Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Califica Fidel Castro a Bush y Aznar de "personajes repugnantes"
08 feb 2004
Firman dos legisladores de Idaho acuerdo para vender alimentos a Cuba.

Califica Fidel Castro a Bush y Aznar de "personajes repugnantes".

Niega la Unión Europea que haya dispuesto un cerco cultural en torno a la isla caribeña.
La Habana, 7 de febrero. Ante rectores y académicos universitarios, el líder cubano Fidel Castro llamó "personajes repugnantes" al presidente George W. Bush y al jefe de gobierno español, José María Aznar, a quien además calificó de "Celestina" y "acólito" del jefe de la Casa Blanca.

Castro clausuró el Cuarto Congreso de Educación Superior Universidad 2004, que sesionó aquí esta semana, con un discurso de tres horas y media que terminó ya entrada la madrugada del sábado.

El mandatario había cumplido una jornada similar la semana anterior, al hablar cinco horas y media al final de una reunión internacional contra el Area de Libre Co-mercio de las Américas, desafiando versiones sobre un supuesto deterioro de su salud.

Los comentarios del presidente Castro respondieron al discurso de Aznar esta semana en el Congreso de Estados Unidos, en una reunión que fue desairada por gran parte de los diputados y senadores y por la prensa estadunidense.

El líder cubano dijo que en esa oportunidad "la Celestina española, acólito mussolinesco del Führer que hoy tiene en sus manos las riendas del imperio y su inmenso poder de destrucción y muerte, declaró que Cuba era una de las últimas anomalías históricas y esperaba que pronto, muy pronto, dejara de existir".

Sin embargo, Fidel Castro dijo que no reaccionaría en detalle, pues no deseaba "mancillar la pureza, la nobleza y la altura" de la reunión universitaria "con la disección de personajes tan repugnantes".

El mandatario cubano defendió los resultados de su gobierno en educación y dijo que millones de compatriotas "están dispuestos a luchar hasta la muerte, defendiendo ésta y otras obras edificadas con mucho sacrificio, sudor y sangre".

"Las ideas creadas y probadas por nuestro pueblo", señaló el mandatario, "no pueden ser destruidas: lo afirmo y lo juro, en nombre de los que han caído y de los que estamos dispuestos a caer por ellas."

En una prolongación del conflicto que arrastra Cuba con la Unión Europea (UE), aunque focalizado en España y su jefe de gobierno, el bloque comunitario emitió aquí una declaración negando que haya dispuesto un cerco cultural contra la isla, como lo planteó un funcionario cubano.

El intercambio de aclaraciones siguió a la apertura de la decimotercera Feria Internacional del Libro de La Habana, dedicada a Alemania, pero que se realiza en ausencia de representantes del gobierno de Berlín.

"La Unión Europea jamás ha decidido un bloqueo cultural contra Cuba", dijo la oficina de la UE aquí. "Y sigue dispuesta a apoyar actividades culturales".

La nota precisó que la UE decidió el año pasado "reducir la presencia de representantes de los estados miembros en acontecimientos culturales en protesta por el encarcelamiento de 75 opositores políticos, los cuales siguen actualmente en prisión".

En contraste con el deterioro de relaciones con la UE y el repunte de la tensión con el gobierno de Bush, Castro ha logrado aceitar sus vínculos con empresarios y legisladores estadunidenses.

El senador Larry Craig y el representante Butch Otter, ambos republicanos de Idaho, comenzaron el viernes anterior una gira de promoción de productos alimentarios de ese estado en la isla.

Este sábado ambos firmaron con Pedro Alvarez, presidente de la empresa importadora cubana Alimport, una carta de intención para que ese consorcio compre productos agrícolas de Idaho por 10 millones de dólares.
Mira també:
http://www.jornada.unam.mx/2004/feb04/040208/028n1mun.php?origen=mundo.php&fly=1

