Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Comunicado de ETA sobre las conversaciones con ERC
04 feb 2004
ETA ha confirmado en una nota de prensa que mantuvo una reunión con ERC en la que le trasladó su «voluntad para lograr la libertad de Euskal Herria y la resolución del conflicto». La organización armada defiende la práctica del diálogo, y censura tanto la actitud de aquellos que «han denunciado los contactos con ERC» como la de quienes «niegan haber tenido contacto con ETA y ahora aplauden» el proceder de la formación catalana.
Euskadi Ta Askatasuna ha confirmado en una nota de prensa remitida a GARA que ha mantenido un encuentro con Esquerra Republicana de Catalunya, en el que la organización armada hizo llegar a la formación liderada por Josep-Lluís Carod-Rovira «nuestro punto de vista acerca de Euskal Herria, dándole cuenta de la voluntad y la línea de ETA por lograr la libertad de Euskal Herria y la resolución del conflicto».
En un comunicado en el que viene a «aclarar la polémica creada por la prensa de España después de que se dieran a conocer los contactos entre ETA y ERC» y en el que no detalla en ningún momento quién participó en la reunión, asegura que no se llegó a «ningún acuer-do» con Esquerra.

Según indica, trasladó a la formación republicana «qué visión tiene ETA con respecto a las relaciones entre los pueblos oprimidos». Resume que esa relación debe estar basada «en el respeto, la no injeren- cia y la solidaridad», para añadir a continuación que en el futuro «daremos cuenta de una reflexión más completa» sobre esta cuestión.

La organización armada afirma en la nota de prensa que «el hecho de que se haya vulnerado la discreción de la reu-nión es contrario a nuestra voluntad», y agrega que «la res- ponsabilidad absoluta» de ese hecho debe atribuirse «al Gobierno español y a los servicios del Estado español».

Asimismo, solicita a las formaciones políticas, los organismos sociales y los periodistas de Euskal Herria que «actúen con prudencia y responsabilidad, sin dar pie a las mentiras, rumores, cuentos e invenciones de las fuentes policiales».

ETA también se refiere al cruce de declaraciones y acusaciones registrado en los días posteriores al pasado 26 de enero, jornada en la que el diario "Abc" hizo público que el secretario general de ERC se reunió con militantes de la organización armada. Así, en primer lugar rechaza la actitud de «aquellos partidos y agentes que han denunciado los contactos» entre Esquerra Republicana de Catalunya y ETA.

Junto a ello, a continuación ETA denuncia «la hipocresía de aquellos que niegan haber tenido contacto con ETA y ahora aplauden el modo de proceder de ERC».

Euskadi Ta Askatasuna defiende la práctica del diálogo en el último punto de la nota, donde manifiesta que «aquellos que intentan castigar el hecho de dialogar, debatir, contrastar opiniones o lograr acuerdos con ETA cierran la puerta a la solución y a la paz».

En ese sentido, señala que «las puertas de ETA se encuentran tan abiertas como siempre» de cara a «una resolución dialogada del conflicto» que sufre Euskal Herria.

Euskadi ta askatasunaren prentsa oharra
Espainiako prentsak ETA eta ERCren arte-ko harremanen berri eman eta gero sortu den iskanbilaren inguruko Euskadi Ta Askatasunaren argibideak:

1.- ERC Kataluniako alderdia eta ETA Euskal Herriko erakundearen arteko bilera egin zela berresten dugu.

2.- Bilera horren diskrezioa apurtu izana ETAren borondatearen kontrakoa izan da.

3.- Bilera horren berri eman izana PPko Gobernuaren eta Espainiako Estatuaren zer- bitzuen erantzukizun osoa da.

4.- Euskal Herriko alderdi politiko, eragile eta baita kazetariei ere arduraz eta zuhurtasunez joka dezatela eskatzen diegu polizia iturrien gezur, zurrumu- rru, ipuin eta asmakeriei bide eman gabe.

