Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Judici als vuit independentistes detinguts i torturats el 23/04/97
13 feb 2004
El passat dia 11 de febrer, prop de 500 persones es concentraren en solidaritat amb els encausats pels fets del 23 d'abril del 97, en el judici que se celebrarava als Jutjats de Barcelona.
05mani070204.jpg
Finalment, els joves accediren a una rebaixa de la petició fiscal que inicialment pujava a llargues penes de presó, i foren condemnats a penes de fins a un any i mig (que en principi no haurien de suposar el seu ingrés a presó) i al pagament de multes, pel dit trencat d'un policia, de 9.000 euros. Així com una indemnització a l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas pels contenidors destrossats durant els incidents que seguiren a la càrrega policial en acabar la manifestació.

Amb aquesta resolució, que segueix la tendència del recent judici contra els independentistes detinguts el setembre de 2002, sembla que la política de la fiscalia s'encamina cap a penalitzar econòmicament els represaliats polítics però evitant condemnes de presó. En aquest sentit cal assenyalar que les mobilitzacions de solidaritat desplegades han servit com a mínim per evitar l'empresonament dels encausats, i confirmen la necessitat de seguir reforçant i estenent el moviment antirepressiu per emparar els afectats per la repressió espanyola.
Mira també:
http://www.endavant.org

Comentaris

Sopar Solidari a Viladamat
13 feb 2004
Aquest dissabte 14 de febrer se celebrarà a Viladamat (Alt Empordà) el sopar solidari amb el jove independentista del poble acusat d'haver cremat una bandera espanyola. El jove afronta una petició fiscal de mig any de presó o bé de 600.000 pessetes de multa. Penes desmesurades que ens indiquen la intencionalitat d'escarmanet polític a un jove actiu dins la Candidadutra d'Unitat Popular. El sopar serà amenitzat per tres cantautors: en Titot del Brams, en Jaume Arnella i en Joan del Roig.

http://www.alertasolidaria.org
http://www.llibertat.com/cup
Re: Judici als vuit independentistes detinguts i torturats el 23/04/97
13 feb 2004
tothom a cremar banderes ecspanyoles!!!!!!!!
" " " " USA!!!!!!!!!!!!!
Sindicato Sindicat