Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Crònica i manifestos 15-F al Prat de Llobregat. NO OBLIDEM
16 feb 2004
Entre 300 i 400 persones es van manifestar el passat diumenge 15 de febrer pels carrers del Prat de Llobregat, convocats per la Plataforma Aturem la guerra local i d'altres col·lectius. La marxa va sortir puntualment a les dotze del Casal de Cultura i va enfilar l'avinguda Montserrat on va haver un petit incident amb un motorista impacient que pretenia passar amb la seva moto pel mig dels concentrats mentres increpava i insultava a la gent, l'agressió que va intentar contra un avi que li va barrar el pas van acabar amb ell i la moto pel terra. Sense més problemes la marxa va transcorrer fins a la Plaça Catalunya on es va desplegar una pancarta de 15 metres des del dipòsit de l'aigua de l'escorxador amb la consigna NO OBLIDEM, l'acte va acabar amb la lectura del manifest i la realització de pancartes pels balcons amb diverses plantilles. Durant la marxa es van repartir dos manifestos que reproduim, el llegit finalment per la Plataforma i el del KOP-Alta Tensió.
Manifest de la Plataforma Aturem la guerra Prat

NO OBLIDEM

El poble de Catalunya i d'arreu del món ha protagonitzat des de fa un any un moviment sense precedents en què les mobilitzacions pacífiques han pres possessió dels carrers. Les protestes han protagonitzat un important espai en les nostres vides. Des del Prat, continuem treballant per tal de denunciar la política internacional del nostre govern i del govern americà basada en la prepotència, la por, els interessos econòmics, i la guerra, per sobre del dret a la vida i a la justícia que tenen tots els éssers humans.

Ara l'any 2004, pobles com l'iraquià, el palestí o el sahraui saben que no estan sols en la seva lluita. La seva resistència és el millor exemple que ens poden donar. Nosaltres prenem bona nota de la seva dignitat, i és per això que, tot i que no vàrem poder aturar la declaració de guerra contra l'iraq, continuem treballant per evitar més vessament de sang de totes les persones que dia a dia continuen morint en aquestes guerres.

Darrera del NO A LA GUERRA s'amaga la nostra rebel·lia, madura i reflexiva, per què no volem la llei de la selva, ni que s'ens convidi a legitimar genocidis. Dir NO A LA GUERRA va més enllà d'un conflicte puntual: té a veure amb un canvi d'actitud davant del món, amb consumir de forma responsable, a ser conscients que la majoria de la humanitat viu en condicions molt precàries mentre la forma de vida que se'ns imposa al món desenvolupat és cada cop menys humana, i més consumista. Dir NO A LA GUERRA representa denunciar la globalització de la misèria, l'explotació, a les retallades de salaris i drets dels treballadors, i a l'amenaça de noves intervencions militars. NO A LA GUERRA és lluitar per un món on el respecte a les minories, als drets humans, als drets dels assalariats i al medi ambient sigui la norma, i no l'excepció.

Mentre gran part dels conflictes que hi ha avui dia, des de Libèria i Costa d'Ivori, fins a Filipines, Txetxènia, Colombia o Algèria siguin finançats, recolzats, i fins i tot ideats des de despatxos dels països de l'anomenat primer món, els mateixos que "deslocalitzen" llocs de treball i especulen amb Forums culturals de disseny i finalitats dubtosos, el NO A LA GUERRA continuarà més vigent que mai. El paper de la ciutadania és insubstituïble per aconseguir que els governants facin la seva tasca respectant un dret fonamental: el dret a la vida. I aquesta feina no pot fer-se MAI menyspreant l'opinió majoritària dels ciutadans i ciutadanes. Alguna cosa està fallant quan els problemes més greus d'aquest país s'afronten tancant diaris, il·legalitzant partits i comprant a damnificats per una catàstrofe ecològica.

Estem tips dels insults dels qui ens governen. No sóm imbecils. Estan molt nerviosos i espantats. saben que les seves mentides per encobrir els seus crims contra la humanitat no enganyen ni els nens de bolquers. El TPI (Tribunal Penal Internacional) els espera.