Comentaris

Re: Califica Fidel Castro a Bush y Aznar de
08 feb 2004
Em pregunto quina opinió deuen tenir del Comandante les famílies dels executats per Castro l'any passat... No estaria malament que l'esquerra obrís els ulls d'una vegada i ens lliuressim ja de l'apologia del castrisme... Sí a l'esperit de la Revoluci´cubana, però no amb Castro al poder, hi ha coses que cal anar jubilant, no trobeu?
Re: Califica Fidel Castro a Bush y Aznar de
08 feb 2004
Tens el mateix discurs que Bush i Aznar...Fes-t'ho mirar,perque es comença així i s'acaba gritant ¡Pasta ya! a la porta d'uns Premis...!
Els unics païssos que ara per ara fan front a l'Imperi i els seus acòlits sòn Cuba i Veneçuela,per aquesta raó estem moltissima gent amb ells.
I no som quatre esquerrans,com tu dius,compartim ideas amb gent tan sospitosa com James Petras,Garcia Marquez,Chomsky,Menchú,Hebe de Bonafini,Nadine Gordimer,Parenti,Dieterich,Benedetti,etc,etc...¿amb qui comparteixes tú la teua opinió?...Savater,Jimenez Losantos,Anson,la Mafia de Miami ?
¡Visca la Revolució Cubana!
Hasta la Victoria Siempre!
Re: Califica Fidel Castro a Bush y Aznar de
08 feb 2004
Con Cuba...siempre!
La única dignidad que queda contra el Imperialismo asesino.
Y al de arriba del todo : preocupate de las miles y miles de víctimas de Irak,en las que el Estado español(al que pagamos impuestos)participa.
Antes de ver la pajita en ojo ajeno,mira el pedazo de viga del propio!
Re: Califica Fidel Castro a Bush y Aznar de
08 feb 2004
Perqué no te preocupes de jubilar als veritables Amos d'el Imperi? Eixe ès l'enemic,¡no t'equivoques! Per dir el que tu dius ja tenim prou amb el Telediari d'el Urdaci,Antena 3,El Mundo,El País,ABC...i el Portaveu d'el Govern .
Re: Califica Fidel Castro a Bush y Aznar de
08 feb 2004
Hasta los mísmísimos del Pensamiento único,y lo políticamente "correcto"...ahora se lleva demonizar a Cuba,pues¡hale!...todos por la senda marcada por los Manipuladores Mediáticos.
Hasta los que van de listillos y de "izquierdosos" caen en ese lavado de cerebro masivo.¿alguien ha escuchado en algún medio hablar de los más de 400 intentos de asesinato intentados por la Cia contra Fidel?¿o de los centenares de atentados terroristas ,espionajes y agentes infiltrados por EEUU en Cuba?
¿o que fué el voto gusanero de Miami el que dió el triunfo tramposo a Bush en las elecciones en Florida?¿a qué jugamos?
Anem a pams
09 feb 2004
En la guerra i en la política, sobretot a nivell d'estat, la primera víctima és la veritat. I crec que la manca d'informació entre nosaltres és evident. No sabrem mai del cert si hi ha execucions a Cuba, si hi ha hagut intents d'atemptats contra Fidel, si això és així o és aixà. Però, de la mateixa manera que hem de tenir clares les prioritats a la lluita, i sabem de sobra qui és l'emperador mundial i els seus llepaculs, això no és motiu per menysprear la crítica, amb cites evangèliques "la palla a l'ull aliè..." i tal.
Crec que tenim prou elements de judici per poder emetre una opinió, senzillament això, una opinió. No és apropiat respondre una opinió amb un reguitzell de desqualificacions personals, ni amb una exacerbació intencionada de la crítica, per tal de posar a la boca d'algú allò que no ha dit.

