Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme : fòrum 2004 : immigració
ells ignoren les protestes pacífiques
03 feb 2004
montage2.jpg
{fet amb gimp :: sofware lliure}

Comentaris

Re: ells ignoren les protestes pacífiques
03 feb 2004
No fotem !

Si algun cap calent està pensant en practicar la violència perqué "li ignoren les protestes" que vagi molt en compte. Pitjor que t'ignorin és que et manipulin a la TV i als diaris, que aixequin AVT's i altres succedanis pilotats desde el CNI contra teu, que t'empresonin i t'acabin destruint fisica o politicament ...

Les protestes "pacífiques" s'ignoren perqué no tenen un gruix de masses suficient. La vaga general del 20-J van fer veure que l'ignoraven, però no era veritat, el decretazo s'el van haver d'envainar.

Clar que després els sindicats del règim (a un dels quals estic afiliat) van donar-li "vidilla" al Gobierno de Madriz. Donant continuitat a les protestes el podien haver escombrat. Però no volien.

En qualsevol cas, si algú decideix respondre amb violència li dono dos consells (m'en estalvio uns quants més) : 1- tenir al darrera un gruix de masses importants; tenir al darrera en dos sentits, un físic, l'altra politic : s'ha d'estar molt ben lligat a aquest moviment de masses, que ha d'estar disposat a assumir la teva defensa, i al mateix temps, aquest moviment ha de comptar amb unes àmplies simpaties entre el comú de la població; 2- que la violència sigui de masses, exercida per centenars de persones simultàniament, per no dir milers; que no es vegi com l'obra d'uns il.luminats que actuen pel seu compte, sino com la resposta d'un gran moviment social que ja no pot aguantar més.

Em pregunto : es donen aquestes condicions actualment ?. La meva resposta és que no. Per tan, de moment concentreu-vos en fer crèixer els moviments de masses, que si és així lo altre ja vindrà per si sol algun dia. Al contrari : és probable que la violència la comencin "ells" i que la nostra es plantegi com a comitès d'autodefensa obrera ...però per arribar aquí, encara ha de ploure molt ...

Finalment : crec que la pancarta de la foto és de la mani per a la regularització de l'immigració. Aquí es podria donar el cas de que un grupet d'activistes nadius i un ampli sector desesperat de sense papers esclatessin en un brot de violència. Moralment podria estar molt justificat, però politicament seria un desastre : el 95 % de la població de tot l'Estat, Catalunya inclosa, està en contra (i molt en contra) de l'immigració il.legal. El resultat de la violència seria una llei d'estrangeria d'una duresa extrema, l'actual en comparació seria un joc de nens, i el gruix de la població oscil.laria cap a posicions lepenianes. Penseu només que amb aquesta violència apareguessin unes pintades (reals o fetes pels serveis de provocació de l'Estat) en àrab ...!!! Aneu molt en compte companys !!! Tingueu el cap molt fred !!!
Re: ells ignoren les protestes pacífiques
03 feb 2004
La teva critica a la violencia es una estupidesa ben raonada. Primer pq no es pot parlar de violencia en un sentit tant ampli.Establir una dicotomia entre el metode, la cusa, l'objecte, la finalitat i altres factors relatius a un acte de "violencia" és parlar per parlar. Per exemple, la força fisica en actes de sabotatge, que no malmeti la integritat fisica de persones o altres animals, no nomes és util sino que en molts casos necessaria. I ja no parlem de l'autodefensa davant nazis etc etc.

Em sembla que hauries de sortir mes al carrer i apagar l'ordinador un ratet.
Re: ells ignoren les protestes pacífiques
03 feb 2004
dirigit a manipules i es serveixen de les violentes:
a la vaga general es va liar, carreres, detinguts i una barricada de foc en mig de Via Laietana,etc, per donar-te un exemple sobre el que dius que és una protesta pacífica. El govern va haver de donar marxa al decretazo? Si.
Solo funcionan las protestas pacificas
04 feb 2004
La violencia no resuelve los problemas sociales todo lo contrario, crean más problemas.
en el montage se critica q el poder ignora las protestas pacíficas
04 feb 2004
en niguna imagen dice que se tenga que ir a meter bombas si no lo lógico es que hubiese puesto al final o en algun sitio una bomba ¿no?

es una denuncia, no da solución. la solución la hemos de encontrar nosotr*s. pero es verdad que ir a una mani hoy en dia soluciona poco o nada. aunque en el caso de esta daba voz aunque fuese por un par de horas a l*s invisibles.

para mi una solución es el trabajo cotidiano.
Sindicat Terrassa