Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
l´activista de l´ISM Tom Hurndall mor a Londres
03 feb 2004
Tom Hurndall, un activista per la pau de Gran Bretanya va morir el 13 de gener a l´Hospital de Londres, després de gairebé vuit mesos de ser mantingut per màquines de suport vital. Hurndall, de 22 anys, va ser disparat per soldats israelians a Yebna, al costat del camp de refugiats/des de Rafah, al sud de la franja de Gaza; el passat 12 d´abril mentres intentava salvar a dos nens atrapats sota el foc israelià
Tom s´ha trobat sota un estat vegetatiu persistent desde que va ser tirotejat fins que va morir la nit del passat dimarts 13 de gener, a causa d´una neumonia, segons informa la premsa britànica.

El soldat que disparà a Tom s´enfornta a diversos càrrecs. El soldat va ser acusat fa poc d´assalt amb agravants, però el jutge militar que porta el cas va explicar a l´advocat de la família a Tel Aviv que els càrrecs segurament serien revisats i augmentats a assassinat o homicidi després de la mort de l´activista, segons la premsa israelí.

El soldat, el nom del qual es desconeix, també ha estat acusat d´obstrucció a la justícia. Concretament se l´ha acusat d´haver demanat permís per obrir foc només després d´haver disparat a Tom Hurndall, que resultà greument ferit a la part posterior del cap. A més, se l´acusa d´haver mentit sobre l´incident quan va ser interrogat.

Hurndall no és l´únic activista internacional per la pau assassinat per l´exèrcit d´Israel. No molt abans de què Tom fora atacat, Rachel Corrie, una activista per la pau nord-americana de 23 anys originària d´Olympia, Washington, va ser aplastada per un Bulldozer a la mateixa zona el 16 de març de 2003. Els esforços per obrir una investigació sobre la seva mort ha trobat la repulsa de l´estat israelí.

Hurndall és va unir al Moviment de Solidaritat Internacional (ISM) el 5 d´abril de 2003, una setmana abans de que fos disparat per l´esquena. L´ISM és un grup organitzat a Palestina que porta a terme i promou una resistència no-violenta a l´ocupació militar, mitjantçant accions directes no-violentes portades a terme per palestin*s i voluntàri*s internacionals a les ocupades Franja de gaza i el West Bank.



Per a més informació pots consultar:

http://www.imemc.org/ http://www.palsolidarity.org/
Sindicato Sindicat