Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: sanitat : pobles i cultures vs poder i estats : sexualitats : dones
El document de la Conferència Episcopal, una burla a la intel·ligència
06 feb 2004
La Federació Estatal de Gais, Lesbianes i Transexuals considera que la institució que més vegades ha sigut condemnada per abusos sexuals a menors no pot donar lliçons ètiques. La Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transexuals i Bisexuals, FELGT, davant del document de la Conferència Episcopal sobre la família, considera que aquest text suposa una burla a la intel·ligència i la realitat social espanyola. La Federació considera irònic que el document parli d’abusos sexuals i violències a menors com "una realitat que no es pot silenciar perquè fa mal a la dignitat de l’home" quan és la institució més cops condemnada en els Tribunals per abusos sexuals a menors per part dels seus membres.

FELGT considera que són les doctrines de l’Església sobre la família les que alenen els cada cop més nombrosos casos de violència contra les dones, en promoure la submissió de la dona al marit i el repartiment rígid de rols.

FELGT qualifica l’actitud dels Bisbes espanyols com una ideologia perniciosa pels estats democràtics, i els hi recorda que en democràcia, l’Església ha d’atenir-se als principis democràtics i al respecte dels drets humans. Per Beatriz Gimeno, presidenta de FELGT "l’Església és molt donada a encendre fogueres, i aquest document és una presa de posició dels Bisbes espanyols davant la seva pèrdua de poder i influència en la societat espanyola i un acte de cinisme per a qualsevol demòcrata" . La Federació considera que l’homofòbia de la Jerarquia Catòlica els hi inhabilita per l’exercici de l’educació als centres escolars públics, pel que sol·licita al Govern del PP la immediata retirada de l’assignatura d’educació religiosa obligatòria dels centres públics. La Federació es demana quin tipus de formació poden donar els funcionaris de l’Església catòlica en els centres docents a les/els joves espanyols amb documents com aquest i considera que el seu manteniment sols provocarà discriminació, homofòbia i més sexisme en la societat espanyola, cosa de la que serà directament responsable el Govern del PP que s’ha plegat als dictats de l’Església.

La Federació demana a l’Església que atengui l’immens drama humà que ella mateixa provoca i deixi de donar lliçons ètiques sobre aspectes en els què té innumerables motius per demanar perdó.

La Federació estudia la convocatòria de mobilitzacions davant del que considera una mostra més de l’homofòbia de l’Església Catòlica, i demana a tots els ciutadans, partits polítics i organitzacions socials que responguin amb contundència a aquesta nova violació dels drets i llibertats consagrats a la Constitució.

FELGT

Comentaris

Re: El document de la Conferència Episcopal, una burla a la intel·ligència
06 feb 2004
La conferencia episcopal advierte: "El orgasmo femenino ocasiona desestructuración familiar y malos tratos".

De veras propongo sólo hacerles caso para reirnos, de lo contrario lo único que conseguimos és hacerles más publicidad.

De todas maneras mensajes como este són los que espero que salgan de la iglesia, así se sabe perfectamente quien ón y que defienden. Sólo faltaria que hicieran como el bigotes y dijeran que son centristas!
Re: El document de la Conferència Episcopal, una burla a la intel·ligència
07 feb 2004
la iglesia es un comercio, los curas los comerciantes, y al toque de campanas acuden hipocritas y farsantes.
L’Església condemna la dona a l’esclavitud
26 feb 2004
Sembla que les dones que moren a causa de la violència de les seves parelles, no és mereixen el respecte de gairebé ningú.

Si fa uns dies un jutjat de Barcelona no condemnava l’home agressor perquè la senyora que feia la demanda no representava el perfil de dona maltractada, ara és la Conferència Episcopal qui addueix que la violència domèstica és fruit de l’alliberament sexual dels anys 60.

De fet totes aquestes barbaritats, ens haurien de fer riure per la ignorància que demostren sobre el tema, si no fos que justifiquen i legitimen el que a l’estat Espanyol és ja un clàssic la impunitat dels agressors, i la manca de consideració a les víctimes.

Culpabilitzar a les dones dels mals de la humanitat, és un fenomen intrínsec al patriarcat, culpabilitzar-les de les agressions que reben dels seus marits, ex marits o companys, significa una manca de respecte, consideració i d’una indecència que no s’escau ni a jutges ni a bisbes, a més de facilitar l’estratègia perfecta per a qui utilitza la violència com exercici del seu poder.

Fa de mal pensar que a nivell social hi hagin víctimes que es mereixen respecte, i consideració, i d’altres, sobre tot quan són dones, que no es tinguin en compte.

Fa de mal pensar també que la consideració social i legal cap als homes que utilitzen la violència contra les dones sigui en molts casos susceptible de mediacions, i altres elements de diàleg i comprensió però, què en d’altres casos en que també s’utiliza la violència, ni tan sols es plantegi la possibilitat d’aquest diàleg.

Estem fartes de tanta hipocresia, de com es donen les noticies sobre la violència vers les dones, i sobre tot de que no es prenguin les mesures que proposem les dones per tal d’acabar amb aquests atemptats continus als drets humans.

PLATAFORMA UNITÀRIA CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE



prouviolencia ARROBA yahoo.com



Barcelona, 5 de febrer de 2004

http://www.donespereuropa.org/esglesia%20i%20violencia.htm
al final no podremos hablar de nada
26 feb 2004
porque si no les damos publicidad...
pero ignorarl*s no elimina el problema.
y en publicidad ya tienen millones de euros invertidos, nosotr*s no vamos a marcar la diferencia para bien.
Re: El document de la Conferència Episcopal, una burla a la intel·ligència
15 des 2005
Al meu poble es diu:
La iglesia es un comercio, y los curas los comerciantes, y al replique de camanas acuden los ignorantes.
M'ha fet moltìssima il·lusiò haver sentit això desprès de molts anys, la mua iaia m'ho va comptar una volta, fa molt de temps, i la veritat, que si ella va aprendre això quan lluitava contra el feixisme, han passat més de 70 anys, i encara no ha canviat gens la cosa! Bé, al menys ara el antic bisbe de Segorbe (La sua excremècia Reig-Plà) ja té la boca tancada:
DEU EXISTEIX!! i ens ha sentit a tota la gent que li volem davall terra (per mort natural, no penseu mal... enverinat per ell mateix):-D
Petons a tots des de Ponent

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more