A mi em sembla, que els avanços de la Revolució cubana són incontestables, sobretot en camps bàsics de les necessitats humanes, com ara sanitat, educació, i habitatge. Però també veig coses que no m'agraden gens i crec que és legítim criticar-les. Crec que Fidel Castro representa un model personalista amb el qual no puc estar d'acord. Aquí criticariem fins a rebentar que un governant estigués 23 anys al poder, com ara Pujol, i en canvi ens sembla bé que en porti 45? És obvi que hi ha una cosa que falla, en el sistema cubà, i que cal criticar-la netament, sense que per això s'entengui que defenses els EEUU, o el capitalisme.
Fidel és un ancià amb mostres evidents de decrepitud. No és normal que la revolució d'un pais depengui d'una sola persona. Això sona a estalinisme.
Em pensava que a Indymedia estavem més per la democràcia radical, de base, sense líders i amb càrrecs delegatius. Veig que, en el fons, també som possibilistes i escollim, d'entre lo dolent, lo millor.
Potser és la postura correcta, però deixeu la gent que critici lliurement. Això és un principi, no una gràcia.
Re: Califica Fidel Castro a Bush y Aznar de
09 feb 2004
Tiene más razón que un santo, aunque él no tenga nada de santo.
Re: Califica Fidel Castro a Bush y Aznar de
10 feb 2004
El qe els EEUU i CEE pretenen és qe Cuba, els hi obri les portes a les seves empresses explotadores de treballadors a molt baixos sous per aixi enriquir-se'n!!
Com a tot arreu hi ha coses bones i de dolentes, s'hauria d'agafar lo bo de el règim Cubà i lo bo de la democràcia (és difícil ja qe cap païs es democràtic 100%)tristement però jo m'informaria de la democracia a la "grega" ja qe ells van ser els creadors del sistema democràtic de participació de representants del poble...
Re: Califica Fidel Castro a Bush y Aznar de
10 feb 2004
I ara que dius?¿quina?¿la sdocialdemocrácia?
Doncs,parla per tu Rebot...jo lluite per una Revolució com la cubana(i parlant d'ancians,vells i joves...Felipe era molt jove qua va arribar al Poder,Aznar també,i mira quin resultat!
Visca la Revolució cubana !
Visca la Revolució veneçolana!
Re: Califica Fidel Castro a Bush y Aznar de
10 feb 2004
El teu discurs sona a "reformisme"barato.¿No t'agrada la crítica Rebot?
Visca Fidel!
Re: Califica Fidel Castro a Bush y Aznar de
10 feb 2004
Vota al Psoe...aixó si que ès "democrácia radical"...ja-ja (i de gent molt jove!)
Re: Califica Fidel Castro a Bush y Aznar de
10 feb 2004
NO em referia al fet que Fidel sigui vell com a un handicap o un escarni. El que dic és que porta 45 anys al poder, i va entrar ben jove. No és dolent ser vell, ni molt menys, però fa lleig mantenir una persona allà dalt, sobretot quan ja conmença a tenir problemes de concentració i resistència física. Suposo que estaràs d'acord en que la rotativitat en els càrrecs és un bon principi de funcionament.
No he parlat de socialdemocràcia, sino de democràcia radical. Que si mires una mica l'etimologia de la frase vol dir govern del poble, però de veritat. Això implica tot un seguit de formes de funcionament, que francament, no sé si es donen en la realitat cubana avui dia. Jo no negaré que és molt millor Cuba que Santo Domingo, però no la defensaré amb aquest aferrissament si no em deixen criticar-la. Perque per a mi, el dret a la crítica és un dret. I no depèn de quin pais me'l negui.
Dit això, només dir-te que la revolució no és una cosa tancada. S'ha d'avançar sempre. SEMPRE. Et recomano llegir alguna cosa de Cornelius Castoriadis sobre LA revolució permanent. No ho dic des del punt de vista de sobrao, però sí que és bo que alguns estereotips els revisem.

Visca Cuba, i visca la revolució que evoluciona i no crea castes.

En l'època del periodo especial, em vols fer creure que la burocràcia del partit passava les mateixes penúries que el poble cubà? De debò t'ho creus? Doncs si algú creu que era necessari mantenir aquest privilegi per alguna raó, jo contestaré que per mi, buscar l'utopia és el fil conductor del meu pensament i que no està bé que això fos així.
Per tant, torno a dir. Sé distingir entre les coses. Però si us plau, ofegar la crítica significa voler perpetuar-se en el poder i abusar-ne. No hi ha revolució un cop arribat a aquest punt.

També pots veure la pel.lícula "comandante" d'oliver Stone. ës un panegíric a la figura de Castro. Però se'n poden treure algunes conclusions. Hi ha un senyor, castrista, que diu una cosa interessant: "yo creo en el socialismo, pero hay que reconocer que la historia del socialismo ha sido terrorífica".

Jo també crec en el socialisme, i n'estic fart que sigui sempre igual. Uns a manar i altres a dir que sí, no sigui que ens fotin a la presó o vés a saber on.
Sindicato Sindicat