Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : criminalització i repressió : mitjans i manipulació : pobles i cultures vs poder i estats
Carod-Rovira: el linxament de la dignitat (per Víctor Alexandre)
02 feb 2004
Carod-Rovira: el linxament de la dignitat (per Víctor Alexandre)
Carod-Rovira: el linxament de la dignitat (per Víctor Alexandre)

Em sento profundament avergonyit del meu país. Mai, al llarg dels 25 anys de democràcia totalitària en què vivim, havia experimentat una humiliació tan gran com la que he sentit davant del linxament político-mediàtic de Josep-Lluís Carod-Rovira. I no em refereixo als atacs del PP i del PSOE, partits sempre conseqüents amb el seu nacionalisme espanyol, sinó al repugnant espectacle protagonitzat pels partits polítics catalans que, com a feres, s’han llançat sobre la persona de l’exconseller en cap.

Escarnit sense escrúpols, tractat com escòria de la humanitat, Carod-Rovira ha estat objecte d’una de les més grans vexacions que s’han infringit mai a un català per part dels seus propis compatriotes. Mai no havia vist tan diàfanament mostrat el gravíssim trastorn de la personalitat que suposa el fenomen de l’autoodi. Amarats d’espanyolitat, incapaços d’anar més enllà de la seva pròpia insignificança moral, Pasqual Maragall i Josep Antoni Duran i Lleida, en representació de PSC i CiU, han ofert una lliçó magistral de les raons per les quals Catalunya no és un poble lliure. Perquè amb polítics com ells cap poble mai no ho seria. Tot poble té els seus traïdors, i ells en són els més emblemàtics de Catalunya. Assedegats de poder, vendrien el seu poble si això els permetés gaudir del somriure satisfet de l’amo espanyol. Per això odien la independència, per això odien la maduresa i el sentit comú que la reclamen, perquè saben que no hi ha lloc per al traïdor en un país amb amor propi.

M’he sentit ferit en veure fins a quin punt un simple titular en un diari franquista té prou poder per posar en evidència l’ànima d’esclau dels governants del meu país, un país que diu que és una nació però que és incapaç de demostrar-ho. Una veritable nació no se sotmet a les ordres i capricis d’una altra nació ni linxa el seu primer ministre quan aquesta li ho ordena, ans al contrari el defensa amb més força encara; una nació amb autoestima és impermeable a les misèries humanes d’aquells que se li declaren superiors.

Josep-Lluís Carod-Rovira no ha comès cap delicte. Cap ésser humà s’equivoca quan intenta enraonar de pau amb aquells que estan en guerra. El delicte de Carod és que és el secretari general d’una força política que atreu la gent jove i que avança pacíficament i democràtica cap a la independència de Catalunya. Aquest és el veritable delicte, el de Carod i el d’aquells que no es fan perdonar els orígens.


Víctor Alexandre. (Barcelona, 1950) és periodista i escriptor. Ha estat director i presentador de programes a Ràdio 4 i corresponsal a Alemanya del diari AVUI, el setmanari El Temps i la Cadena SER. Premi Recull de periodisme, 1996, també ha presentat un programa sobre cinema a TVE-Catalunya i és autor de diverses obres de ficció escrites per a la ràdio. Des del 1990 és una de les veus més carismàtiques de Televisió de Catalunya com a narrador de documentals sobre la natura. És autor dels llibres Jo no sóc espanyol (1999) (8 edicions i 25.000 exemplars venuts, i traduït recentment a l’espanyol), Despullant Espanya (2001), Despullats (2003), amb Joel Joan, i ha participat en el llibre col·lectiu L’autoestima dels catalans (2003). L'any passat també va escriure Senyor President: carta oberta (2003), una carta oberta a un hipotètic president dels Països Catalans.