5.- ETA eta ERCren arteko harremanak sala-tu dituzten alderdi eta eragileen jokabidea gaitzesten dugu. Bestalde, ETArekin harremanak izatea ukatu eta gero orain ERCren jokabidea txalotu dutenen hipokrisia salatzen dugu.

6.- Bilera horretan ETAk Euskal Herriaren askatasuna lortu eta gatazka konpontzeko bere borondate eta ildoaren berri emanez, Euskal Herriari buruzko bere ikuspegia helarazi zion ERCri.

7.- ETAk bilera horretan ez zuen inolako hitzarmenik adostu ERC alderdiarekin.

8.- Bilera horretan, ETAk herri zanpatuen arteko harremanei buruz duen bere ikuspegia helarazi zion ERCri. Gure ustean, harreman horiek begirunean, injerentziarik ezean eta elkartasunean oinarritu behar dira. Horren harira, aurrerago, hausnarketa osatuago baten berri emango dugu.

9.- ETArekin hitz egitea, elkarrizketatzea, iritziak trukatzea edo-ta hitzarmenak lortzea zigortzen saiatzen di-renek justizia, konponketa eta bakearen atea ixten dute. Eragile guztiei jakinarazten die- gu ETAren ateak beti bezain zabalik daude- la elkarrizketa bidezko gatazkaren konponketarako.

Gora Euskal Herria askatuta! Visca Catalunya lliure! -


Euskal Herrian, 2004ko urtarrilean


Euskadi Ta Askatasuna

Comentaris

Comunicado de ETA
04 feb 2004
No deixa de ser curiós que de vegades una banda armada terrorista tingui una actitud infinitament més lògica i dialogant que els propis partits que s'autoanomenen democràtics.
Paradoxes d'aquest pais en el que hi vivim.
Re: Comunicado de ETA sobre las conversaciones con ERC
04 feb 2004
A quin pais et referixes guapo?
Re: Comunicado de ETA sobre las conversaciones con ERC
04 feb 2004
Jo realment lo que crec es que lo que interessa es que la gent no sapiga el plantejament politic que fa ETA per solucionar el conflicta, per que si fosi asi, molta gent es soprenderia (perdoneu per el meu catala vascotxarnego!)
No és gens curiós
04 feb 2004
No és gens curiós que ETA tingui més sentit comú que l'Estat espanyol. No és gens curiós perquè uns lluiten per la llibertat (encara que a vegades puguis està contra la seva manera de fer-ho) i els altres la neguen i la trepitgen sistemàticament, premeditadament i gairebé diria, per naturalesa.

El que sí que és curiós és que gent revolucionària (o d'esquerres senzillament) hagi pogut arribar-se a creure totes les mentides del poder, i sobretot d'aquest poder que tenim a sobre, capitalista i español.

salut a tothom !
Re: Comunicado de ETA sobre las conversaciones con ERC
04 feb 2004
Venga! el que faltaba, entre uns i altres, sembla que tots teniu el cap menjat pels autoritarismes. ETA lluita per la llibertat? volen imposar una societat marxista-leninista i a sobre nacionalista? maten obrers a sant andreu o vallecas? pero que manipulats que esteu! i els de l'altre banda (inclosos progres espanyolistes) ressuciten el ranci feixisme ibèric, vaya panorama, sobretot pels que no creiem en cap dels dos nacionalismes
Re: Comunicado de ETA sobre las conversaciones con ERC
04 feb 2004
volen imposar... com si estiguéssin en condicions d'imposar res. atrapats en el circ mediàtic com totes nosaltres.
contra tí, estoy contra tí. cal aprofundir el raonament polític, sobretot col.lectiu.
sí xato sí
04 feb 2004
Com sempre l'anàlisi acurat dels nostres amics : tot és el mateix. Els uns són iguals que els altres : el marxisme és igual que el neoliberalisme i l'autodefensa dels catalans és el mateix que les agressions de l'estat espanyol...bfffff

Ja em diràs quan t'has trobat defensant una casa okupada a un del PP, o lluitant contra la precarietat o defensant els drets de les persones immigrades.

