Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: corrupció i poder
Zapatero fitxa Fernando Savater (Basta ya!) i Victoria Camps (Foro Babel)
04 feb 2004
Zapatero fitxa Fernando Savater (Basta ya!) i Victoria Camps (Foro Babel)
No és broma, segons informa l'AVUI en la seva secció de comunicació, ell líder -és un dir- del PSOE, José Luís Rodríguez Zapatero no se li pot negar l'intent de competir en espanyolitat amb el PP. Amb tal finalitat ha fitxat dos dels baluards de l'espanyolisme a "las províncias periféricas".

El filòsof Fernando Savater, portaveu de la plataforma "Basta Ya!" que en teoria està contra el terrorisme però que de fet és una plataforma antinacionalista pagada amb l'or de Madrid i la catedràtica d'ètica Victoria Camps, membre del Foro Babel i actual vicepresidenta del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) han estat fitxats per "Bambi" Zapatero per formar un comitè per reformar els mitjans de comunicació públics, en l'hipotètic -i improvable- cas que el PSOE guanyes les eleccions.

A aquests cal afegir també l'exdirector de la Real Academia Española de la Lengua (RAE), Fernando Lázaro Carreter, el també acadèmic i catedràtic de filosofia Emilio Lledó i el catedràtic de comunicació audiovisual i publicitat Enrique Bustamante.

Aquest comitè no només treballarà per marcar la línia als mitjans públics depenents de l'Estat -Televisió Espanyola, Ràdio Nacional d'Espanya i agència Efe- sino que Zapatero vol incloure-hi els mitjans autonòmics. El dirigent socialista afirmà que el comitè servirà "per defensar la nostra llengua i cultura" i marcarà les línies per lluitar contra la teleporqueria i protegir els drets de la infància. Potser caldria que parlés primer amb el seu correligionari i musa de la tele de qualitat, Javier Sardà perquè li donés lliçons pràctiques d'ètica televisiva...

Comentaris

Re: Zapatero fitxa Fernando Savater (Basta ya!) i Victoria Camps (Foro Babel)
04 feb 2004
Como no ganaran las elecciones no tiene más importancia que mostrar cual es la diferencia entre el PSOE y el PP. Ninguna.
Re: Zapatero fitxa Fernando Savater (Basta ya!) i Victoria Camps (Foro Babel)
04 feb 2004
Són el mateix. El més trist no és el que dius tú XXX, el més trist és que quan perdin les eleccions diran que és per no haver sigut prou espanyolistes. I hi fotran el Bono, ja veuràs
Re: Zapatero fitxa Fernando Savater (Basta ya!) i Victoria Camps (Foro Babel)
04 feb 2004
jo crec q s evidencia q el psoe es un partit q intenta recollir la voluntat de la inmensa població q va desde aquells que creuen q amb una Estat Espnayol com l actual no es va en lloc i q per tant fa vergonya pertener, fins els q volen un camvi tranquil assosegat petites reformes i veleitats "democratiques"....
Re: Zapatero fitxa Fernando Savater (Basta ya!) i Victoria Camps (Foro Babel)
04 feb 2004
En Zapatero i el PsoE malden "per defensar la nostra llengua i cultura".

Algú en té cap dubte de quina és la llengua a la que fan referència?

De la "seva", esclar. Aquella per la que pateixen 400 milions de parlants, pel cap baix. Aquella que ens volen imposar com a "nostra" quan ja en tenim una de pròpia i alguns fins i tot en tenen també altres de complementàries com la seva. Però aquesta, la veritablement nostra com que és de segona, es troba en la seva plenitud i NO ÉS LA "SEVA", no cal defensar-la.

Algú sap de quina cultura parlen?

De la gran cultura "una grande y libre" que comparteixen per un igual, com el DNI, els habitants de Gran Canaria, els de Redondela, els de Maó, els d'Almendralejo, etc?

I encara hi ha qui, d'aquí i d'allà, ens vol fer creure en la España plurinacional, pluricultural... i plurivesasaberquè!

