Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
LA CGT CONTRA L'ACORD APROVAT PER REFERÈNDUM EN FISIPE
09 feb 2004
La CGT, (segona força sindical en FISIPE), i sindicat mes votat en el col·legi obrer seguim estant en contra de la proposta que es va sotmetre a votació dels/les treballadors/es i per tant no protegirem amb la nostra signatura, ni acomiadaments ni rebaixes salarials, els nostres motius són:
La solució d'hipotecar el terreny com garant de les inversions que es portessin a terme, provoca empobriment del valor social de l'empresa.
No apareix capital per part del grup d'inversors que s'amaga darrere d'Español.
L'acomiadament de 30 treballadors és inacceptable per a aquest sindicat, que sempre defensem els llocs de treball.
Estem contra la baixada salarial i molt menys quan se'ns vol tornar als salaris de l'any 1994
Responsabilitzem als gestors actuals de la fabrica, que des de fa tres anys, a caigut en la deixadesa i desídia quant al manteniment de la maquinària que ha anat paulatinament deteriorant-se, al ser canviat el servei de manteniment que durant anys l'ha dut, per un extern el qual tenia un desconeixement total del tipus d'instal·lacions.
Quant al resultat del referèndum, ha estat viciat des de diversos àmbits i malèvol plantejar-ho un dia abans del tancament de la fabrica, amb la plantilla veient-se en un atzucac, ocultant els noms dels quals diuen voler comprar, no saber que va a consistir la nova gestió i demanant-li a la plantilla que faci un acte de fe sobre alguna cosa tan seriós com el seu futur ,àdhuc i així el resultat va ser bastant dividit 157 treballadors acceptaven la proposta i 91 no l'acceptaven, mantenim la postura inicial expressada a tots els/les treballadors/es en les assemblees, que la viabilitat de la fabrica, passa per un pla industrial seriós a curt i llarg termini, per inversions que augmentin el capital social de la fabrica i per la recuperació dels serveis segregats com el manteniment.

Comentaris

Re: LA CGT CONTRA L'ACORD APROVAT PER REFERÈNDUM EN FISIPE
09 feb 2004
157 treballadors que els hi donen igual els seus companys, han votat perque 30 treballadors siguin acomiadats, perque els hi baixin els seus salaris, per passar a mans d'Español i Cia, actual cap de La Seda, que l'any passat ja va tancar la seva principal factoria al Prat i que està acompanyat per "noms secrets" que no han volgut desvetllar, entre els que segurament hi seran alguns especuladors i d'altra calanya que s'enriquirà amb el vostre treball.

La propera vegada que demaneu solidaritat, anirà la vostra puta mare a les concentracions. Per mi com si us tanquen demà. Traidors, egoistes, insolidaris, bazofia pura en mans dels empresaris, així com voleu millorar?

Solidaritat amb els acomiadats. Fora grocs i venuts. No sou classe obrera sou mercenaris.
Re: LA CGT CONTRA L'ACORD APROVAT PER REFERÈNDUM EN FISIPE
09 feb 2004
els perills del treball passen sempre per convertir-se en bazofia...
Re: LA CGT CONTRA L'ACORD APROVAT PER REFERÈNDUM EN FISIPE
09 feb 2004
Un altre cosa semblant a passaât a lâultima assemblea de la Papelera del Prat (propietat de la multinacional italiana Reno de Medeci), la proposta inicial de convocatòria de una jornada de vaga per protestar per el futur tancament i trasllat de aquesta empresa, va ser desestimada, per altre part lâempresa va complir amb escreix lâobjectiu que sâhavia marcat en relació al nombre de treballadors que havien de firmar lâacomiadament voluntari.

Aquest fets ens remiteixen al nivell actual en que es troba la consciència social de la classe treballadora del que en altres temps era anomenat com el âcinturó roigâ?, les explicacions són varies. Entre les raons podríem citar la falta de una continuat històrica de una oposició obrera amb presencia al carrer.

