Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Un jutge arxiva la investigació contra ERCROS per la mort de centenars de peixos al riu Ebre
18 feb 2004
Un jutge arxiva la investigació contra ERCROS per la mort de centenars de peixos al riu Ebre
El titular del Jutjat d''Instrucció de Falset (Priorat) ha decidit arxivar la investigació contra l''empresa ERCROS per la mort de centenars de peixos al riu Ebre, el desembre de 2001.

El jutge instructor ha acordat el sobreseïment provisional de la causa ja que no ha trobat proves que incriminin l''empresa investigada com la responsable de l''abocament de mercuri que va causar la mortaldat de 2.500 quilograms de peixos morts el 28 de desembre de 2001.

Els fets van ser posats en coneixement del Jutjat de Falset, el 29 de desembre de 2001, fa més de dos anys, per agents rurals que van detectar la presència de 42 peixos morts baix del pont que travessa la carretera comarcal C-12. Els agents van seguir el curs del riu i van comprovar que centenars de peixos morts s''acumulaven a les comportes de captació de refrigeració de la central nuclear d''Ascó (Ribera d''Ebre).

El rastre de peixos morts es remuntava fins a l''embassament i a la central hidroelèctrica de Flix, i finalitzava a l''altura de la fàbrica Ercros ja que els agents rurals no van trobar cap peix mort més enllà d''aquesta indústria.

2.500 QUILOS DE PEIXOS.

Segons l''atestat dels agents rurals, més de 2.500 quilograms de peixos van aparèixer morts, especialment acumulats a la zona de les comportes de refrigeració de la central nuclear d''Ascó. L''enverinament de peixos va afectar diverses espècies entre les quals lluços de riu, carpes, anguiles, barbs, sirulos i carpes daurades.

El jutge instructor reconeix que els peixos van morir per enverinament de mercuri i que l''empresa Ercros té una llicència administrativa concedida per la Confederació Hidrogràfica de l''Ebre, per fer abocaments d''aquest metall en el riu. Malgrat això, l''instructor no veu relació causa efecte entre aquests fets.

En la interlocutòria d''arxiu, el jutge no veu indicis que incriminin l''empresa com a responsable de l''abocament massiu els dies previs al 28 de desembre de 2001. Contràriament, a causa de les baixes temperatures, la indústria va deixar de funcionar, i per tant els abocaments de mercuri van ser nuls o en tot cas, inferiors als habituals i molt per sota del límit administratiu.

L''arxiu del cas pot ser recorregut davant el jutge instructor mateix, mitjançant recurs de reforma i de manera subsidiària davant

l''Audiència de Tarragona.

Ercros, creada el 1989, és una empresa que es dedica a l''activitat farmacèutica, química i veterinària i té gairebé un centenar de fàbriques entre les quals la de Flix, investigada per aquest abocament massiu de mercuri.

Comentaris

Re: Un jutge arxiva la investigació contra ERCROS per la mort de centenars de peixos al riu Ebre
19 feb 2004
qe tirin la merde a casa seua!!
- politica i + alliberació animal
Sindicato Sindicat