Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
Últimas noticias sobre pres@s en huelga de hambre!
01 feb 2004
Últimas noticias sobre pres@s en huelga de hambre!    
Por Coordinadora contra los abusos de poder (C.C.A.P.) y grupo de apoyo a pres@s en lucha de Ponent <suportponent ARROBA sindominio.net>
* Patricio Pallarés Bayona ha dejado la huelga de hambre por haber conseguido su traslado ahora...    
* NOVEDADES SOBRE LAS PERSONAS PRESAS EN HUELGA DE HAMBRE!!!
* + INFORMACIÓN SOBRE LA REUNIÓN DE LA C.C.A.P. CON LA DGSPiR (Direcció General de Serveis Penitenciaris i de Rehabilitació)
-El el pasado jueves, 22 de Enero del Fotut 2004, PATRICIO PALLARÈS BAYONA que se encontraba en huelga de hambre desde el 15 de Diciembre del 2003 en la prisión de Brians (Martorell), fue trasladado otra vez a la prisión de Ponent (Lleida). Pore este motivo, primer punto de reivindicación por el peligro que corría su vida en Brians (prisión en la que había sido apaleado y amenazado por los carceleros de allí), abandonó la huelga de hambre tras 38 días!
Ahora su objetivo prioritario es conseguir que le concedan permisos de salida, como primer paso para lograr la libertad condicional a la que tiene el derecho a acceder al haber cumplido las 3/4 partes de su condena (tal y como determina la legislación penitenciaria). La situación es la siguiente: al haber estado sancionado durante su estancia en Brians (5 días de aislamiento del 4 al 8 de Diciembre), sanción cualificada como falta muy grave, la cancelación de esta se produce a los seis meses de cumplida, lo cual le impediría el acceso a estos permisos hasta el mes de mayo!. Curiosamente ahora mismo se encuentra en el Módulo 11 de Ponent que es en el que tienen a las personas presas con opción a obtener permisos.
La manera de evitar esta situación es que esa sanción sea revocada debido a las numerosas irregularidades y partiendo del principio de la presunción de inocencia, puesto que Patricio denunció los hechos que han degenerado en esta sanción como un montaje de los carceleros con la clara intención de perjudicarlo.
Todo esto se tiene que gestionar al Juzgado de Vigilancia Penitenciaria (JVP) nº2 de Barcelona, responsable de la tramitación de este expediente. A estas alturas lo único que podemos adelantar en este sentido es que parece que puede haber habido un error en la tramitación de todo el expediente sancionador, hecho que legalmente permitiría subsanar esta situación. También es cierto que en este JVP no nos han dado demasiadas esperanzas pero seguimos presionando!
Vale la pena comentar que el mismo jueves día 22 de Enero gente de la C.C.A.P. de Barcelona , junto con personas familiares y amigas de personas presas, mantuvimos una entrevista con el Jefe de Servicio de Rehabilitación de la Dirección general de Servicios Penitenciarios y Rehabilitación (Sr. Jesús Martinez). Este personaje en vez de darnos la noticía del traslado del Patricio se dedicó a hacernos perder el tiempo con una actitud mentirosa, esquiva e inepta (pues el traslado había sido aquella misma mañana y la reunión la tuvimos casi a las 2 de la tarde, es decir que él lo sabía perfectamente).

La nueva dirección en la que podéis escribir al PATRICIO es: C.P. Ponent Apdo. 426 - c.p. 25080 LLEIDA