Jo encara no els he vist, però potser és que no miro prou bé...
Re: Comunicado de ETA sobre las conversaciones con ERC
04 feb 2004
Com deia aquell històric grup de música,
"Un patriota, un idiota!"
Re: Comunicado de ETA sobre las conversaciones con ERC
04 feb 2004
i en quin nacionalisme creus tu? En l'anarquisme?
Sàpigues que avui per avui tothom és nacionalista, t'agradi o no, i mentre no acabem amb els Estats serà així. Ja sé que em sortiràs que no hi ha pàtries i que els nacionalismes són una xorrada, però, si ho són, perquè uns trepitgen tant els altres? Perquè els anarquistes us entesteu a criticar els nacionalismes de les nacions sense Estat? Lluiteu contra els estats capitalistes i deixeu-nos a nosaltres en pau, o lluitem tots junts contra ells i després ja discutirem què fer!
Re: Comunicado de ETA sobre las conversaciones con ERC
04 feb 2004
Hi tants d'idiotes i no només els patriotes!!!
Qué comentarios más curiosos, francamente
04 feb 2004
No deja de ser curioso que se diga que:
"Euskadi Ta Askatasuna defiende la práctica del diálogo en el último punto de la nota, donde manifiesta que «aquellos que intentan castigar el hecho de dialogar, debatir, contrastar opiniones o lograr acuerdos con ETA cierran la puerta a la solución y a la paz»"

Cuando no se especifica para nada en qué consistían esos "acuerdos". ¡Que digan a qué tipo de acuerdos querían llegar con Rovira para conseguir esa "paz" de la que tanto hablan!

También es curioso que se diga:
"«las puertas de ETA se encuentran tan abiertas como siempre» de cara a «una resolución dialogada del conflicto»".

Jajajaja.... "tan abiertas como siempre"... Jojojojo... "resolución dialogada del conflicto". Vamos, esto es para partirse.

No, si ahora resulta que ETA es un comité de amables personas deseosas de abrirnos su corazón. ¡¡Vamos, hombre!! Este comunicado es para estúpidos. ¡Que no insulten nuestra inteligencia diciendo tantas tonterías seguidas!
un patriota un idiota ?
04 feb 2004
això no ho cantava aquell que es va fer militant d'Euskal Herritarrok i portava samarretes de Freedom for the Basque Country ?

ai, quanta tonteria junta...
Re: Comunicado de ETA sobre las conversaciones con ERC
04 feb 2004
miguelón, nadie insulta tu inteligencia, no hay gran cosa que insultar
Para Miguelito
04 feb 2004
Vamos a ver si aprendes a leer, chavalín. He dicho "nuestra inteligencia", refiriéndome a la de las personas que SABEMOS PENSAR por nosotros mismos.
Por supuesto, eso no te incluye a ti. Tú puedes seguir siendo un pelele, un pobre títere manipulado por ETA o por el rastrero de Carod Rovira.
Re: Comunicado de ETA sobre las conversaciones con ERC
04 feb 2004
ALGU PODRIA TRADUIR LA PART DEL TEXT QUE ESTÀ EN EUSQUERA? gràcies
ETA lluïta per oprimir i matar
04 feb 2004
ETA lluïta per la llibertat? Francament, l'il·lús que escriu això déu ser un burgeset de merda que no s'entera de rès. La manipulació de les imatges i de les dades que fa del terrorisme el PP, crea efectes contraris al que desitjen. O potser crea l'efecte que volen. Que surtin pallussos insensibles en front del tir a la nuca, la bomba lapa y l'omertà més mafiosa que et puguis tirar a la cara.

Ni ETA, ni ERC, ni el PP ni cap nacionalisme lluïtarà MAI per la llibertat. Nomes "lluítaran" pel un troç de terra que estimen més que a la seva mare. I ho faran tot esclafant al qui s'hi oposi. I molestant a dintre i a fora.

