Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Notícies des del centre d'extermini de Ponent!
16 feb 2004
J.A.LÓPEZ CABRERA EN VAGA DE FAM I SED!
J.A. CANO VERDEJO A LA ROTONDA!
CARTA RETINGUDA AL CENTRE D'EXTERMINI PER PATRICIO PALLARÉS!
DES DEL CENTRE D’EXTERMINI DE PONENT,
16 DE FEBRER DEL 2004

J.A. LÓPEZ CABRERA, empressonat avui a Ponent, represaliat del motí provocat a IV Camins i l’últim que quedava al DERT de Ponent, està en VAGA DE FAM I SED des del dia 14 de febrer!
El dia 3 de novembre, va realitzar el judici per una denuncia contra un “educador� de la Model, per maltractes psicològics: el va insultar en repetides ocasions de forma injustificada esdevenint la denuncia la única manera de lliurar-se de la pressió i evitar caure en la provocació d’entrar en l’enfrontament directe.
Arrel d’això el van traslladar a Ponent, al DERT. El càstig l’han allargat tant com han pogut: havia de sortir a finals de gener, però li van encolomar 15 dies més. El dia 5 de febrer havia de sortir però no va ser efectiu fins el dia 12 de febrer, segons els carcellers, perquè no sabien on posar-lo. Bé, doncs aquest mateix dia el baixen al Mòdul 3, on va ser ben rebut per la resta de companys, però el sorprenen uns carcellers el dia següent quan l’intenten canviar al Mòdul 4, en un cel.la amb un violador i un de la falange. Una bona provocació. Ell es nega rotundament a tancar-se amb aquestes dues persones, amb el dret a tenir una cel.la individual i escollir amb qui la vol compartir, i com els carcellers no saben fer res més que castigar (com els profes d’una escola), doncs no s’ho pensen gens! NOVA SANCIÓ I A COMPLIR AL DERT!

Aquesta és la trista història que l’ha fet explotar de ràbia i odi i l’ha decidit a iniciar una vaga de fam i sed.
La seva primera exigència és el trasllat immediat a IV Camins, a prop d’on viu la seva família.
I la segona exigència és la llibertat condicional! Té les ¾ parts de la condemna complertes (20 anys).

Ens ha informat que un altre company, J.A. CANO VERDEJO, que estava complint al DERT, l’han dut a la ROTONDA, cel.la de càstig on et tenen dies seguits emmanillat de mans i peus, amb el dret a ser apallissat, insultat, amenaçat...i si volen despullat. La mare ha trucat a la presó repetides vegades, però es van passant la pilota i ningú li diu com i on està el seu fill.
Jose Antonio va ser traslladat a Ponent, el julioL del 2003, arran d’una pallissa al Centre d’extermini Can Brians (són vàries les represalies que està patint per una discussió, que va tenir amb una educadora a IV Camins, que l’enganyava amb els permissos; ara farà gairebé 4 anys!). Des de llavors, està al DERT (i encara li queden tres mesos més!), això significa que està 22 hores tancat a la cel.la, sense poder mantenir contacte amb ningú, i últimament ja ni aprofitava les dues hores que li pertocaven de pati. La seva salut està en perill, la seva família viu a Manresa i ell té les ¾ parts de la condemna complertes, des del 2001.
CONDEMNADES A CADENA PERPETUA!

És pràctica habitual a les presons tenir tota la correspondència controlada, tant la que entra com la que surt és revisada pels carcellers, i sovint les cartes no arriben al seu destí. Aquest és el cas de la carta que a continuació es trasncriu, que finalment ha arribat a través d’una persona que va sortir de permís i va poder enviar-la. La primera carta com aquesta està retinguda al C.E de Ponent des del 25 de gener del 2004.

DES DEL CENTRE D’EXTERMINI DE PONENT
PER PATRICIO PALLARÉS BAYONA
6 DE FEBER DEL 2004

“El pasado 15 de diciembre del 2003 comencé una Huelga de hambre motivada porque fui objeto de una paliza que me propinaron los carceleros en el Departamento Especial del Centro de Exterminio de Brians. En este agujero permanecí siete meses y pico, durante los cuales las provocaciones, abusos y malos tratos han sido a diario, siete meses y pico durante los cuales han dejado sus vidas cinco compañeros en este puto centro de exterminio, uno de ellos después de recibir una paliza propinada por los carceleros, los demás por diferentes causas, pero la causa es lo de menos porque en realidad han sido exterminados por el aparato represor del Estado.
Han sido 38 días de HH después de los cuales he sido trasladado a otro centro de exterminio como solicitaba. Se puede pensar que ha sido un triunfo porque los carceleros de la Dirección General han cedido ante la presión de la HH pero a mi me ha dejado un mal sabor de boca porque los carceleros seguirán provocando, abusando del poder que les otorgan los políticos y en general dando palizas y torturando con total impunidad, los muros del centro de exterminio de Brians seguirán en pié haciendo su función de silenciar los gritos agónicos de las personas que se encuentran detrás de ellos. No quiero decir que la HH no ha valido para nada, sino todo lo contrario ya que sirve de ejemplo a los compañeros que me apoyaban y me animaban a seguir adelante y que se han quedado en ese centro de exterminio continuando la lucha por la dignidad y libertad, derribando los muros que les oprime y encierra. Esta HH ha sido una pequeña batalla dentro de la lucha contra el estado, los políticos, sus leyes y aparatos represores. La lucha continua y seguirá hasta que acabemos con su puto sistema de exterminio, la guerra continua, sólo ha cambiado el campo de batalla. Ni FIES, NI ENFERMOS EN PRISION, EXCARCELACIÓN DE LAS ¾ PARTES DE LA CONDENA Y CESE DE LA POLITICA DE ALEJAMIENTO DE LOS SECUESTRADOS POR EL ESTADO de sus lugares de residencia.
Quitaros la venda de la ignorancia y la hipocresía y veréis un mundo con muros por todas partes, levantados por leyes dictadas por políticos con sed de poder que manipulan la información utilizando el engaño para taparos los ojos y susurraros al oído las falsas maravillas y placeres que ofrece la droga llamada capitalismo, absteneros de tomarla y caminar por el mundo como personas libres que sois, ir derribando los muros que os cierran el camino y os oprimen, descubriréis un mundo oscuro lleno de muertos en vida con el cuerpo lleno de cicatrices que delatan las humillaciones, palizas y torturas a las que han sido sometidos, con caras surcadas por lágrimas de desesperación y expresión de agonía, con ojos en los cuales os podéis ver reflejados porque seréis los próximos en ocupar una mazmorra de los centros de exterminio que sustentan el poder establecido.
Derrivar primero los muros de los centros de exterminio y los demás caerán por su propio peso ya que habréis acabado con el aparato represor que utiliza el poder para someter a la población y podréis andar libres sin que nada os lo impida.�




Des de les maldites terres de Ponent continuarem informant!
Força i ànims a totes les rebèls!

NI FIES
NI DISPERSIÓ
NI MALALTS/ES A LA PRESÓ
LLIBERTAT PER LES QUE HAN COMPLERT ¾ PARTS DE LA CONDEMNA!

Grup de Suport a Pres@s en Lluita a Ponent
www.sindominio.net/suportponent
Ap.765 25080 Lleida

Comentaris

Re: Notícies des del centre d'extermini de Ponent!
17 feb 2004
el nou diputat d´ERC sr.Estrade de Borges Blanques no hi pot fer res? no es un treballador de la presó de Lleida amb excedencia?
Sindicato Sindicat