Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Solidaritat amb el jove de Viladamat
16 feb 2004
Prop de 250 persones van assistir abans-d'ahir a un sopar a Viladamat (Alt Empordà) per donar suport a un jove del poble, de 23 anys, acusat d'haver cremat una bandera espanyola durant un concert a Torroella de Montgrí el 2001. El noi, que va formar part de la candidatura de la CUP durant les municipals, serà jutjat el mes vinent i nega els fets. Els fets pel qual serà jutjat aquest jove de Viladamat van passar l'estiu del 2001 durant les festes de Torroella de Montgrí.
injusticia.jpg
En un concert del grup basc Betagarri, uns desconeguts, que portaven la cara tapada, van cremar una bandera espanyola i minuts després dos mossos d'esquadra de paisà van aturar set joves en relació amb aquests fets. Els nois van declarar als jutjats de la Bisbal i van assegurar que no eren al concert en el moment en què es va cremar la bandera. El cas semblava tancat, però l'abril del 2003 es va comunicar al jove de Viladamat que estava imputat (la resta no) i que el judici se celebraria el 17 de març a Girona. «No tinc res a veure amb allò», no es cansa de repetir el noi, de 23 anys.

Davant d'aquesta situació, Alerta Solidària i la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) han iniciat una campanya per defensar la innocència de l'acusat i abans-d'ahir van preparar un sopar a Viladamat per donar-li suport i també per recollir fons per als costos processals. Prop de 250 persones es van acostar al pavelló del municipi durant tota la nit per menjar i per escoltar els cantautors Titot, de Brams, Jaume Arnella i Miquel del Roig. També es va llegir un comunicat en què s'explicava que el fiscal demana mig any de presó o una multa de 3.245 euros. «Estic sorprès d'aquest suport multitudinari», explicava ahir l'afectat, que era al sopar al costat de joves companys i també de molts veïns de Viladamat.

Més actes

La campanya continuarà el 12 de març vinent amb un acte de suport a la Universitat de Girona amb l'escriptor Víctor Alexandre i el 17 de març, dia del judici, hi haurà una concentració davant dels jutjats de Girona. Si finalment es condemnés el jove a pagar una multa, s'ha plantejat la possibilitat d'organitzar un concert per recollir diners.
Mira també:
http://www.llibertat.com/cup
http://www.alertasolidaria.org

Comentaris

Re: Solidaritat amb el jove de Viladamat
16 feb 2004
doncsdavant el jutjat k totom cremi banderes.
Si es fa el concer, k totom cremi banderes.

No poden detenir a totom! o si?

Cremem banderes.
Re: Solidaritat amb el jove de Viladamat
16 feb 2004
No poden! Cremem TOTES les banderes.
No més submissió a draps bruts i tacats de sang!
Re: Solidaritat amb el jove de Viladamat
17 feb 2004
Aqui, el detall es el de la actuació dels"gossos" de cuadra,ja fa temps que estan participan directament en la repressió, de quansevol mena de lluita social,.La recaptació de diners a través de la seva actuacio en el transit, i les seva extensió en el teixit organitzatiu de les anomenades causes antisistema, mitjancan "secretas", es de lo mes preocupant.La gent combativa, tenim que prepararnos per lo que ens espera,ja que la gosseria policial catalana ja la tenim aqui,i amb ganes de fer molt de mal al jovent, entre altres.DESCUBRIM-LOS, DESENMASCAREM-LOS, ESPIEM-LOS , QUE NO POGUIN GAUDIR DE CAP MENA DE IMPUNITAT, TANT SOLS PER EL FET DE QUE ENTENGUIN EL CATALA,ENTEREM-NOS DE ON VIUEN I QUI DE ALGUN CONEGUT, O EX-CONEGUT S´HA FET GOS,AIXI QUAN VINGUIN MAL DADES, QUE VINDRAN, QUE SIGUI PER TOTHOM.
Sindicat Terrassa