I aquests són els que acusen a en Carod d'ingenu per pensar-se que podria convéncer a ETA?

En realitat no s'ho creuen que en Carod sigui ingenu, al capdavall és un professional de la política com ells, el que es creuen de debó és que HO SOM TOTS!

A LA MERDA COLLA DE CÃ?NICS!
Re: Zapatero fitxa Fernando Savater (Basta ya!) i Victoria Camps (Foro Babel)
05 feb 2004
¡Quina merda de PSOE!ARA SI QUE ELS CREIXEN ELS NANOS!
Re: Zapatero fitxa Fernando Savater (Basta ya!) i Victoria Camps (Foro Babel)
05 feb 2004
Si el PSOE es como el PP, cómo es que a los del PP les dá tanta paranoia de que gane el PSOE? Cómo es que conspiran tanto contra ese partido? (otra cosa es que piense que las bases del PSOE, PSC -gente de izquierdas-...se merezcan a dirigentes tan demagogos)

Se aceptaría, por parte del autoritarismo indepe, un frente entre PSOE, IU, PNV, ERC, ICV, BNG...o se consideraría una "traición" cuando objetivamente posibilitaría otra estructuración del Estado, y más defensa de las diversas culturas.... . No se aceptaría, claro.

Por cierto: Emilio Lledó, un bellísimo filósofo epicúreo. Me sorprende verlo entre gente con tan poca serenidad epicúrea.
Re: Zapatero fitxa Fernando Savater (Basta ya!) i Victoria Camps (Foro Babel)
05 feb 2004
El PSOE i el PSC, tenen bases ?. Doncs a la major part de les manis d'assistència general, els seus blocs són més petits, de vegades bastant més petits, que el d'alguns "grupúsculs".

Jo crec que el PSOE i el PSC no són avui en dia partits de militància, sino de marketing electoral. I cada cop més.

A quines movilitzacions, actes, campanyes ...us heu trobat darrerament on s'aixequi una veu i digui : com a militant socialista reivindico bla bla ...?

Jo cap. Agrairé que em comuniqueu experiències en sentit contrari. Quedaré sorprés, gairebé flipat.

I la base electoral del PSC, és d'esquerres ?. La base del PSC és el que en diriem l'esquerra sociològica. Però compte :

- una part gens menyspreable d'aquesta base social se la reparteix amb el PP (altres sectors més petits oscil.len cap a ICV, i alguns cap a ERC o CiU).

- els estudis sociològics, les enquestes, etc. mostren que el votant del PSC constitueix la capa més despolititzada de la societat catalana; segons aquests estudis, apareguts fa uns anys a "La Vanguardia", el votant més polititzat és el de ICV, seguit molt de prop (trepitjant-li els talons) pels d'ERC; a distància venen els de CiU, després els del PP i finalment ...els del PSC.

Són dèbilment d'esquerres i amb un baix grau de politització, i amb tendència a oscil.lar cap a les posicions del PP en tot el que toca a la sacrosanta unitat de destí en lo universal.

La base i els dirigents es complementen : els segons poden exercir de demagogs perqué els primers no tenen gaire consciència social, són poc militants i es limiten a poca cosa més que a votar el dia de les eleccions espanyoles ( a les catalanes de vegades fallen), i com a màxim es movilitzen per anar a menjar "patatas bravas" a actes del partit de contingut electoral-festiu.
Re: Zapatero fitxa Fernando Savater (Basta ya!) i Victoria Camps (Foro Babel)
05 feb 2004
M'agradaria que el monjo de Poblet m'expliqués que collons vol dir aixó dels "autoritaris indepes".

Quan era petit, a principis dels anys 60 del segle passat, la profe m'havia fet estirar el braç i obrir la ma per a donar-me un cop de regle per "no hablar castellano en clase". Aixó no serà autoritarisme, oi ?.

