridant GORA ETA... pero retrasats sempre n'hi haura...
Re: DECLARACIÓ D'EUSKADI TA ASKATASUNA (ETA): Catalunya-Euskal Herria: solidaritat i respecte
20 feb 2004
Joan Carles Monteagudo era un etarra que formaba part del comando d'eta a catalunya, aquell "honorable" comando que va fer la matanca d'Hipercor.

Veient la insensibilitat de tanta gent cap al dolor de les victimes i la gran solidaritat amb els assasins no m'extranyen que al mon puguin sortir tan facilment (quan es donen les circumstancies adients) personatges tant foscos i aplaudits com Hitler, Milosevic, Sadam, Pinochet o Stalin. Tots ells tenien un gran seguici de gent idiotitzada que els honraba lloances per fer el que van aconseguir fer
Re: DECLARACIÓ D'EUSKADI TA ASKATASUNA (ETA): Catalunya-Euskal Herria: solidaritat i respecte
20 feb 2004
Sobre l'esmentat hipercor nomes afegir una cosa... ETA va posar la bomba pero la poli va deixar q estalles...pq? pq a Catalunya hi havia moltisims vots a HB a les Europees... ETA ens fot, i els espanyols-carronyaires-PPSOE ens rematen... sempre es la mateixa PUTA historia...

Visca els catalans lliures!
Sindicat Terrassa