Pobre paraula "llibertat". Des de Berlusconi fins a maulet-pallúslandia t'utilitsen sense saber quin és el significat veritable.
Re: Comunicado de ETA sobre las conversaciones con ERC
04 feb 2004
I ni sóc cap anarco-espanyol, ni cap membre de la UC ni cap altre merda. És sentit comú: ETA no lluïta per la llibertat; lluïta per altres coses, però no per la llibertat ni el benestar.

Em sembla que és bastant irrefutable i objectiu.
il.luminacions
04 feb 2004
Oh monjo !

Il.lumina'ns el camí, treu-nos de davant tots aquells que no tinguin estat. Perquè només aquells que disposin d'estat podran lluitar per la seva llibertat sense ser titllats d'insolidaris i xovinistes, car llur acció deixarà de ser immediatament contemplada com a tal.

Amén !
Re: Comunicado de ETA sobre las conversaciones con ERC
04 feb 2004
Vols un Estat?

Lluïta per una Europa forta, cohesionada, solidària i socialista, per a fer front al món unilateral i automàticament asassí dels EEUU.

Lluïtar per la independència d'un terrunyo capitalista, no té cap sentit. Si em diguéssis Nicaragua...però resulta que Nicaragua lluïta per independitzar-se de Catalunya, els EEUU, Canada....

Aquí? agravis històrics sí. Pero molt de profit també. Tot està urbanitzat, hi han màfies a València i a les Balears, i aqui haurieu de fotre al carrer a 4 millions de persones que han sustentat el benestar català, i que provénen del Sud d'Espanya.

No és fàcil oi?

Hi han altres emancipacions, la veritat. ETA em sembla l'infern. És l'infern. I ho estem veïent; determina TOTA la política de l'Estat. És una vergonya.
Re: Comunicado de ETA sobre las conversaciones con ERC
04 feb 2004
Estan intentando liar Indymedia Bcn con el tema de ETA, espero que nadie sea tan capullo para caer. Sale incluso uno que insiste en las mismas y exactas mentiras que puede leerse en el ABC y en LaRazón, uno que frecuenta Indymedia EH como troll, y que casualmente es complementado con algun otro post supuestamente progreguai. Se pregunta escandalizado sobre que acuerdos pretendia alcanzar ETA con Carod. Parece que aún no se ha enterado de que Carod rechazó todo acuerdo con ETA porque sólo esperaba que declarara una tregua indefinida. O quiza ya lo sabe y pretende llenar Indymedia de la misma mierda que puede leerse en otras partes.

El tema es que tanto Medem, como Carod y tantos otros que rechazan la violencia estan siendo criminalizados mediantes mentiras, como las que se pueden leer aquí, para criminalizar a todos los que compartimos sus ideas e ideales. No nos callarán!!, no pasarán!!
Re: Comunicado de ETA sobre las conversaciones con ERC
04 feb 2004
o els immigrants, o ...

ETA determina tota la politica de l'Estat no per la seva potència, per la seva capacitat, sino per l'imperialisme espanyolista que els espanyols tenen a flor de pell, tots, capitalistes i assalariats, incults i intel.lectuals, capitans i mariners.

No és ETA : és Espanya.

Si ETA no existís el seu lloc l'ocuparia immediatament el PNV, EA, HB (ja l'ocupa), BNG, ERC ... així com okupes i demés.
Re: Comunicado de ETA sobre las conversaciones con ERC
04 feb 2004
M'agradaria que d'una puta vegada una sèrie de pseudo-revolucionaris es deixessin d'històries i es presentessin a indymedia tal com són : són com en Boadella, en Jon Juaristi o en Fernando Savater. Que reconeguessin que simpatitzen amb aquests "pensadors" i que comparteixen la seva filosofia politica, que en darrera instància (i no tan darrera) és espanyolisme pur. Disfressada sempre com "internacionalisme", "cosmopolitisme", ...

Són tota la colla de : "un patriota, un idiota". Exemple d'idiotes : el Vietcong, les FARC, el Polisario, el Front d'Alliberament de Palestina, ... O potser els idiotes sou vosaltres.

Nova teoria : Catalunya "és un terrunyo capitalista" i per tan no té dret a la independència, ni aquesta té cap sentit.