El meu pare va tenir l'atreviment de demanar que al col.legi, fora d'hores lectives, s'impartís el català voluntari. El sotsdirector del cole li va etzibar : "antes tendrán que pasar por encima de mi cadáver", intervenció aquesta aplaudida per una gran quantitat de pares castellanoparlants. Aixó no deu ser autoritarisme, deu ser internacionalisme proletari (del mateix tipus del que s'inventa comités regionales de CataluÑa).

I així un molt llarg etcètera que dura fins el dia d'avui. Incidents a ICONA (on vaig intentar matricular-me en cursos de guarda forestal per a trobar feina), escoles, la mili, la feina, amb la policia, amb funcionaris, amb treballadors de Renfe ...

Ibarra i Bono, a qui ningú ha votat a les autonòmiques, manen : "Carod no volverá al Gobierno de la Generalitat ...bla bla".

Els autoritaris són ells, no nosaltres.

T'enteres, maco ?.
Re: Zapatero fitxa Fernando Savater (Basta ya!) i Victoria Camps (Foro Babel)
05 feb 2004
Monjo del Poblet:
"Si el PSOE es como el PP, cómo es que a los del PP les dá tanta paranoia de que gane el PSOE?"

Q els del PP tenen paranoia amb Zapatero??? permitix-me un segon
j0j0j0j0j0j0j0j0j0j0j0j0j0j0j0j0j0j0j0j0j0j0j0j0
Pero si es deuen partir el cul de com el tenen de martiritzat!!!! mujasjausjasuasjaus.

Ara en serio, de veres creus q el PP li te la mes minima por als sociapuaj (no he pogut acabar la paraula socialistes aplicada a ells sense q em vinga el vomit) de cara a les generals??? Vinga, va home...

Altra cosa, q si q el l'autentic deliri paranoide del PP, es q está marginat politicament tant al Principat com a la CAV. Per aixo el que si que els agobia es la victoria del PSC, peró només per que ells creuen que Maragall pot donar-li un poc de corda a ERC, i tots plegats (ells pensen), podrien dur una mica d'inestabilitat a l'estatut, unitat de la patria, etc... es a dir, a la unitat de les peles que ells s'embutxaquen, no ens enganyem pq en aixo es basa el seu patriotisme constitucional (I el nacionalisme d'uns quants, tot hi ha que dir-ho, encara q per a mi minoria, o al menys, no els independentistes) That's all folks.

Per cert, aprofite per a comentar una idea i es que fa poc me n'he adonat que per primera volta a les urnes tenim un partit catalá, que, si be minima, representa una certa CONFRONTACIO amb l'estat. Aco era un remans de pau fins fa poc no creieu? Mentre que ara les aigues comencen a bollir un poquet. Per a mi ERC es encara prou deficient com a partit peró m'agradaria q us pegareu una reflexio sobre aquesta idea.

Salut.
Re: Zapatero fitxa Fernando Savater (Basta ya!) i Victoria Camps (Foro Babel)
05 feb 2004
"¿ Se aceptaría, por parte del autoritarismo indepe, un frente entre PSOE, IU, PNV, ERC, ICV, BNG...o se consideraría una "traición" cuando objetivamente posibilitaría otra estructuración del Estado, y más defensa de las diversas culturas.... . No se aceptaría, claro ?"

Nano : no t'enteres. Faries bé en llegir els diaris.

Fa molt poc el Zapatero va dir que es negava a governar Spain sino treia la majoria, que no governaria si la seva majoria parlamentària havia de dependre dels "nacionalistes" (ho poso entre cometes perqué, a l'estat espanyol, l'únic nacionalisme real és l'espanyol).

Recordo que un dirigent d'ERC, crec que en Puigcercós, li va contestar quelcom així com que aixó era una traicció a l'electoral que exigia un canvi ...¿No ha estat ERC qui recentment proposava aquesta gran coalició?.

