Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Membre de la CUP Viladamat jutjat per injúries a la bandera
07 feb 2004
Participa en la campanya de solidaritat:
14 de febrer: Sopar solidari a Viladamat amb actuacions musicals
12 de març a les 12:30: Acte de suport a la Universitat de Girona, amb l’escriptor Víctor Alexandre 17 de març: Concentració de suport davant els Jutjats de Girona
Davant de l’ofensiva espanyolitzadora tots i totes som víctimes. El cas d’aquest jove, com d’altres que han estat incriminats per fets semblants, no poden restar en l’anonimat. Davant de delictes com el de ultrage a la bandera no ens deixem arronsar. Plantem cara!


La petició fiscal és totalment desproporcionada, tot i que coherent amb la pràctica judicial espanyola. No oblidem que el codi penal està replè de delictes tipificats com aquest, que semblen propis d'altres temps... Els Mossos d'Esquadra, són, a més, els instigadors de la denúncia contra el jove. Una denúncia amb base política, que persegueix atemorir-lo - a ell i el seu entorn-. La policia autonòmica altre cop està al servei de la simbologia i la parafernàlia espanyoles. La simbologia de la imposició i del feixisme.

Com aquest, arreu dels Països Catalans hi ha casos semblants: Des de l’any 2002 un jove de Terrassa està pendent de la petició fiscal per, pressumptament, haver cremat una bandera espanyola. Un altre independentista català va ser condemnat a pagar una multa l’any 2000 perquè li imputaven la crema d’una bandera espanyola a Galícia.
Mira també:
http://www.llibertat.com/cup
http://www.alertasolidaria.org
Sindicato Sindicat