En esta reunión hablamos, también, de las constantes muertes a la prisión (según nuestros datos son 7 personas las que han perdido la vida a las prisiones catalanas entre finales del mes de Diciembre y lo que llevamos de año, y sólo una ha estado "investigada"!!), pero nuevamente este señor se desentendió del tema; a la pregunta sobre cuántas personas han muerto respondió que "no lo sabe", pero tampoco negó que no haya habido. Quedó claro que las constantes agresiones, torturas, asesinatos, vulneraciones de los derechos humanos..., que se producen en la prisión nunca serán asumidas por la propia institución, que como todas las instituciones carece de autocrítica (lo cual le impide de hacer una crítica constructiva con las personas a las que tiene sometidas), y prefiere mentir sobre esta realidad antes que hacerse responsable. Y los muertos que los cuenten los demás!. La otra parte importante de la responsabilidad de estas muertes la tienen los carceleros que cada vez gozan de mayor impunidad (como los cuerpos represivos en la calle), llevando su actitud hasta extremos inimaginables con la complicidad de la institución que se limita a hacer la vista gorda delante de esta durísima realidad. Varías personas presas nos han manifestado que la actitud de los y las carceler@s obedece a un intento de provocar a las personas presas (tal y como sucedió en IV Camins el Mayo/Junio del 2002), con tal de seguir justificando sus demandas de mayor inversión en control y medios coercitivos, y con tal de desacreditar al actual gobierno. No hemos de olvidar que la mayoría de carceleros y carceleras son de ultraderecha y su mentalidad les permite condicionar tanto a las personas presas como al resto de carceler@s.

-Otro caso de una persona presa en huelga de hambre del que hablamos con este personaje de la DG es el de AMADEU CASELLAS i RAMON que está en huelga de hambre desde el 1 de Diciembre del año pasado (58 días en el momento de escribir estas líneas!!! a partir de aquí su estado de salud puede empezar a padecer daños irreversibles!!!).
La situación de AMADEU, constantemente engañado por la institución penitenciaria que se muestra de una forma especialmente prepotente e insensible, es muy grave para su estado de salud y parece que no piensan hacer nada por evitarlo. La respuesta a las quejas planteadas por su madre respeto del tratamiento de que está siendo objeto es siempre la misma: tiene que dejar la huelga de hambre para poder optar a aquello que legalmente le corresponde (libertad por más de veinte años de condena y por padecer una enfermedad incurable de la cual fue contagiado en la prisión). Al fin y al cabo otro engaño más de esta institución que prefiere ignorar su estado de salud, jugando frívolamente con una vida humana, antes que respetar sus propias leyes.
Esta postura de fuerza (de un orgullo impropio de una institución pública), nos recuerda la actitud de personajes tristemente famosos por abandonar a la muerte a las personas presas en huelga de hambre: Estamos hablando de la actitud de personajes como ENRIQUE MUJICA HERZOG (responsable de la creación del régimen F.I.E.S. en la época socialista), con los presos del G.R.A.P.O., o de la MARGARET TATCHER con los presos del IRA, (o de el estado Turco con los presos kurdos). Las declaraciones del actual Consejero de Justicia publicadas en algún diario del pasado jueves 22, están impregnadas del mismo lenguaje de hipocresía democrática que el del resto de asesinos.
La huelga de hambre se practica como última vía para exigir unos derechos que ya corresponden a la persona que la protagoniza. No se puede dejar de proporcionar estos derechos por el hecho que esté en huelga de hambre!!
Sea cómo sea hace falta estar muy encima de esta institución y estar muy atentos a lo que pueda suceder con AMADEU (y su estado de salud), que continúa a la prisión de Girona.

-MANUEL TORRES que se encuentra en la prisión de Palma de Mallorca sometido al régimen F.I.E.S., está protagonizando una huelga de hambre hasta que le saquen del aislamiento en el que se encuentra. Se importando comentar sobre él que proviene de una familia (de etnia gitana), con varios miembros encarcelados y cada uno lejos del otro, situación que impide que sus familiares les puedan visitar con la frecuencia legalmente establecida (NI F.I.E.S. NI DISPERSIÓN!!).
La dirección de la prisión es C.P. Palma - Apdo. 1075 - 07004 Palma de Mallorca (Islas Baleares).

SOLIDARÃ?ZATE Y ESCRÃ?BELES!!!!

QUÉ PUEDES HACER?

•Si conoces alguna persona presa que se encuentra en una situación
similar, contacta con esta dirección: suportponent ARROBA sindominio.net o con el Apdo. de Correos 95056 - 08080 de BCN (sin poner nombre en el sobre).

•Contrainfórmate en la red o cualquiera local social de tu ciudad.

•Participar en los actos solidarios (concentraciones y/o manifestaciones).

•Escribir a las personas presas.

•Leer los carteles, pegatinas y pintadas que puedas encontrar por las calles.