Mentrestant, Nicaragua sí té dret a la independència. Suposadament es vol independitzar de Catalunya ...au va, maco, ves a pastar. A tot Centreamèrica del que primer s'han d'alliberar és de l'oligarquia herència i residu de l'Espanya imperial. És l'existència d'aquesta classe social paràssita -hacendados, narcos, ...- rica i aparentment forta, però en realitat econòmica i socialment molt dèbil (incapaç de crear una economia i desenvolupar un mercat), la que obre la porta a la dependència d'aquests països respecte dels Estats Units.

A Nicaragua i a tot Centreamèrica la victòria sobre l'imperialisme passa per escombrar aquests paràssits.

Recordo que un alt dirigent del Front Sandinista ens va dir una vegada a Barcelona : "los indios miskitos nos enseñaron el derecho a la diferencia ...y lo tuvimos que aprender a tiros".

Veus ?. És el dret a la diferència, a ser com ets, a no estar rellogat a la casa que va ser dels teus avantpassats però ara la finca és d'un altre propietari : Madrid-Espanya.

Respecte a fotre fora 4 mil.lions de gent procedent del sud : a sant de qué ?. Dir aixó equival a negar que la gent procedent de fora mai pot integrar-se en el país d'acollida, que no pot compartir ni la llengua, ni la cultura, ni el tarannà, ni la voluntat de construir un país progressista dels de dins.

Equival a dir que l'immigració sempre serà enemiga natural del poble originari de la terra on a anat a emigrar.

Jo no ho crec així : soc un independentista català i la meva familia prové (en una de les dues branques) d'un policia espanyol, murcià per més senyes.
Re: Comunicado de ETA sobre las conversaciones con ERC
04 feb 2004
o els immigrants, o ...

ETA determina tota la politica de l'Estat no per la seva potència, per la seva capacitat, sino per l'imperialisme espanyolista que els espanyols tenen a flor de pell, tots, capitalistes i assalariats, incults i intel.lectuals, capitans i mariners.

No és ETA : és Espanya.

Si ETA no existís el seu lloc l'ocuparia immediatament el PNV, EA, HB (ja l'ocupa), BNG, ERC ... així com okupes i demés.
Re: Comunicado de ETA sobre las conversaciones con ERC
04 feb 2004
NO US ENRECORDEU QUAN aquets espanyolistes DEIEN QUE ELS OKUPES DE BARNA EREM ETA???
comunicat aclaridor
04 feb 2004
A part de tota la porqueria que pot originar un comunicat d'ETA (es que cada dia tinc més clar que son que els posant el dit a llaga, ells i elles i tot el MLNV, i girant els que diuen que tot ho empastifen, es evident que són els que tot ho subverteixen!), es aclaridor. Malgrat la duresa de tota la politica repressiva i feixista de l'Estat, malgrat tots els errors que pugui cometre ETA i que a vegades m'indignem, deprimeixen, posen de mala llet o amb ganes de plorar, etc ... malgrat tot aixo, la trajectoria de 40 anys d'existencia que tenen es veu quan parlen.

Posen els punts sobre les i (per a mi es clar): l'unica sortida és que l'Estat s'assenti a negociar els drets politics del poble basc.

... que en Euskadi se prepara la revolucion (i si no temps al temps, estic convencut que els propers anys hi veurem fets importants)
ah
04 feb 2004
Visca Catalunya lliure i socialista
Gora Euskadi askatuta eta sozialista
ah
04 feb 2004
Visca Catalunya lliure i socialista
Gora Euskadi askatuta eta sozialista
Re: Comunicado de ETA sobre las conversaciones con ERC
04 feb 2004
Visca els Països Catalans lliures de qualsevol Estat!
maca aquesta
04 feb 2004
per cert, algu ha aconseguit una versió traduida. jo he estat buscant un traductor d'euskera pero res.
Re: Comunicado de ETA sobre las conversaciones con ERC
04 feb 2004
El que jo he intentat dir, sense manipular, és que no es pot considerar a ETA com a "lluitadors per la llibertat" de la mateixa manera que els EEUU no lluiten per la "llibertat". No és perque ETA o els EEUU diuen que lluiten per la llibertat que jo m'els haig de creure, quan la realitat m'indica fefaentment que NO lluiten per la llibertat, sino per IMPOSAR.

