Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: ecologia
Túnel de Bracons
17 feb 2004
Algú té informació sobre per què el PSC i CiU tenen tan interés a fer el Túnel de Bracons. Com afectarà a l'economia i a l'entorn de la zona? Quines alternatives hi ha? Etc.
Algú té informació sobre per què el PSC i CiU tenen tan interés a fer el Túnel de Bracons. Com afectarà a l'economia i a l'entorn de la zona? Quines alternatives hi ha? Etc.

Comentaris

Re: Túnel de Bracons
17 feb 2004
Jo el que sé és que per anar de VIC a Olot has de fer una carretera amb un revolt cada 10 metres molt estreta i que acabes marejat amb mal de cap i amb ganes de vomitar
No estic a favor del túnel però la gent d'olot tb està mal comunicada, però si al final es fa ERC I ICV deixaran pels terres la seva credibilitat
Re: Túnel de Bracons
17 feb 2004
Ni ERC ni IC estan per la tasca d'aturar l'obra, cosa que es va fer patent l'altre dia durant la caminada i en els seus parlaments. Els xiulets de la gent van estar ben encertats quan xerraven els "polítics" passant-se el problema d'un partit a l'altre. Al final es farà i diran que és per culpa del PSC únicament com si ells no fossin socis d'aquest govern.

Si el tunel de Bracons no s'atura els culpables seran els polítics de l'antic govern català per planejar-lo i tirar-ho endavant (CIU-PP), del govern del tripartit que van prometre aturar-lo (PSC-IC-ERC), en definitiva de tots els partits polítics que sempre es fiquen d'acord en defensar els seus interesos econòmics i les amistats de certs lobbys de poder d'aquesta terra.

No són ni d'esquerres ni ecologistes, cap d'ells, ni molt menys descaradament com menteixen als cartells.
Re: Túnel de Bracons
17 feb 2004
a partir d'ara s'hauria de dir el tunel dels cabrons
Re: Túnel de Bracons
17 feb 2004
vota, no votis, vota, no votis, vota, no votis...en fi.
Que diu la gent
17 feb 2004
s'ha intentat fer referendums o propostes als Ajuntaments, mocions etc? no se,

Per cert veig que en Nadal com sempre, no dira que dimiteix ara com amb Sant Daniel

http://www.salvemlesvalls.org/
Re: Túnel de Bracons
18 feb 2004
quan els burgesots nourics de erc i icv, els ecologistes!, els de visca la terra!, hagin tallat el darrer arbre s'adonaran que el diner no es pot menjar
Re: Túnel de Bracons
20 feb 2004
Hoy en dia no se puede ser tan corto de vista y dejar a la gente incomunicada y sin desarrollo, si queremos progreso tiene que haber desarrollo
Re: Túnel de Bracons
11 mar 2004
Una opinió de per què el PSC i CiU tenen tan interés a fer el Túnel de Bracons, pot ser el continuisme amb l'actual model econòmic (finaçament públic diferit/benefici privat)del qual ja patim la seva saturació, com ha manifestat l'electorat el mes de novembre.
Bracons és un cas més de manca de transparència administrativa i d'abús de poder. Em sembla que l'esqué ja està mossegat i deixen correr el fil (de paraules i arguments parcials), per ficar-nos al sac de l'autovia (AMB PEATGE) i quan estiguem marejats veurem atònits com passen els trailers i el creixent les segones residències. Dubto que això afavoreixi a una majoria.
Com afectarà a l'economia? Més aviat preguntaria quins poden ser els efectes d'aquesta deseconomia? Pèdua irreversible d'un dels patrimonis paissatgistics més importants de Catalunya. Els seus efectes culturals i especialment la renúncia a altres alternatives socio-econòmiques. Altres propostes s'han de conèixer per decidir, no és una qüestió de partidaris o contraris al túnel, sinó de ser conscients de a quines alternatives s'està renunciant en cas de fer-lo.

Quines alternatives hi ha? Potenciar: cultius biològics, promovent activitat d'educació i coneixement ambiental, afavorir la fixació de la població en aquestes zones (facilitatnt la reconstrucció/manteniment de vivendes als joves), reduir el desequilibri urbano-rural, etc... Però sobre tot consultant als seus habitants. Es vol optar per un territori que produeixi en base a la seva denominació d'origen o produir el volàtil servei de ser cinta transportadora.
Re: Túnel de Bracons
11 mar 2004
Respecte a la primera primera pregunta, sempre he tingut clar que CIU defensa els interessos dels industrials. El que no puc entendre, és cóm s'empatoia el PSC amb un pressupost d'aquesta dimensió sense tenir en compte el cost alternatiu.

Suposant que es realitzi l'obra, no confio gaire amb els beneficis futurs, doncs les empreses que depenen de reduir costos de transport, no són empreses amb garanties d'arrelar-se en un territori (deslocalització);i el veritable preu pagat serà la pèrdua de diversitat territorial.

Quines alternatives hi ha? "Imaginació al poder". S'hauria de treballar per sectors (I, II, III), tenint en compte un nou sector IV el del tractament de la informació, (és a dir, considerar el potencial de recerca que hi ha en aquest territori: bio-alimentació, forestal, etc).
Jordi: no se d q te extrañas
11 mar 2004
si vieses la especulacion q hay en barcelona con el psc no te pareceria tan raro. enterate q esta pasando a poblenou con el forum2004 donde han tirado d su casa a jubilados d clase baja con indemnizaciones ridiculas y mucho mas.
Re: Túnel de Bracons
16 mar 2004
Com podem confiar en els politics?
El govern tripartit, perquè tots en son responsables amb major o menor grau, ens van assegurar que l'eix Vic-Olot seria un nou modèl en la politica territorial i de medi ambient. Van paralitzar la obra, segons van dir, per revisar-ne el projecte. Un mes després, ens han confirmat que simplement era una estretègia electoral per tenir un bon número de votants ilusionats.
Com a "sargantana" amb sento profundament manipulat, enganyat i desencantat amb tota la classe política(sense fer distincions).
MÉS QUE MAI, SALVEM LES VALLS!!!!!!!!!!!!!!
Re: Túnel de Bracons
18 mar 2004
Si els polítics van a la seva i no escolten la veu de la gent del territori,només hi ha una solució:DINAMITA PER BRACONS
Manipulacio de la gent
20 mar 2004
Un engany de la direccio de ERC i les esquerres. Visca Bracons!
Re: Túnel de Bracons? Ripoll-Olot
16 jun 2004
Per què no s'arrecla la carretera Ripoll Olot amb dos carrils ben 'macus' i tot arreglat?
Re: Túnel de Bracons
07 nov 2004
Doncs yo crec k si k fan be fen el 446 cinturo
Sindicat Terrassa