Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Per fomentar l’educació integral i de qualitat d’infants i joves, Escoltes Catalans, el Moviment Laic i Progressista i la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (FaPaC) signen acords de col·laboració.
18 feb 2004
L’acord inclou promoure l’associacionisme educatiu i gestionar serveis de lleure extraescolars
La Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes (FaPac) signarà conveni amb l’associació Escoltes Catalans i un protocol de relacions amb el Moviment Laic i Progressista per fomentar l’educació integral dels infants i joves tant dins com fora de l’escola, incloent la promoció de serveis extraescolars de qualitat i basats en valors i la suma d’esforços entre APA/AMPA, escoles i associacionisme educatiu. Els convenis es signaran en un acte que es farà aquest dimecres dia 18 de febrer, a les 18:30h., a la seu d’Escoltes Catalans (Mare de Déu del Pilar, 18).

Escoltes Catalans –l’associació laica de l’escoltisme català–, el Moviment Laic i Progressista –que inclou diferents entitats que treballen amb infància i joventut– i la FaPac –el principal referent de la participació de mares i pares en el sistema educatiu– han arribat a aquest acords com a conseqüència de la preocupació que comparteixen pels valors que fonamenten l’acció educativa, per la qualitat dels serveis de lleure extraescolars i per facilitar l’entesa amb el marc escolar i promoure la creació de nou teixit associatiu.

Les tres institucions, per la seva especial posició en l’entramat d’organitzacions socials laiques i sense afany de lucre, creuen poder jugar un paper important en la configuració i realització dels nous espais i temps educatius que la societat demana, i esdevenir així un punt de referència per a la comunitat escolar i les administracions educatives. En aquest sentit, fan una crida als mitjans de comunicació a explicar la vessant positiva del món educatiu del fora escola.

Escoltes Catalans té per finalitat l’educació dels nois i les noies en una mentalitat de ciutadans compromesos, conscients, crítics i responsables. Fa uns anys va crear la Fundació Escolta Josep Carol, que amb les seves dues seccions –Esca-Serveis educatius i de Lleure i l’Escola Forca– promou l’educació i gestiona un gran ventall d’iniciatives sòcioeducatives.

El Moviment Laic i Progressista és un ventall d’iniciatives socioeducatives per la llibertat i felicitat de totes les persones d’ampla base, que integra avui Esplais Catalans, la Cooperativa Entorn, l’Associació de Casals i Grups de Joves de Catalunya, l’Escola Lliure el Sol, la Fundació Ferrer i Guàrdia i la Fundació Terra

La Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes (FaPac) ha treballat durant els darrers vint-i-cinc anys davant les administracions per promoure i defensar una xarxa d’escoles públiques de qualitat, alhora que ha fet possible una oferta d’activitats complementàries, extraescolars i de serveis en els centres, molt especialment pel que fa a la qualitat, l’equitat i la corresponsabilitat en el disseny i gestió d’aquest altre temps educatiu dels infants i nois i noies en edat escolar.
Mira també:
http://www.escoltes.org

Comentaris

Re: Per fomentar l’educació integral i de qualitat d’infants i joves, Escoltes Catalans, el Moviment Laic i Progressista i la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (FaPaC) signen acords de col·laboració.
18 feb 2004
escuela pública GRATUITA y de calidad
Re: Per fomentar l’educació integral i de qualitat d’infants i joves, Escoltes Catalans, el Moviment Laic i Progressista i la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (FaPaC) signen acords de col·laboració.
03 mar 2004
Quina por!! Les AMPA/APA's funcionen com autèntiques empreses explotadores de treballadors. No es creuen l'educació en el lleure. Pensen que els monitors i monitores som vigilants del seus fills i que els espais de lleure són parkings de nens. No m'ho crec!!
Sindicato Sindicat