Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Apostasia (o com donar-te de baixa de l'Església si no ets catòlic/a)
19 feb 2004
L'església catòlica ha emès recentment, a través de la conferència episcopal espanyola, comunicats culpant els casos de violència domèstica a l'alliberament sexual de les dones, qualificant d'immoralitat l'homosexualitat, i el divorci, les parelles de fet, i penalitzant moralment l'adopció per part de parelles no heterosexuals, en contra dels drets de la infància.
Nosaltres els ciutadans laïcs, volem mostrar el nostre rebuig a aquestes conductes hipòcrites i reaccionaries, contràries a la societat actual, renunciant formalment a la nostra pertinença imposada a l'església catòlica a través d'un acte religiós com és el baptisme cristià.

Què és l'apostasia?

L'apostasia és la renúncia a la fe cristiana rebuda per mitjà del baptisme. És a dir, la renúncia explícita i voluntària a les creences i dogmes de l'Església que són rebudes en el baptisme, encara que l'interessat no tinga consciència ni posseïsca capacitat crítica per a decidir. Per extensió l'apostasia també pot considerar-se en general com l'abandó de la religió que es professa.

Per què apostatar?

Aquesta iniciativa està destinada a promoure l'apostasia entre persones batejades per l'Església Catòlica o altres confessions cristianes, però que en realitat no es consideren creients i que desitgen exercir el seu dret a deixar de pertànyer formalment a qualsevol d'aquestes confessions.

La raó d'aquesta iniciativa, es déu al fet que en la nostra societat la majoria de les persones van ser batejades en la seua infància, a una edat en què no disposaven de capacitat per a valorar el significat per la qual cosa en abastar l'edat adulta es troben pertanyent a una confessió que no han triat, amb la qual no s'identifiquen i que a més no els proporciona cap satisfacció.

En canvi les confessions sí es beneficien d’aquesta circumstància, ja que gràcies als registres de baptisme fan augmentar artificiosament el seu nombre de fidels en les estadístiques per a poder obtenir majors avantatges socials.

Emparant-se en aquests tipus de subterfugis, governs de distint signe han afavorit reiteradament a l'Església Catòlica amb l'argument que la majoria de la població pertany a una confessió religiosa.

Per a aquells que considerem la llibertat com un bé suprem, això és una infàmia que només es manté en vigor per l'interés de l'Església a inflar el seu nombre de fidels en les estadístiques per a obtenir majors beneficis.

Apostatar no és necessàriament un acte ofensiu ni de desconsideració cap a ningú, és senzillament un acte de responsabilitat propi d'un esperit lliure i compromés.

Què cal fer per a apostatar?

L'apostasia no té cap valor legal, però per a obtenir la declaració d'apostasia per part de l'Església Catòlica cal sol·licitar-la per mitjà d'algun procediment que siga adequat i explícit.

Aquí teniu un vincle a una pàgina on s'explica com fer-ho:


http://www.col-lectiulambda.com/apostasia.htm


Com saber si l'Església ens ha reconegut la condició d'apòstata?

Transcorregut un temps prudencial, és recomanable acudir a la parròquia on es va rebre el baptisme i comprovar si en el marge d'observacions (dades marginals) han anotat la nostra voluntat d'apostatar. En el cas que no siga així podem repetir la nostra visita després de cert temps. Si continuaren sense reconéixer el nostre desig d'apostatar podríem recórrer a una declaració notarial que tindria validesa civil al marge del que opinara l'Església.

[ Textos extrets de Col·lectiu Lambda: www.colectivolambda.com ]

Comentaris

Re: Apostasia (o com donar-te de baixa de l'Església si no ets catòlic/a)
19 feb 2004
<font size="5">Elegir la pròpia adscripció ideològica o religiosa és un dret inqüestionable de tots els ciutadans, reconegut legalment en distints apartats de l'article 16 de la Constitució Espanyola i arreplegat en l'article 18 de la Declaració Universal de Drets Humans, per això encoratgem a aquells que no es consideren creients a expressar les seues idees i, en cas que ho desitgen, a manifestar el seu dret a deixar de pertànyer a l'Església Catòlica o a qualsevol altra confessió religiosa, mitjançant l'exercici de l'apostasia.</font>
<br>
Endavant contra l´esglèsia!
Re: Apostasia (o com donar-te de baixa de l'Església si no ets catòlic/a)
19 feb 2004
Lo que yo no entiendo es tanto aspaviento. Ahora que los curas ya no son obligatorios, que se vayan a tomar por el culo (preferiblemente con mayores de edad, claro) y los demás a lo nuestro y pasando de ellos. A no ser que hagáis como yo, que me río más con las burradas que dicen esos jumentos que con "El Jueves"
.
19 feb 2004
tan importante te parecen tus comentarios respecto al resto q los tienes q hacer con letra mas grande? si todo el mundo empieza a hacer asi se tendra q eliminar esta funcion d la pagina porq se hara ilegible. esta funcion creo q debiera ser para facilitar la lectura, no para entorpecerla.
Re: Apostasia (o com donar-te de baixa de l'Església si no ets catòlic/a)
20 feb 2004
Més beps:

http://nosaltres.vilaweb.com/info/vilaweb/vilaweb.generar_directori?p_id
Sindicat Terrassa