Per tot això, des de la Plataforma del Prat Aturem la guerra volem:

- Condemnar la invasió de l'Iraq i la implicació directa que el govern espanyol i determinats sectors empresarials estan tenint amb aquesta nova expressió colonitzadora de l'Orient Mitjà.
- Condemnar les mentides, tergiversacions, i calumnies del govern. Que no ens insultin més prenent-nos per idiotes.
- Demanar l'assumpció de responsabilitats per part d'aquells que ens han portat a una guerra sagnant i criminal que continua ben viva.
- Expressar la nostra repulsa pel mur de la vergonya que el govern israelià està construint a Palestina, i per l'opressió i anorreament a que té sotmès a aquell poble.
- Recordar als milers de víctimes civils dels conflictes, que han estat assassinades, amputades, privades de les seves llars, i de familiars i amics. També denunciar la mort de joves soldats de totes les nacionalitats, que són portats a l'escorxador per polítics sense consciència, i manifestar la nostra solidaritat amb tots ells.
- I a la gent de pau del Prat, us agraïm la vostra participació en les activitats convocades contra la guerra, us animem a participar el proper dia 20 de març a la gran manifestació de Barcelona, que tornarà a ser una diada mundial contra la guerra, i a no oblidar qui ens ha portat a la guerra quan aquest proper 14 de març dipositeu les vostres papertes a les urnes.

FORA LES FORCES D'OCUPACIÃ DE L'IRAQ I PALESTINA
NO MÃS MORTS
NO MÃS MENTIDES
BUSH,BLAIR I AZNAR RESPONSABLES

Plataforma Aturem la guerra Prat.


MANIFEST DEL KOP-ALTA TENSIÃ (KASAL OKUPAT PRAT)

LA GUERRA QUE PATROCINA FÃRUMS

Saps quins són els patrocinadors del Fòrum de les Cultures?
Els socis capitalistes dâaquest fòrum són el Grup Endesa, Telefònica, La Caixa, Toyota i El Corte Inglés, i els patrocinadors, fins ara, IBM, Indra, Iberia, Damm, Media pro, Nestlé , Nutrexpa, Randstad, Henkel, Leche Pascual, Coca-Cola, Roca, GL Events i AGBAR. Trobem aquí empreses repetidament denunciades per agressions al medi ambient i a pobles indígenes, pels propis consumidors i treballadors, i compromeses amb lâeconomia de guerra i el neoimperialisme. Participar en el Fòrum els hi suposa un rentat dâimatge, beneficis fiscals i publicitat.

Saps que algunes dâelles participen directament en la industria de guerra?
En concret estem parlant dâINDRA, empresa puntera en la industria dâarmament, colâ¢laboradora de lâexèrcit espanyol en materia de telecomunicacions, radars, sistemes de defensa aèria, xarxes de comunicació, centres de comandament i control, sistemes integrats de logística per exèrcits. Ãs una de les empreses europees implicades en lâeurofighter-2000, avió de combat al que el ministeri de defensa destina el 60% del pressupost dâinvestigació i desenvolupament (I+D), igualment compromesa en la fabricació del tanc âLeopardâ? i la âFragata F-100â?. A més dâINDRA resalten dâaltres com El Corte Inglés, Iberia, La Caixa i Telefònica, les quals tenen grans inversions en tecnologia militar i en la realització de programes de desenvolupament armamentístic.

Saps que el Forum de les cultures no va condemnar la guerra dâIrak?
Durant el transcurs de les grans manifestacions de lâany passat contràries a la guerra es va trobar a faltar la condemna dâaquesta per part del Fòrum, ni van ser capaços de condemnar els homicidis massius practicats a lâIrak, ni lâactitut dictatorial dâAznar ignorant la majoria de població de lâestat que demanava la no intervenció. Els motius evidents són el patrocini directe de moltes empreses implicades en aquesta guerra i la necessitat dâajuda del govern de Madrid per promocionar el fòrum.

Saps que lâajuntament del Prat de Llobregat colâ¢labora i participa al Fòrum?
LâAjuntament del Prat sâha adherit oficialment al Fòrum 2004 mitjançant la signatura dâun conveni el passat 13 de novembre. El primer dels actes realitzats serà lâexposició temporal âLes orquidees del Delta de Llobregat, un exemple de biodiversitatâ? amb un cicle de conferències entre lâ1 dâabril i el 30 de maig, importantíssim tema de preocupació prioritària per tots els habitants del Prat, sobretot pel fet de saber com sâho faran per trobar les orquidees després de la destrossa del delta. Lâaltra activitat serà la celâ¢lebració del títol de Ciutat Gegantera 2004 del 28 al 30 de maig.

Més informació:
-     www.moviments.net/resistencies2004
-     www.forumperjudicats.com
-     www.fotut2004


BOICOT A LES EMPRESES DE LA GUERRA
BOICOT AL FÃRUM DE LA GUERRA

ASSEMBLEA DEL KOP-ALTA TENSIÃ. 15 Febrer.
Colera camping CNT