Perquè? doncs perque parteixen de la paranoia.
O em direu ara que matar a un "enemic del poble basc" a Sant Adrià, Malaga o Vallecas és un acte de "llibertat": és el que es desprèn de l'argumetnació estúpida i planera d'algún forista.

I que jo sàpiga ni he barrejat els okupes, a qui respecto i recolzo, ni admiro en Boadella desde fa anys, ni recolzo l'autobus de la "llibertat" de Basta Ya. ERC em cau malament, però des de fa anys ja. Encara que he valorat la seva incorporació en un govern més o menys socialdemòcrata, que vistos els temps ja és bastant. Això de relacionar el moviment okupa amb ERC.....ahahahahaha no sé si vomitar per la demagogia o què. A veure si et despertes, paio: ERC és un partit petit-burgès, que representa a la petita i mitjana empresa capitalista de Catalunya, i que és incapaç de prendre mesures obreristes mentre les Samsung fugen del pais....i es que quan tens ocells al cap i t'interessa més posar-te a "dialogar" amb els assassins d'ETA (sí, els assassins), que millorar les condicions objectives del teu poble (Carod no tenía acuerdos con ETA: eso es lo grave; que pretendiera hacerles cambiar de "política" sin nada a cambio: al menos podría haberles traído el mejor abogado de Europa, para asegurarles que Herri Batasuna podría volver a formarse y ellos dejar la pistola y la bomba; pero no: ni eso: fue a dialogar, que eso sí que es progreguais).

I sobretot per favor: a veure quan deixeu de banda el paper de víctima de Catalunya em aquest afer anomenat història. Que gairebé tot li ha anat de conya als qui han dirigit aquesta cultura.

Només em burlo del concepte de "Llibertat" que algusn teniu per aqui. La meva al·lusió a Nicaragua no és cap broma. Feu el recompte d'empreses catalanes que han explotat sense contrapartida el poble i les riqueses d'aquell païs: ni déu haver alguna segur. Un poble lluïta en massa per revolucions de classe, de caire económic. Tot lo altre (lluïtes nacionalistes, a seques, paranoies imperials) són meres tocades de collons, rollos que us monteu alguns.

La revolució a Euskadi? ja.....segur: el dia en que ETA deixi d'existir d'una vegada per totes. Aquell dia sí que serà revolucionari.

I si dic que el PNB és el partit més coherent de tot l'Estat, potser acabareu per no entendre rès, fruit dels vostres dogmes i prejudicis. Pero ho dic i ho afirmo: tan de bò el Pla Ibarretxe aconsegueixi que els criminals d'ETA acabin la seva història d'una punyetera vegada.
Re: Comunicado de ETA sobre las conversaciones con ERC
04 feb 2004
"ERC em cau malament, però des de fa anys ja. (ningú no ho diria) Encara que he valorat la seva incorporació en un govern més o menys socialdemòcrata, que vistos els temps ja és bastant."

"ERC és un partit petit-burgès, que representa a la petita i mitjana empresa capitalista de Catalunya, i que és incapaç de prendre mesures obreristes mentre les Samsung fugen del pais"

Això és responsabilitat exclusiva d'ERC o d'aquest govern socialdemòcrata que "vistos els temps ja es bastant"?

No serà que tu també pateixes la teva pròpia paranoia?

"el dia en que ETA deixi d'existir d'una vegada per totes. Aquell dia sí que serà revolucionari."