Nota: Des del Racó Català, volem donar les gràcies a Víctor Alexandre per la seva col.laboració desinteressada a aquest web, amb l'aportació d'aquest escrit d'opinió.
Mira també:
http://www.racocatala.com

Comentaris

Re: Carod-Rovira: el linxament de la dignitat (per Víctor Alexandre)
02 feb 2004
traïdors d'ací i d'allà, traïdor també -si ens posem així- en Carod-Rovira... l'única independència real, l'única democràcia real, és el socialisme!
Re: Carod-Rovira: el linxament de la dignitat (per Víctor Alexandre)
02 feb 2004
Amb tanta PUA no m'extranya. Sectari.
molt be
02 feb 2004
esta molt be l'article, espero que escriguin el mateix a l'Avui i els mitjans oficials
Re: Carod-Rovira: el linxament de la dignitat (per Víctor Alexandre)
02 feb 2004
Por una vez (y sin que siente precedente) voy a estar de acuerdo con la Pilar Rahola, que publica un artículo muy lúcido (cosa rara en ella) en El Periódico de hoy.

Lo de Carod ha sido una metedura de pata por todo lo alto que nos puede costar nada menos que una nueva mayoría absoluta del PP. Un tío que llega a esas alturas de poder no puede permitirse el lujo de irse por el agujero de esta manera y más sabiendo (como debería saber o... ¿no sabía? ¿qué es peor?) que no le quitaban la vista de encima.

Como no había cosas que hacer en Catalunya (cosas útiles e incluso espectaculares, si lo que quería era lucirse) se fue a Perpignan a tomarse unas copichuelas con esos salvajes, porque, ya puestos, será que en el País Vasco no hay independentistas decentes que no necesitan asesinar para llevar adelante sus aspiraciones.

