Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : criminalització i repressió : xarxa i llibertat
El DNI electrònic
13 feb 2004
Aprovat el DNI digital, augmenta el control sobre les nostres vides
La Comissió de Llibertats Informàtiques denúncia que el Govern imposa el DNI electrònic sense cap debat
12/02/2004 16:29


MADRID, 12 (EUROPA PRESS)

La Comissió de Llibertats Informàtiques (CLI) ha denunciat avui que el Govern es proposa imposar de manera immediata per decret la posada en marxa del DNI electrònic, "sense cap tipus de debat polític ni social".

En un comunicat, aquesta entitat -integrada per usuaris, sindicats, ONG, organitzacions professionals i d''usuaris d''internet- subratlla que aquesta eina necessita d''una Llei orgànica específica ja que afecta a drets fonamentals, mentre el Govern l''ha despatxat amb dos articles a la Llei de Firma Electrònica i ara la tramita amb un Reial decret, en plena precampanya electoral i esgotada la Legislatura.

D''altra banda, la Comissió afirma que estarà molt atenta a la redacció final del decret per si de cas pogués derivar-se del seu contingut algun tipus de violació de la legalitat vigent.

Comentaris

Re: El DNI electrònic
14 nov 2005
Des del Senat, s'han demanat explicacions al Govern sobre la gestió del DNI electrònic. Recentment es va destituir al Comissari en cap de la unitat de documentació de la policia. La causa va ser que més de 25.000 dades personals de ciutadans, van ser venudes a una gran empresa possiblement per a us comercial. El projecte anomenat DNI-e ja esta en marxa i adjudicat, esta anunciada una proba pilot per al proper febrer de 2006. Aquest document inclourà dades biomètriques a més de les dades personals i possiblement el carnet de conduir per punts.
Sindicato Sindicat