Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Crònica del 15 de febrer a Tarragona
15 feb 2004
Petita crònica de la concentració del 16 de febrer a Tarragona.
Tal com estava previst, avui, 15 de febrer, s'ha fet la concentració contra la guerra de Tarragona.
Al voltant d'un miler de persones ens hem trobat a la Plaça de la Font per dir, amb la nostra presència, No a la guerra! Mentiders! la guerra continua!...alhora que, amb aquest acte, engegaven les accions de difusió de la convocatòria del 20 de març en què hom preveu una altra jornada, global, en que arreu del món, milions de persones tornarem a dir No a la guerra! i, aquest cop, a més, Mentiders!
La concentració ha comptat amb la col·laboració (on deien allò dels espais d'art i de pau?) de Katarsis que han ofert un espectacle poètic i musical memorable.
Per cloure l'acte hem llegit el manifest que hem preparat a l'efecte i, un cop finalitzada la lectura, hem tancat la concentració. Un cop acabada, molts dels concentrats han participat dels actes que hi havia preparats en el marc del Carnaval, perquè la reinvidicació no està, en absolut, renyida amb la festa i les dues són necessàries i imprescindibles.

El manifest que hem llegit està a http://www,tinet.org/~tgnapau

Seguidament afegim el text que, també, hem llegit referent a les mobilitzacions del 20 de març.

El 15 de febrer de lâany passat milions de persones, a tot el món, vam prendre els carrers i vam coincidir en la voluntat dâaturar una guerra ilâ¢legal, ilâ¢legítima i immoral, basada en la mentida, lâambició i el despreci per la gent i la vida.

Avui, un any més tard, ens tornem a trobar per dir que teníem raó: la guerra, lâagressió, sâha basat en mentides (menys el Sr. Aznar, ho sap i ho diu tothom), sâha fet per interessos econòmics i estratègics, és cruel. Està ocasionant milers de víctimes, sofriment i... no ha acabat. Continua.

Per aquest motiu, lâacte dâavui és necessari, imprescindible, i el preludi dâuna nova jornada internacional en que la ciutadania, la població, dâarreu del món estem convocats, de nou, a sortir al carrer i a cridar Guerra No! Mentiders! Pau!

Aquesta jornada internacional de mobilització sâha convocat pel 20 de març, aniversari de lâagressió.

Ha estat convocada per lâassemblea de moviments socials reunida en el Forum Social Europeu de Paris i per lâassemblea de moviments socials reunida en el Forum Social Mundial de Mumbai (Ã?ndia)

El 20 de març hom preveu manifestacions, de nou multitudinàries, a tot el món.
A Catalunya, a Tarragona, També.

Aquesta concentració dâavui, que es repeteix a nombrosos pobles i ciutats de Catalunya és lâinici dâaquesta nova jornada de mobilització global contra la guerra a la que lâassemblea de plataformes aturem la guerra, reunida el 10 de gener a Igualada, es va adherir.

La convocatòria comprèn les manifestacions del dia 20 de març. A Tarragona, a les 17 h., les 5 de la tarda, a lâestàtua dels despullats, a la Rambla Nova. I la jornada dâaccions de boicot contra les empreses i marques que donen suport a la guerra que celebrarem el dia abans, el 19 de març, dedicat, també, a mobilitzacions del sector educatiu.


Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau, amb el suport de


Plataforma Art contra la guerra
Alternativa Baix Gaià
Comissions Obreres,
Coordinadora d'ONG's
Confederació General del Treball, CGT,
Ecologistes en acció de Tarragona,
Entrepobles,
Esquerra Republicana de Catalunya
Esquerra Unida i Alternativa
Fundació per la Pau,
Iniciativa per Catalunya, Verds, La Plataforma
GEPEC,
HOAC,
Intersindical Alternativa de Catalunya
IV Internacional
Partit Socialista de Catalunya
Sindicat d'Estudiants
Sindicat de Periodistes
Unió General de Treballadors
URV Solidària...
Mira també:
http://www.tinet.org/~tgnapau
Colera camping CNT