Si por causa de su gilipollez el PP renueva la mayoría absoluta, a mí no me sabrá nada mal que este incidente le cueste la carrera a Carod. Y mira que lo he defendido aquí mismo en Indy, pero se ha pasado de rosca y lo ha hecho nada más empezar.
Re: Carod-Rovira: el linxament de la dignitat (per Víctor Alexandre)
02 feb 2004
Si estás de acuerdo con la mega-estrella mediática Pilar Radiola(estuvo a punto de entrar en la versión VIP de Gran Hermano)...haztelo mirar ! Es para preocuparse.
En cuanto al sociata de antes...Carod Rovira ha actuado como cualquier persona decente haría,intentando hablar con ETA para que reflexionen sobre el abandono de la violencia.
John Hume,Premio Nobel de la Paz,lider del Partido Laborista Republicano Nordirlandés ,lo acaba de decir :Para conseguir la Paz hay que hablar con quien sea.
Y lo dice un hombre que se entrevistó con el IRA y consiguió la Paz,aunque fué tan insultado,amenazado y calumniado como Carod por intentarlo.
Y seguid ladrando...que muchos(incluso fuera de Catalunya)apoyamos a Carod Rovira,
Re: Carod-Rovira: el linxament de la dignitat (per Víctor Alexandre)
02 feb 2004
Jo crec que més que "Espadachin" el teu nom ès "espaseta de fusta" perque coincidir en la Pilar Rahola...ès preocupant.
Amés a més,els fets sòn el que sòn,Carod ha fet ho que haurien de fer tots els altres polìtics : Parlar,raonar,dialogar.
¡Amunt Carod!
Re: Carod-Rovira: el linxament de la dignitat (per Víctor Alexandre)
02 feb 2004
si el diàleg és passar-se de rosca, som molts passats de rosca que creiem amb les paraules i no amb les pistoles.
Re: Carod-Rovira: el linxament de la dignitat (per Víctor Alexandre)
02 feb 2004
Carod ha donat la majoria absoluta al PP? I què et penses que un polític pot dir a ETA: no, espereu-vos que ara venen les eleccions. Tú creus que és normal dir això? Tú creus que és normal, que precisament els que diuen això són els que han fet la mateixa "política" antiterrorista del PP? Han votat a favor de la il.legalització de partits, han firmat el pacte antiterrorista, han exclòs a Ibarretxe de qualsevol tipus de diàleg...i lo de l´assamblea de Madrid... Aquests, de què venen ara dient que ERC ha entregat al PP la majoria? Els primers que han legitimat al PP han sigut CiU (pactant 8 anys amb ells) i el PSOE
Re: Carod-Rovira: el linxament de la dignitat (per Víctor Alexandre)
03 feb 2004
En Victor alexandre es un pallasso, qwue fa avergonyir a qualsevol independentista una mica seriós
Re: Carod-Rovira: el linxament de la dignitat (per Víctor Alexandre)
03 feb 2004
Esta clar que s`ha criminalitzat a una persona per fer us de la paraula, d'un no res, hi ha un munt de gent que ha tret molt de profit.
La gent que veritablement creu que aixo li donara la majoria absoluta al PP, es perque el preteneu votar???Si es aixi, es perque us deixeu menjar el cervell sobretot per els mitjans de comunicació, si aixo no hagues aixcat tanta polsaguera ara estariem parlant de problemes mes importants, per ejemple de com seguir el dialeg per acabar amb eta i no ataca a qui amb bona voluntat a intentat d'una pas per acabar amb eta.
Veritablement aixo fa que pensar, si des de Madrid, volen possar fi al tema del terrorisme ?? i de quina manera? aveure si els de Madrid que segons ells, son els abandarats del dialeg algun dia el porten a la practica.
Re: Carod-Rovira: el linxament de la dignitat (per Víctor Alexandre)
03 feb 2004
el dialeg que s´ha de fer no es per acabar amb Euskadi ta Askatasuna, dic jo que serà per acabar amb la repressió, la manca de drets col.lectius. Em sembla Olga que tu si que et creus les tonteries dels mitjans oficials. Aquest article de l´Alexandre va sortir a l´Avui i per Vilaweb, que com tu també tracten als que han practicat la lluita armada en defensa de l´independència i el socialisme basc com a terroristes. Per a l´ABC els d´ETA també són terroristes, quan són l´expressió violenta d´un conflicte polític d´encaix del poble basc a l´estat espanyol.
Re: Carod-Rovira: el linxament de la dignitat (per Víctor Alexandre)
03 feb 2004
...expressió violenta d'un conflicte polític. i per ser més clars: de l'històric conflicte polític, intrinsecament violent, entre dreta i esquerra. ésclar que els polítics tecnòcrates posmoderns miren de fer passar per anticuada aquesta tesi. però nosaltres no som ells. no sóm ni tan sols el carod, que és d'esquerres sense ser socialista (!?). perversions que el feixisme posmodern realitza amb el llenguatge. perversions del parlamentarisme de paràmetres autoritaris, a mida de la dreta: ara resulta que en Carod és un radical...
JAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJA!
Re: Carod-Rovira: el linxament de la dignitat (per Víctor Alexandre)
03 feb 2004
Està bé que en els últims dies s'hagi creat un debat sobre aquest assumpte en el si dels moviments socials, també. Ens trobem igualment dividits que la premsa que s'edita a Barcelona, que em sembla que s'ha posicionat en contra del que ha estat un intent de criminalitzar en Carod alhora que en contra de les seves accions. Això darrer pot emprenyar alguns, però és totalment legítim.
Per cert, el que ja està segur és que no votaré ERC a les pròximes eleccions. En Carod no em provoca cap mena de confiança, a banda que està clar que ha mentit en més d'una ocasió els ciutadans i, ara, ha avantposat els seus objectius personals al país. A més, encara estic esperant una mesura mínimanent progressista que vingui de les seves conselleries. On és la famosa ecotaxa que proposaven? No controllen ells Turisme? A aquest pas, no tindrà cap sentit que el partit es digui "Esquerra" Republicana de Catalunya.
Re: Carod-Rovira: el linxament de la dignitat (per Víctor Alexandre)
03 feb 2004
¿Al Psc?...¿a Ciu?
Dins de la poca il.lusió que fan els politics,el Carod ès el més valent.Jo vaig a votar ara Esquerra per primera volta.Una manera com qualsevol altra de fotre al PP.
Sindicat Terrassa