Jo encara diria més:

el dia que ESPAÑA deixi d'existir d'una vegada per totes. Aquell dia sí que serà revolucionari.
Re: Comunicado de ETA sobre las conversaciones con ERC
04 feb 2004
Seguimos con el rollo "terroristas en Indymedia", insistiendo e insistiendo en encontrar perversos terroristas en Indymedia Bcn. Llegas incluso a escribir que justificamos asesinatos en Malaga o Sevilla -¿dónde has leído eso?- y lo estoy flipando. ¿Te refieres al mismo Indymedia Bcn donde se han leido tantos apoyos hacia quienes han intentado convencer a ETA de que abandone las armas? Lo puedes comprobar. Eso es real, todo lo demás es falso. Carod también ha recibido críticas, pero han sido hacia su persona y no hacia su acto. Apoyar un intento de que ETA deje las armas es, indiscutiblemente, rechazar la violencia. Todo lo contrario a lo que tú intentas hacer creer o que, quizas, te imaginas sinceramente.

Sobre lo de ERC y Carod, pues parece que pese a que tanto condenas a ETA le quitas importancia a su arriesgado intento de conseguir que declarara una tregua indefinida. ¿Es que ahora toca meterse con ERC como sea, incluso así? Primero resulta que acabar con la violencia de ETA esta por encima de cualquier otra cosa, pero un par de párrafos después resulta que el intento real de ERC de acabar de verdad con esa violencia son sólo "ocells al cap". ¿Que pasa, es que ahora toca machacar Carod como sea? El gobierno en el que esta Carod lleva poco más de un mes gobernando, les va a llevar algo más de tiempo arreglar la mierda hecha por CiU durante 23 años. No me espero milagros, pero tampoco me voy a poner a escribir paridas sobre Nicaragua. ¿O es que son catalanas Repsol o Endesa o Telefónica que han explotado y expoliado todo lo que han podido Argentina y Chile?

Eso del victimismo catalan es otro viejo, sobado y podrido topicazo del nacionalismo español. ¿Te parece "victimismo" protestar, por ejemplo, por el decreto del gobierno español que se acaba de inventar un tal "valensiá" según el cual alguien de Tarragona y de Castelló de la Plana hablan lenguas tan diferentes como el finlandés y el griego?

Pues si, el dia que acabe la violencia en Euskalherria y a continuación todos los vascos sin distinciones puedan decidir libremente su futuro, ejercer su derecho a la autodeterminación, será un hermosa revolución. Eso es a lo que le tienen miedo algunos, por eso boicotean y persiguen a quienes intentan que acabe la violencia. Como Medem y Carod.
Re: Comunicado de ETA sobre las conversaciones con ERC
04 feb 2004


KLD? Has aconseguit la traducció?

salut!
Re: Comunicado de ETA sobre las conversaciones con ERC
05 feb 2004
per aquí hi ha certs especímens tipics que són dels que fan mala fama a l'independentisme català. afectes d'una petita burgesia casolana, d'un capitalisme extrasoft. indepes botiguers.

uns dogmàtics que em recorden els seus homòlegs d'altres fòrums, llibertaris, dogmàtics intransigents.

uns i altres cauen a la trampa del capital.
Re: Comunicado de ETA sobre las conversaciones con ERC
05 feb 2004
d'indepes n'hi ha de tota mena i origen social, com de feministes, com d'ecologistes, com de pacifistes... etc. Només els dogmàtics purs es reclamen els únics representants amb dret a parlar des d'una suposada puresa obrera pseudo-revolucionària futbolera de barra de bar i birres.

Els purs i els dogmàtics feu més por que el propi capitalisme i amb les vostres campanyetes inquisitorials de blanc o negre en defensa de la puresa més absoluta n'esdeveniu els principals còmplices.
Re: Comunicado de ETA sobre las conversaciones con ERC
05 feb 2004
Mira Arrano Beltza. Los políticos están para que se les machaque cuando la cagan. Esa es la función social que lastimosamente cumplen en este mundo tan mal montado.