•Denunciar las acciones represivas de las instituciones y sus funcionari@s.

•Realizar actos de solidaridad y denuncia en la calle.


OTROS PRES@S EN HUELGA DE HAMBRE

(La siguiente información no podemos asegurar que sea del todo exacta, pero os podeis informar e la dirección abajo señalada)

-DANIEL RAMIREZ CORDOBA, en huelga de hambre desde el 1 de Noviembre en el Módulo F.I.E.S. de HUELVA (CP Huelva II M-16-F.I.E.S., Ctra. de la Ribera s/n - Código Postal 21610 Huelva), para pedir su libertad tras haber cumplido casi 20 años de prisión, lo cual, sumando las redenciones correspondientes lo pone en situación de estar en la calle.

Podéis obtener más información dirigiéndoos al Ap. de Correos 95056 - 08080 BCN sin poner nombre al sobre).



-SANTIAGO PIQUERAS ABELLAN y ALBERTO JIMENEZ en el talego de VALDEMORO (CP Madrid III - Código Postal 28340-Valdemoro, Madrid), realizaron una huelga de hambre desde el 22 de Diciembre hasta el 1 de Enero para protestar por la hipocresía que rodea el mundo penitenciario y reivindicando los 4 puntos de las personas presas en lucha.



-También FERNANDO VAZQUEZ AYUDE en la prisión de PICASSENT (Aptdo. Correos 1002-C.P.Picassent- Código Postal 46225 Picassent, València), lleva desde el 2 de Agosto del 2003 en una larga huelga de hambre pidiendo que se le ponga en libertad tras más de 20 años de encarcelamiento y su situación se agrava dramáticamente ante la pasividad de la negra institución penitenciaria.


Podéis obtener más información sobre estos últimos casos a travès de los comunicados de la Federación Ibérica de Cruz Negra Anarquista-Agrupación/ de Madrid (cnamadrid ARROBA yahoo.se).    
*****************************************************************

ÚLTIMA HORA:

AMADEU CASELLAS, ha dejado la huelga de hambre
DANIEL RAMIREZ CORDOBA, también ha dejado la huelga de hambre

*************************************************

Últimes notícies sobre pres@s en vaga de fam!        
by coordinadora contra els abusos de poder (C.C.A.P.) i grup de suport a pres@s en lluita de Ponent <suportponent ARROBA sindominio.net>    

Patricio Pallarés Bayona ha deixat la vaga de fam per haver aconseguit el seu trasllat ara...    
NOVETATS SOBRE LES PERSONES PRESES EN VAGA DE FAM!!!
+ INFORMACIÓ SOBRE LA REUNIÓ DE LA C.C.A.P. AMB LA DGSPiR (Direcció General de Serveis Penitenciaris i de Rehabilitació)

