Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: corrupció i poder : criminalització i repressió : ecologia : especulació i okupació
Ens cal el tram Terrassa-Abrera del Quart Cinturó?
17 feb 2004
Presentació dels estudis de mobilitat elaborats per l'ADENC. Divendres, 20 febrer. 19h Biblioteca Central de Terrassa (Passeig de les Lletres, 1)
noquartcinturo.jpg
No al quart cinturó . ++ info >>> http://ccqc.pangea.org/cinturo.htm



El Vallès, 2 de febrer de 2004

EL TRÀNSIT ACTUAL ENTRE EL VALLÈS I EL BAIX LLOBREGAT ÉS POC MÉS DE LA MEITAT DE L'ESPERAT PER L'ESTUDI DEL QUART CINTURÓ

QUINA NECESSITAT JUSTIFICA LA CONSTRUCCIÓ DEL TRAM ABRERA-TERRASSA DEL QUART CINTURÓ?
Davant les contínues declaracions que parlen de la urgència de construir una via ràpida i de gran capacitat entre el Baix Llobregat i el Vallès Occidental (4t Cinturó, tram Abrera-Terrassa), l’ADENC vol posar de manifest diversos aspectes per tal de mostrar la no necessitat d’aquesta infraestructura:


1- Demanda irrisòria de mobilitat entre ambdues comarques. Segons l’enquesta de Mobilitat Quotidana a la Regió Metropolitana de Barcelona (ATM, 2001), la mobilitat entre ambdues comarques és de l’ordre de l’1-2%. Si només es consideren els municipis entron de la traça del 4t Cinturó al tram Abrera-Terrassa, i segons el Padró de 1996, els desplaçaments entre comarques també resulten ser insignificants: entorn del 3%.


2- El volum de trànsit actual és significativament inferior a l’estimat. L’estudi de trànsit de l’estudi informatiu del tram Abrera-Terrassa estimava per a l’any 2000 uns fluxos de trànsit entre el Baix Llobregat i el Vallès Occidental superiors en un 84% als que realment han estat. Així, el trànsit actual és poc més de la meitat -el 54%- de l’esperat. La taula annexa compara les Intensitat Mitjanes Diàries (IMD) de les any carreters l'any 2000 en comparació al IMD previstos per l'estudi del Quart Cinturó. S'han inclòs les principals connexions viàries entre les dues comarques.


3- La Regió Metropolitana de Barcelona presenta un superàvit de xarxa viària bàsica. Tal i com l’ADENC va enunciar al novembre, a partir d’un estudi de l’arquitecte Manel Larrosa, la nostra regió metropolitana, en comparació amb la resta de regions d’Europa de més de 3,5 milions d’habitants, presenta un superàvit de xarxa viària bàsica i uns dèficits en xarxa secundària i xarxa ferroviària. La construcció del 4t Cinturó, doncs, polaritzaria encara més aquesta situació.


Davant d’aquesta diagnosi de la situació actual, l’ADENC convida a les diferents administracions i agents socials que aposten per la construcció del 4t Cinturó a definir les seves propostes en base a una argumentació rigurosa i raonada, fonamentada més en el coneixement del territori que en esquemes i models preconcebuts, els quals sovint no responen a la realitat socioeconòmica del país. En definitiva, l’ADENC fa una crida perquè les administracions justifiquin rigurosament els motius que fan necessària la construcció del 4t Cinturó, per tal que demostrin al conjunt de la societat que les seves propostes de millora responen a dèficits i necessitats reals.
Per a ser conseqüent amb les declaracions realitzades, el govern de la Generalitat ha de vetllar davant el Ministeri de Foment per tal d’aturar la tramitació del Quart Cinturó i destinar les inversions previstes a realitzar un estudi de les necessitats de mobilitat dels municipis de la segona corona metropolitana.

ADENC
El Vallès, 2 de febrer de 2004
Mira també:
http://www.kaosenlared.net/
Sindicato Sindicat