Sí. Lo de Carod han sido "ocells al cap". Porque, además de no conseguir -lógicamente- ningun pacto a favor del finiquito total y absoluto de ETA, conseguirá que el aparato propagandístico de la derecha lo arrase todo. De hecho ya lo arrasaba todo. Pero ahora más todavía: les cae mal el Tripartito; un gobierno que NO es de izquierdas, porque las condiciones para ello no son propicias. Es un gobierno que, eso sí, aumentará las pensiones de las viudas, destinará más dinero a los barrios pobres catalanes, intentará proteger i dar dinero a la Escuela Pública, frenar el PHN....y todo eso, amigos míos, Carod Rovira ha estado a punto de joderlo, si no lo ha jodido ya. Por eso ni a mi, ni muchos nos ha gustado lo que ha hecho. Tenemos derecho o no tenemos derecho?

Insisto. Si hubiera conseguido una tregua definitiva -o incluso temporal de ETA- fabuloso. Pero no ha sido así. Yo no me meto ni con su persona, ni con sus ideas. Me meto con su acto, que objetivamente considero una cagada indiscreta y naif (pues qué se pensaba? que se puede ir a hablar así como así con unas personas que hasta el Pentágono sigue?) He sugerido, además, que debió ir con gente seria, no con curitas buenistas de Poblet. Me refiero a que con ETA hay que pactar una salida política; esto es la creación de un partido político que represente lo que ellos quieres (y para eso hacen falta abogados, a ser posible de Europa, para que ayuden a revocar la ilegalización de HB: fue CArod con esa idea? No. Él fue a "dialogar".)
Sin embargo, jamás entenderé porqué no dejaron las bombas y las matanzas cuando lo podían haber hecho, y tenían partidos y órganos de representación más que suficientes. Por mucho que existan las torturas y la dispersión de presos, el discurso del ojo por ojo ha sido nefasto. Y además conspirador. Siempre me he preguntado si Aznar sufrió un atentado de ETA, o fue un montage para ganar las elecciones del 1996. Sólo por eso ETA tiene el deber ético de dejarlo: porque está jodiendo a mucha gente, a causa de la acción-reacción del franquismo.


Lógicamente, estoy por el fin de la represión de la Guardia Civil en el Pais Vasco contra gente de HB; contra el caciquismo y las torturas, contra los Intxaurrondos. Cosas todas ellas que ETA hace qe se agraven. Si ETA deja ya este chantajismo, que por otra parte afecta a mucha gente que nada tiene que ver con la represión y las torturas en Euskadi, se soltarán muchas amarras y entrará aire renovado.

Si esto que digo me convierte en un "botifler espanyolista" yo me piro de aquí. Que además están muy caros los alquileres y tengo que aguantar no uno, ni dos, sino tres nacionalismos (sino cuatro: el americano el peor). Hasta los huevos de ver tanto ombliguismo, en un mundo en dónde pasan cosas mucho más terribles que no la repercusión de ese "diálogo" de Carod.
Re: Comunicado de ETA sobre las conversaciones con ERC
05 feb 2004
A lo mejor será mi paranoia, pero yo creía que ETA ya no es lo que fue y que desde los tiempos del LObo todo agente del CESID entra como pere per sa casa, el atentado de aznar...... En fin, nacionalistes pantumakets que per mi sou igual d'inquisitorials que els feixistes castellans, aneu amb compte en aclamar a ETA, jo no tinc clar de qui hi ha ja al darrera d'aquell pupurri, el que tinc clar es que a perdut tot el concepte de lluita popular per adoptar una lluita d'elits. La emancipació no crec que es doni amb la creació d'un altre estat, sino amb la eliminació de tots ells. Son ells qui t'obliguen a pagar, a treballar quan no vols( no em digueu vago, pots treballar quan tu vulguis), a parlar una llengua que no es la tuya, en fi son ells que et dominen marxistes pantumacats de mierda! La libertad es el mundo y la mezcla de culturas, ataca al estado castellano si crees que te oprime, pero para que... para crear uno catalán ( dejate de respeto por todas las culturas que vengan a catalunya, los dos sabemos que les incaríais el catalán por vena des de pekeños, otra imposición?)??? Soc català de pura cepa, ho juro, i no sòc un botifler, senzillament estimo tots els trossos de terra d'aquest planeta i anhel.lo ser lliure algun dia, es tan difícil d'entendre?
Sindicat