Al Prat aquesta oposició a nivell popular passava per el referent històric que a pesar nostre representava el PSUC. Les expressions a la seva esquerra pràcticament van desaparèixer amb lâeufòria revolucionaria de la reforma. No hi ha dubte que hi ha un buit generacional, de finals dels anys 80 fins el boom actual del moviments social, pràcticament entre principis dels 80 i 90 només sobreviuen (amb presencia al carrer); una CNT-AIT progressivament cap a la baixa; un independentisme que no passa del agi-prop, representat per lâMDT i desprès Maulets; unes JOC nombroses però inactives; i lâescissió del PSUC, el PCC que passa de tenir 80 militants (fruit de la desmoralització per els resultats electorals) a només encartellar per la festa de lâAvant i desprès ni això.

La despolitització de la clase obrera pratenca s âexplica en una part per la deserció definitiva del PSUC del camp obrerista per passar a una dinàmica purament institucional, amb el que això implica; de ser una âvanguardiaâ? dinamitzadora de les lluites socials, a ser un element de pacificació mitjançant el seu control de sindicats i Associacions de Veïns ( a tall dâexemple el que va passar quan lâajuntament del Prat amb majoria del PSUC va aprovar el Pla Delta després dâanys de ferma oposició al projecte).

Un PSUC que malgrat no ser cert, representava a ulls del treballador-massa, juntament amb CCOO lâúnica oposició real al capitalisme forjada al carrer contra el feixisme franquista (recordem que per exemple CNT i UGT van ser refundades de nou durant la reforma del regim). La posterior perduda del referèndum de lâOTAN només va ser la puntilla que va acabar de rematar i incidir en la crisis de lâesquerra rupturista. Enfortin les dinàmiques de anar a casa i de acomodament (socialdemòcratització), que es van donar ja desde la firma dels pactes de la moncloa (qui sâhagués imaginat al 1973, un PSUC monàrquic?).

Si en basem dons en aquell vell principi que la política es pedagogia, ens trobem dons en una dècada de buit en lâeducació de tota una generació de treballadors educats ofegats davant una democràcia mediatica i els valors que imposa la publicitat.

Tots i totes racionalitzem les nostres aspiracions de justícia social de manera diferent i amb diferent accents a la mateixa paraula. Es hora de deixar dons de prendre tant seriosament les controvèrsies filosòfiques i les acusacions mútues entre els companys que lluiten amb el cor. Per passar a treballar de valent, pensant amb el conjunt, i estat actual del poble treballador; posaânt especial atenció a profunditzar i estendré les actuals eines contra-informatives i no decaure amb lâagitació. No estaria de mes recuperar (com a mínim) lâesperit de principis de segle del anarquisme, un anarquisme que va posar el accent en la voluntat de les persones, âun home nouâ? per canviar la societat enfront la visió extremadament economicista (per acomodada) del materialisme històric del auto-anomenats marxistes de PSOE i PCE. La importància que donar el socialisme llibertari de principis de segle a la cultura es plasma sobre tot en la creació dâescoles racionalistes, revistes amb un enfoc tant cultural com polític, i els ateneus, que eren autentiques escoles, a on es podia desde aprendre a llegir i escriure a realitzar diferents activitats.

Comencem per el principi, cal plantar la llavor de nou, i no deixar que regar-la mai, tranquils que al pas que anem, ja arribarà la nostre hora!
Re: LA CGT CONTRA L'ACORD APROVAT PER REFERÈNDUM EN FISIPE
10 feb 2004
ànim, gent!! La consciència està sota mínims, però no hem de deixar de dir el perquè de les coses. Doncs sí, fa mal això que els curreles acceptin aquest xantatge, però a mi això no em convenç de que he fet malament anant a les concentracions de solidaritat. Hi tornaré a anar, una i mil vegades, això sí, a dir el que penso d'aquest maleït sistema capitalista.

Salut i lluita. Arribarà la nostra hora.
Re: LA CGT CONTRA L'ACORD APROVAT PER REFERÈNDUM EN FISIPE
10 feb 2004
http://www.esfazil.com/kaos/noticia.php?id_noticia=844
Re: LA CGT CONTRA L'ACORD APROVAT PER REFERÈNDUM EN FISIPE
11 feb 2004
Salud i forçá companyes!!!!!
Seguiu defensant le vostra dignitat com a treballadors, lluitant contra el capital i el seu infame món laboral. salut i revolucó.Salutacions llibertàries
Sindicato Sindicat