Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: sense clasificar
RUBÃ? Sense espais, tornem a fer la festa al carrer!!!
05 feb 2004
Assemblea ciutadana pel foment de l’oci nocturn alternatiu a Rubí
Assemblea ciutadana pel foment de l’oci nocturn alternatiu a Rubí

El dimarts 27 de gener es va tornar a reunir l’assemblea que va sorgir arran de la reducció horària del bar de l’Ateneu. En aquesta reunió es va valorar molt positivament la manifestació-concentració celebrada el divendres 23, en que vam omplir la plaça de l’Ajuntament gent de totes les edats que demanàvem una alternativa d’oci nocturn a la ciutat.

En aquesta assemblea ens vam preguntar:

-Quins han estat els motius de la reducció horària de l’Ateneu? Ningú ens ha consultat que pensàvem, ni ens han transmès els motius, optant per la via taxativa enlloc de buscar alternatives. Ara mateix aquest era l’únic espai municipal (recordem, del poble) del que podíem gaudir.

-Per què s’estan tancant altres espais municipals (Torre Bassas, Casino, la sala d’exposicions de l’antiga estació), perquè hi ha espais que no s’utilitzen (Torre Giner, la Josa, Can Serra, el Celler…), quins projectes hi ha per aquests espais? els joves hi tenim espai?

-Quin model de política de joventut promou l’actual equip de govern?

Constatem:

-L’Afer de l’Ateneu ha estat la gota que ha fet vessar el vas. A partir d’aquí han sorgit les diverses mancances que te Rubí en aquest sentit i han començat les iniciatives de mobilització i intervenció en el model de ciutat.

-Rubí és una ciutat de 70.000 habitants morta, una ciutat dormitori. Això provoca que ens haguem de desplaçar a altres ciutats i agreuja el poc sentiment de pertinença a Rubí que tenim les rubinenques i rubinencs. Alhora, provoca la utilització del transport privat a la nit, amb el risc que se’n deriva.

Ens agradaria:

-Que en lloc de tancar els llocs públics, es dinamitzin durant tot l’any.

-No haver de sortir de Rubí per poder gaudir d’un oci nocturn alternatiu a les propostes d’empreses privades, com el Parc Vallès. Aquests locals no generen espais de participació col·lectiva ni promouen la pertinença a la ciutat.

-Poder intervenir i decidir el tipus d’activitats i d’oci que es promou a la ciutat.

Quines accions tenim previstes on tota la població hi pot participar?

-Realitzar assemblees setmanals cada dimarts a les 20h a l’Ateneu, on prenem les decisions de com seguir amb la reivindicació.

-Realitzar activitats setmanals de mobilització ciutadana, que sorgeixin de les propostes dels participants a les assemblees o de qualsevol ciutadana o ciutadà que vulgui contribuir.


Per acabar, ens agradaria recordar a l’equip de govern els punts en matèria de joventut i infància que hi ha en el seu programa:
“Crearem un Pla integral de joventut. (...) Crearem punts de servei i informació als joves per a donar suport al moviment associatiu, promoure l’accés a activitats (...) així com l’intercanvi. Facilitarem la instal·lació de zones d’oci per a joves. Potenciarem l’oci nocturn alternatiu i obrirem els espais municipals a activitats juvenils.�
Mira també:
http://barcelona.indymedia.org/usermedia/image/12/large/6febrer.jpg

Comentaris

altres comunicats...
05 feb 2004
EL BAR DE L’ATENEU

Els usuaris de l’Ateneu municipal hem tingut coneixement que l’Ajuntament de Rubí ha retallat l’horari del bar de l’Ateneu, obligant a tancar els caps de setmana a la nit.
Al voltant d’un centenar de persones de totes les edats ens vam reunir dimarts passat en assemblea, fruit de la indignació que ens va provocar la decisió poc dialogant de l’Ajuntament. Allà ens vam organitzar i vam decidir mouren’s i reivindicar, a través de diverses accions, que el nostre espai de trobada i reunió segueixi en peu.
Tenim una problemàtica greu en una ciutat de prop de 70.000 habitants de falta d’espais públics i promoció d’activitats de cara a l’oci alternatiu nocturn. Aquesta mancança sovint comporta la utilització de cotxes i motos per anar a les ciutats dels voltants a participar d’un tipus d’oci acrític, privat i gens participatiu.
L’Ateneu municipal ha creat entre els seus usuaris un sentiment de pertinença a un col·lectiu, a un espai, de contacte intercultural i intergeneracional. Però això no és tot, també de pertinença a Rubí, que s’està convertint cada cop més en una ciutat dormitori i sense identitat pròpia.
Tots aquests sentiments, intercanvis d’experiències i motor d’activitats no s’hauria pogut crear sense els horaris nocturns, en els que tots nosaltres ens relacionem, fora de reunions i d’entitats i de les hores de feina o estudi.
Re: RUBÃ? Sense espais, tornem a fer la festa al carrer!!!
05 feb 2004
L'acció més clara que conec per gaudir d'espais de trobada, reunió, crítica i alternatius, és l'okupació d'aquests. És l'oportunitat que teniu a la vostra mà, l'eina que sorgeix quan descobriu que els polítics i les institucions els importa una merda el vostre problema, per ells ja teniu prou amb les discoteques.

Okupeu qualsevol espai abandonat de Rubí i reivindiqueu-lo com a vostre, ningú us podrà dir que no teniu raó.

Okupeu i resistiu. Allibereu espais. Anims Rubí.
Re: RUBÃ? Sense espais, tornem a fer la festa al carrer!!!
06 feb 2004
Ara resultarà que els sociates fan bons als d'Iniciativa. Molt criticar abans però el Lalo Plata ha estat el millor regidor de joventut que ha tingut Rubí en la seva història. A veure si els socialistes porten l'U-Zona o coses similars.
En fi...
Re: RUBÃ? Sense espais, tornem a fer la festa al carrer!!!
09 feb 2004
home, no crec que haguem de dir que un partit és millor que l'altre. Aquest és un problema que fa temps que arrosseguem, no?
crec que encara ens queda temps per poder veure el/la millor regidor/a de joventut de Rubí. Ara, això depén molt del del color amb el que vesteixis.
Una flor no fa estiu: i ni un U-zona, ni un concert de mano chao segueixen un pla estratègic de política de joventut a la ciutat, si no que més aviat son accions puntuals.
Re: RUBÃ? Sense espais, tornem a fer la festa al carrer!!!
10 feb 2004
si us plau, deixeu-vos de regidors, per un cop que a Rubí ens mobilitzem per alguna cosa! En les assemblees han sortit moltes iniciatives i bones idees, i moltes ganes de fer coses, així que no necessitem ningun politicucho que ens talli les ales. Només volem un espai, que es de tots, no de l'ajuntament, i autogestionar-lo.
I tu, jumbi, que se't veu el plumero. El lalo tampoc va fer res, com tots els polítics. I t'he de recordar que ens va clausurar una festa de castanyada i va enviar a tota la benemerita perquè els diners eren per Rescat, que conseqüent!. Es tope guay el lalo tiu i també l'ivan moreno que no te ni punyetera idea de res.
Re: RUBÃ? Sense espais, tornem a fer la festa al carrer!!!
06 mar 2004
Si el que volem es que l'ajuntament ens subvencioni les birres, diguem-ho clarament!!!. Desprès la merda que deixeu la paguem entre tots!!!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more