Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: corrupció i poder : laboral : pobles i cultures vs poder i estats
Per què Acció Cultural ha acomiadat Guillem Chacon?
04 feb 2004
El periodista Xavier Borràs reflexiona sobre l'acomiadament d'ACPV de l'activista que ha impulsat la renaixença de la Franja de Ponent, Guillem Chacon.
He rebut una nota molt preocupant sobre l'acomiadament, per part d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV), de Guillem Chacon, coordinador dels Casals Jaume I de la Franja de Ponent i director de l'Estació Biològica de l'Aiguabarreig, a Mequinensa (indret que molt recentment va ser víctima d'un greu atemptat dels feixistes espanyols).

Encara que en la nota esmentada es demana explicacions a Eliseu Climent (secretari general d'ACPV i factòtum de la multinacional de les subvencions: Tres i Quatre, El Temps, etc.), sobre els motius reals de l'acomiadament de Chacon, s'intueix que alguna cosa no va bé a l'imperi Climent. De fet, la carta oficial que es va fer arribar el 30 d'octubre als socis d'ACPV --signada pel president Vicent Martínez Sancho-- deia que "s'ha decidit rescindir el contracte que, fins ara, vinculava la nostra entitat al senyor Guillem Chacón. La rescissió contractual té efecte a partir del 27 d'octubre del 2003. Aquesta decisió ha estat aprovada per unanimitat de la Junta Directiva d'ACPV. El senyor Chacón ha pres camins totalment divergents dels d'ACPV, amb actuacions que no han estat consultades, i fent afirmacions que, un cop contrastades, ha estat comprovat que no corresponen amb la realitat. Per tant, des d'ara mateix, el senyor Chacón no està autoritzat a parlar en nom d'ACPV ni dels Casals Jaume I".

Evidentment, tampoc en aquesta carta s'aclareix els motius d'aquesta dràstica decisió, però diverses fonts consultades parlen d'una batalla política de gran envergadura on els diners són els que manen en la política d'alliberament nacional que practiquen certs individus. De fet, segons aquestes fonts --del tot fidedignes, però actualment anònimes per por de les represàlies--, Eliseu Climent hauria forçat Chacon perquè els Casals de la Franja no fessin campanya per l'oficialitat del català a l'Aragó, ja que ell mateix hauria negociat amb el Govern de l'Aragó una quantiosa subvenció per a la nova seu d'ACPV a València (l'edifici El Segle) a canvi d'aparcar la justa reivindicació ponentina. Com que Chacon no va voler empassar-se aquest gripau, va ser fulminat per la Junta Directiva d'ACPV. Les mateixes fonts afirmen que el mateix Climent fa córrer, allà on se'l volen escoltar, que Chacon ha estat acomiadat perquè ha ficat mà a la "caixa"!

El que sí que són faves comptades és que els més de 400 socis dels gairebé 11 Casals Jaume I de la Franja de Ponent han pres la decisió, lliure i democràtica, de separar-se d'ACPV. En els IV Premis Jaume I, que enguany es fan a Fraga i Nonasp el 29 de novembre, se sabrà el nou nom i imatge de l'organització que agruparà els Casals de la Franja. Els Premis coincidiran amb la inauguració del nou Casal a Lledó d'Algars, al Matarranya. (La nova web també serà visible ben aviat.)

Augurem llarga vida als nous Casals Jaume I i, no cal dir-ho, a Guillem Chacon.

(Pel que fa a Eliseu Climent, coneixem en carn pròpia les seves pràctiques: el 1986, un jurat format per Vicent Aleixandre, Ramon Barnils, Quim Monzó i Ferran Torrent em va atorgar el premi de novel·la negra Ciutat de Sedaví, que comportava -- a més del propi premi-- l'edició de l'obra a l'editorial Tres i Quatre, del senyor Climent. El llibre, Octubre pinta negre, va sortir tard i malament [se'm va obligar a afegir un altre text perquè, segons l'editor, el volum era "petit"], un any després, a la col·lecció "La unitat" [núm. 117]. Doncs, bé, han passat 16 anys i no tan sols no he signat cap contracte d'edició, sinó que mai no he vist un duro de les vendes del llibre.)
Mira també:
http://www.franjadeponent.net

Comentaris

Endavant Guillem!
04 feb 2004
La Franja avança gràcies a tu!
Molt recomable aquest altre article.
04 feb 2004
del patriota i editor d'El Llamp Enric Borràs, sobre el mateix tema: http://boards2.melodysoft.com/app?ID=ponent&msg=616&DOC=41
Aquí el llegireu millor
04 feb 2004
http://membres.lycos.fr/cat1714/franjaxacon2.gif
Re: Per què Acció Cultural ha acomiadat Guillem Chacon?
04 feb 2004
la renaixença de la franja de ponent, ostia tú!!jeje
Re: Per què Acció Cultural ha acomiadat Guillem Chacon?
04 feb 2004
Ostia tú, quanta merda que surt de sobte i casualment aquests dies. Deu ser igual que alló de Carod=CNI o Medem=ETA, etc. Ara toca fotre al Eliseu Climent i la ACPV, seguim amb la campanya de mentires contra la pluralitat cultural, nacional i ideològica a l'estat espanyol.
Re: Per què Acció Cultural ha acomiadat Guillem Chacon?
04 feb 2004
Molt bé, home!

És a dir que no es pot criticar res que porti el rètol de nacionalista català, oi?

Mafiosos també en tenim entre els nostres! I és molt sà denunciar-ho. Acusar d'inquisidor espanyolista a qui faci una crítica d'aquest tipus és repugnant. Què! són traidors a la pàtria? o què?

Quin morro i quin sectarisme corporatiu!!!
Re: Per què Acció Cultural ha acomiadat Guillem Chacon?
05 feb 2004
Jo dic una llico i espere q l'aprengau. Que pose bé l'orella el xic del comentari anterior.

Per què Acció Cultural ha acomiadat Guillem Chacon? --> A HORES D'ARA NINGU HO SAP AMB SEGURETAT. Repetire, encara q hi ha moltes i diferents versions rondant per ahi NINGU HO SAP BEN BÉ.

Aleshores: Una cosa es criticar als mafiosos, o denunciar certes practiques maniquees, i altra es especular amb teories i, no content amb aixo, vindre a bolcar-les a un forum public.

Aleshores, la proxima volta que se us vinga al cap el publicar coses internes, no contrastades i que enmerden prou, a un lloc public, la meua recomanacio és que primer conteu no fins a 10... sino fins a 10.000!!!!!!
Re: Per què Acció Cultural ha acomiadat Guillem Chacon?
06 feb 2004
Ah!! I per cert, l'email de la persona que signa el primer comentari, tampoc em sembla de procedéncia molt "neutral", en el cas. Aixi doncs, aci cadascu aporta la seua versió i la resta de mortals no en sabem res cert.

Au.
Re: Per què Acció Cultural ha acomiadat Guillem Chacon?
23 mar 2004
Astí teniu mes informació:

http://humano.ya.com/guillemch/

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/69577/index.php

http://nosaltres.vilaweb.com/info/vilaweb/forum.missatge?p_idmis=681442
Re: Per què Acció Cultural ha acomiadat Guillem Chacon?
29 jun 2004
Expulsio de Guillem Chacon dels Casals Jaume I . Carta a Guillem Chacon
Re: Per què Acció Cultural ha acomiadat Guillem Chacon?
02 set 2005
Gràcies Guillem Chacón per haver continuat i superat a l'Eliseu Climent i la seva colla del PSOE.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more