Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: antifeixisme : corrupció i poder : mitjans i manipulació
"Consell contra la manipulació a TVE": 40% dels periodistes dels informatius de TVE
17 feb 2004
Un 40% dels professionals dels serveis informatius de TVE, de la seu central a Torrespaña, han elegit els set membres que han de formar part d'un consell provisional intern amb l'objectiu de vigilar la imparcialitat dels "Telediarios".
Un total de 506 treballadors, dels 1.263 de censats, van concórrer a les eleccions, que es van fer del 12 al 14 de febrer i en què es van presentar 23 candidatures. Aquestes eleccions són una iniciativa del <b>Comitè Antimanipulació</b> amb la qual es pretén mostrar el desacord que hi ha entre els professionals de la televisió pública espanyola amb la política informativa d'Alfredo Urdaci.

Comentaris

Re:
18 feb 2004
Prou tve!!!
Re: La Unió de Periodistes opina sobre RTVV
18 feb 2004
Després de constatar com durant la jornada del passat 10 de febrer, ni Canal 9 ni Ràdio 9 no van dedicar ni un sol segon dels seus espais informatius a l'última decisió judicial sobre el procés de privatització de la televisió pública valenciana, la Unió de Periodistes manifesta:

1.- Esta "apagada informativa" és un episodi trist i inútil ja que només ha servit per a deixar en evidència la línia editorial de Canal 9 i Ràdio 9 davant la resta de mitjans de comunicació valencians què, de manera pràcticament unànime, àmplia i destacada, sí han informat sobre una sentència de gran trascendència perque afecta el futur immediat d'un bé públic, únic i patrimoni de tots els valencians com la RTVV.

2.- Resulta oportú recordar que, ara fa un any, quan la justícia va absoldre al director general de la RTVV del presumpte delicte contra els drets cívics que li imputava un membre del consell d'administració, tant Canal 9 com Ràdio 9 van donar una extensa cobertura a la notícia. Per tant, ara no es pot admetre com a justificació del silenci practicat que la radiotelevisió pública no informa mai de les notícies que l'afecten. Els fets demostren que això és un simple pretext i que el criteri que s'està aplicant en estos casos és clarament interessat, parcial i desequilibrat.

3.- Lamentem que els dos mitjans públics valencians hagen donat l'esquena a una informació judicial que en menys de 24 hores ha tingut un complet ventall de reaccions: des del Consell fins tots els partits polítics valencians, passant pels sindicats i la mateixa direcció general de la RTVV. Tots ells van ser ahir silenciats per uns mitjans que, per la seua condició de públics, entenem que estan obligats a ser més plurals que cap altre i no instrument partidista de ningú.

4.- Convidem els responsables dels departaments d'Informatius de Canal 9 i Ràdio 9 que reflexionen seriosament sobre el descrèdit professional que estan acumulant en assumir unes decisions que no tenen res a vore amb el periodisme. En este sentit, mostrem la nostra preocupació perque es puga reproduir una situació similar a la del director d'Informatius de TVE, condemnat per manipulació tal i com acaba de recordar el Consell d'Europa en el seu informe sobre la situació dels mitjans audiovisuals del continent.

5.- Per últim, la Unió de Periodistes, que sempre s'ha oposat als intents privatitzadors i per això es va integrar en la 'Plataforma per una RTVV pública en valencià i qualitat' des de la seua fundació, reitera una vegada més el seu compromís perquè els valencians puguem disposar d'una RTVV realment de tots, en la nostra llengua i de prestigi acreditat.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more