Bono i Ibarra -l'ànima real del PSOE- han donat aquest darrer mes sobrades mostres de preferir un govern del PP i la derrota del PSOE abans que la coalició que tú proposes, i que tens la barra d'encolomar-nos la negativa a nosaltres, als "autoritarios indepes".

Per cert : les converses de Carod amb ETA tenen molt a veure amb aixó. Per a poder construir una gran coalició del BNG al PSM passant per HB, EA, CHA, ERC ...és condició necessària que primer plegui ETA, un instrument inservible, una punta de llança que avui es clava a les costelles no de l'Estat espanyol, sino del poble basc i per extensió de tots els pobles no espanyols sotmesos a la Una Grande Liebre.

Finalment, si els indepes autoritaris som l'obstable per a la coalició : com t'expliques el pacte tripartit a Catalunya, el pacte a les Illes (inclou a IU) o els intents de pacte al País Valencià (on els que s'han desmarcat són els de IU versió País Valencià).

Menos lobos, txaval.
Re: Zapatero fitxa Fernando Savater (Basta ya!) i Victoria Camps (Foro Babel)
06 feb 2004
Mai els que s'han desmarcat dels intentes de pacte al PV ha sigut EUPV, que més bé eren dels primers interesats en llancar l'Entesa, ja per a les anteriors eleccions. Més bé pots citar a qualsevol de les altres forces d'esquerres, principalment el BLOC.

Salut.
Re: Zapatero fitxa Fernando Savater (Basta ya!) i Victoria Camps (Foro Babel)
06 feb 2004
Simplement discrepo del que dius al voltant de les bases del PSOE-PSC. Si ho treus de LA Vanguardia, malament rai.
Que Ciu té bases social no ho dubto. Són els fills polítics del feixisme franquista, botiguers i serenos, porters i porteres de col·legi, taxistes que, et ben asseguro, odien les bases socials del PSC. Gents que exerceixen control social i un cert caciquisme, sens dubte.

EN quant a indepens autoritaris, podria referir-me a diverses games. Des dels Omnium Culturals del "nosaltres sols" com a bandera, fins a penya superradical que avui és radical, i demà vota a CIU (juro que ho he vist bastants cops això, encara que no degui ser norma...). Encara em ric una pancarta que vaig veure fa 4 anys o així, d'una indepes d'aquests que et dic. Deia així: "Carod Rovira: traïdor". Us ho juro.


En fí: valoro l'aposta d'ERC d'apropar móns que els autoritarismes polítics i el rol explotador de classe han separat. Això és el món dels "nous" catalans i el món del "autèntics catalans". Ho valoro sincerament, encara que els critiqui o no m'en refii gaire d'ells com a partit i per la història d'ambiguitats a la que juguen (les seves bases socials no m'agraden).

No tinc el meu vot decidit. Voto a les Balears ón ERC, ICV i PSM (partit socialista no vinculat al PSOE) s'han unit. Crec que els hi donaré amb ells. PErò reafirmo que les bases més conscientes del PSOE, la gent del barri, és d'esquerres de tota la vida. I em sembla evident que aquest partit no és un bloc, tal com sí ho és el PP. O qualificaries d'anti-nacionalista n'Odon Elorza; o en Maragall?

Simplement, no em crec allò de PP = PSOE, encara que el joc polític d'alguns sí ho sembli. Però enfront a la ofensiva neoliberal, consideraria molt positiva una coalició estatal que crec que es podria fer.
Re: Zapatero fitxa Fernando Savater (Basta ya!) i Victoria Camps (Foro Babel)
06 feb 2004
Tens rao en lo de que dins del PSOE hi ha de vot. Pero hauras de reconeixer que quan el PSOE mou fitxa "unitariament", o a nivell de partit, el taranná que denoten fa un tufo molt similar al del PP.

De fet per a mi, ells, com sobretot UGT i CCOO no són mes que la merda que embruta el nom de l'esquerra fent-se passar per tal. Venuts, butaqueros i corruptes. No m'extranya q la gent els haja donat l'esquena.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more