Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
Vaga indefinida a l´hospital de Can Ruti (Badalona)
03 feb 2004
Vaga indefinida dels/les treballadors/es de neteja de Can Ruti a partir del dia 9 de febrer

Després de la concentració de 2 hores, el dijous 29, en el vestíbul de l'hospital de Can Ruti, realitzada per 50 delegats/es de CGT i treballadors/es de la neteja del propi hospital, s'ha fet lliurament a la Direcció de l'Hospital d'una petició de mediació entre CGT i la subcontrata de neteja i de la convocatòria d'una vaga indefinida a partir del pròxim dia 9 de febrer. També hem sol·licitat a la Generalitat que intervingui en el conflicte, ja que els més afectats per la vaga serien els usuaris de l'hospital, sent integralment la responsabilitat de l'empresa al negar-se a dialogar.
VAGA INDEFINIDA A L'HOSPITAL DE CAN RUTI DELS/LES TREBALLADORS/ES DE LA NETEJA A PARTIR DEL DIA 9 DE FEBRER

L'EMPRESA CLECE S. A. ACOMIADA ALS TREBALLADORS/ES QUE DENUNCIEN EN INSPECCIÓ DE TREBALL I MAGISTRATURA LES IRREGULARITATS DE L'EMPRESA



Una sentència del Jutjat social Nº 32 declarava ACOMIADAMENT NUL RADICAL AMB OBLIGATORIETAT DE READMISSIÓ (per atemptat contra Llibertat Sindical), l'acomiadament de la treballadora i afiliada de CGT Inmaculada Figueres. L'empresa CLECE S. A. va interposar un recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, i aquest ha canviat la sentència d'ACOMIADAMENT NUL RADICAL a IMPROCEDENT.

A pesar de reconèixer en la sentència que hi ha persecució sindical contra la treballadora, després de presentar-se com testimoni en un acomiadament contra una delegada sindical, (que la seva sentencia també va anar de nul·litat radical), ostentar el càrrec de Secretària d'Acció Sindical de CGT en l'empresa, interposar una denúncia en Inspecció de Treball al negar-se-li un canvi de torn per a la cura dels seus tres fills, increïblement la sentència dóna un gir i argumenta dient..... "Tales razones sin duda aparecen como excesivamente débiles para acreditar indicios de discriminación por razón de la libertad sindical".

Després de conèixer la decisió de l'empresa de no optar per la readmissió i fer efectiu l'acomiadament improcedent el 14 de Gener, CGT va decidir iniciar mobilitzacions en suport de la companya acomiadada i en defensa de la llibertat sindical, amb un TANCAMENT de delegats/es en les oficines de l'empresa de neteja dintre de l'Hospital el passat dia 15 de gener. Delegats/es que van ser desallotjats pels mossos d'esquadra després de quatre hores de tancament.

C.G.T. no consentirà l'activitat antisindical i antidemocràtica per part de l'empresa, és inacceptable que segueixin posant en el punt de mira i de despatxar als/les treballadors/es que són mes significatius/ves en les reivindicacions.

Altres punts sobre els quals volem s'obrin les negociacions són: Equiparació salarial de tota la plantilla en el cobrament del plus festiu; cobrament de les pagues extres al 100% ; 9 dies d'assumptes personals; Cobrir totes les vacants existents per a garantir un bon servei públic.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more