Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: immigració : especulació i okupació
El nou pipi-can de st.Andreu.
10 feb 2004
Els veïns i veïnes del barri tenen motius de celebració, s'han guanyat amb molt d'esforç un troç de pipi-can d'uns 50000m2 i com no, esperem que els hi aprofiti i per molts anys. Però m'atreviria a dir que no únicament a ells se'ls hauria de fer mereixedors de tal proesa; ens hauriem de vanagloriar tots i totes per l'espai conquerit.
La xusma es repartirà per tota la ciutat, perdò, "la gangrena social" segons les paraules del sr. Cuervo i el sr. Planells. És el preu solidari que ens pertoca assumir i el que a la Plataforma de vecinos de st.Andreu considerava just en el rerafons del seu missatge.
Des d'un bon principi la seva premisa va ser molt clara, "Moros, no. Equipamientos ya!" encara que les banderoles en les que van vestir els balcons acabessin dient "Cuarteles, no. Equipamientos,ya!"
Uns "equipamientos" que van començar a ser reclamats en el moment en que es van anar ocupant les casernes (la plataforma va nèixer en aquells moments) .Enhorabona, doncs, i llarga vida a la plataforma esmentada, plena de solidaris de pro. Amb tota raó bramaven fa mesos els altaveus del president de la plataforma "¿Quien dijo que la unión no hacía la fuerza?!) mentre donava tombs amb el cotxe al voltant de les casernes com un dement.
Per sort, tot això és pura faramalla i aquí no ha passat res, les banderoles intimidatòries van desapareixent, les patrulles policials acantonades a les sortides del metro de Torres i Bages s'han esfumat, els gossos campen en un paratge totalment desert de veus, de vida esperançada; anorreat literalment.
La ciutadania en general, pot ja respirar tranquil.la ara que el polsim provocat per l'enderroc violent, a cuita-corrents (caríssim fet d'aquesta manera), s'ha anat dissipant.
La política de la dispersió, de la terra arrasada, de l'engany vestit als despatxos de luxe, no havia arribat a cotes de tan alta perfecció a BCN. La indefensió de l'immigrat, l'empobrit, el refugiat polític, el disident...és ara doble en aquesta ciutat que calla i consenteix una guerra descaradament subtil a la porta de casa.
Fer la vista grossa a tot això (mentre es desfila contra una guerra llunyana,o ben intencionadament es compren entrades pel Fòrum, o es vota a partits d'esquerres...o simplement no es vota, es passa de les manis de moda, s'avorreix la mascarada del Fòrum, s'okupa com a projecte polític...) és un insult a nosaltres mateixos, una equivocació vergonyant.
No hi ha temps per a segons què, mentre la gasolina ragi, ragi l'aigua calenta, poguem fer el gamberro amb els papers en regla, ens transvestim en feres salvatges rera un volant, treballem encara que sigui amb el cap cot i ens poguem trepitjar educadament, consumint o robant el producte de la multinacional; i sobretot, poguem treure el gos a passejar, ben llustròs i alimentat per aquests paratges guanyats a...pols.

Comentaris

Re: El nou pipi-can de st.Andreu.
10 feb 2004
Molt ben dit!
Re: El nou pipi-can de st.Andreu.
12 feb 2004
Divendres 13 Febrer
Xerrada de Yerko Toro sobre el desallotjament del quartell.
KOP-Alta Tensió del Prat de Llobregat
c/Dr.Soler i Torrents núm 36
Junt estació RENFE, busos 65 i L10
Re: El nou pipi-can de st.Andreu.
12 feb 2004
A les 20:00 de la tarda per cert.....

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more