-El dijous passat, 22 de Gener del Fotut 2004, PATRICIO PALLARÈS BAYONA que es trobava en vaga de fam desde el 15 de Desembre del 2003 a la presó de Brians (Martorell), va ser traslladat altre cop a la presó de Ponent (LLeida). Per aquest motiu, primer punt de reivindicació pel perill que corria la seva vida a Brians (presó en la que havia estat apallissat i amenaçat pels carcelers d'allà), va abandonar la vaga de fam després de 38 dies!
Ara el seu objectiu prioritari és aconseguir que li concedèixin permisos de sortida, com a primer pas per a assolir la llibertat condicional a la que té el dret d'accedir al haver acomplert les 3/4 parts de la seva condemna (tal i com determina la legislació penitenciària). La situació és la següent: al haver estat sancionat durant la seva estada a Brians (5 dies d'aïllament del 4 al 8 de Desembre), sanció qualificada com a falta molt greu, la cancelació d'aquesta esdevé als sis mesos d'acomplerta, lo qual li impediria l'accès a aquests permisos fins al més de maig! Curiosament ara mateix es troba al Mòdul 11 de Ponent que és en el que tenen a les persones preses amb opció a obtenir permisos.
La manera d'evitar aquesta situació és que aquesta sanció sigui revocada degut a les nombroses irregularitats i partint del principi de la pressumpció d'innocència, ja que el Patricio va denunciar els fets que han degenerat en aquesta sanció com a un montagte dels carcelers amb la clara intenció de perjudicar-lo.
Tot això s'ha de gestionar al Jutjat de Vigilància Penitenciària (JVP) nº2 de Barcelona, responsable de la tramitació d'aquest expedient. A hores d'ara lo únic que podem avançar en aquest sentit és que sembla que hi pot haver hagut un error en la tramitació de tot l'expedient sancionador, fet que legalment permetria subsanar aquesta situació. També és cert que en aquest JVP no ens han donat gaires esperances però seguim pressionant!
Val la pena comentar que el mateix dijous dia 22 de Gener gent de la Coordinadora Contra els Abusos de Poder de Barcelona , juntament amb persones familiars i amigues de persones preses, varem mantenir una entrevista amb el Cap del Servei de Rehabilitació de la Direcció General de Serveis Penitenciaris i Rehabilitació (Sr. Jesús Martinez). Aquest personatge en comptes de donar-nos la noticia del trasllat del Patricio es va dedicar a fer-nos perdre el temps amb una actitut mentidera, esquiva i inepte (doncs el trasllat havia estat aquell mateix matí i la reunió la varem mantenir gairebé a les 2 de la tarda, és a dir que éll ho sabia perfectament).
La nova adreça a la que podeu escriure al PATRICIO és: C.P. Ponent Apt. 426 - c.p. 25080 LLEIDA

En aquesta reunió varem parlar, també, de les constants morts a la presó (segons les nostres dades són 7 persones les que han perdut la vida a les presons catalanes entre finals del mes de Desembre i el que portem d'any, i només una ha estat "investigada"!!), però novament aquest senyor es va desentendre del tema; a la pregunta sobre quantes persones han mort va respondre que "no ho sap", però tampoc va negar que no n'hi hagi hagut. Va quedar clar que les constants agressions, tortures, assassinats, vulneracions dels drets humans..., que es produèixen a la presó mai seran assumides per la pròpia institució, que com totes les institucions careix d'autocrítica (lo qual li impedeix de fer crítica constructiva amb les persones a les que té sotmeses), i prefereix mentir sobre aquesta realitat avants que fer-se'n responsable. I els morts que els comptin els altres! L'altre part important de la responsabilitat d'aquestes morts la tenen els carcelers que cada cop gaudèixen de major impunitat (com els cossos repressius al carrer), portant la seva actitut fins a extrems inimaginables amb la complicitat de la institució que es limita a fer la vista grossa davant d'aquesta duríssima realitat. Varies persones preses ens han manifestat que l'actitut dels i les carceleres obeeix a un intent de provocar a les persones preses (tal i com va passar a IV Camins el Maig/Juny del 2002), per tal de seguir justificant les seves demandes de major inversió en control i medis cohercitius, i per tal de desacreditar l'actual govern. No hem d'oblidar que la majoria de carcelers i carceleres són ultradretans i la seva mentalitat els permet condicionar tant a les persones preses com a la resta de carcelers/es.

-Un altre cas d'una persona presa en vaga de fam del que varem parlar amb aquest personatge de la DG és el de l'AMADEU CASELLES i RAMON que està en vaga de fam desde l'1 de Desembre de l'any passat (58 dies en el moment d'escriure aquestes linies!!! A partir d'aquí el seu estat de salut pot començar a patir danys irreversibles!!!).
La situació de l'AMADEU, constantment enganyat per la institució penitenciària que es mostra d'una forma especialment prepotent i insensible, és molt greu per al seu estat de salut i sembla que no pensen fer res per evitar-ho. La resposta a les queixes plantejades per la seva mare respecte del tractament de que està essent objecte és sempre la mateixa: ha de deixar la vaga de fam per a poder optar a allò que legalment li pertoca (llibertat per més de vint anys de condemna i per patir una malaltia incurable de la qual va ser contagiat a la presó). Tot plegat un altre engany més d'aquesta institució que prefereix ignorar el seu estat de salut, jugant frívolament amb una vida humana, avants que respectar les seves pròpies lleis.
Aquesta postura de força (d'un orgull impropi d'una institució pública), ens recorda l'actitut de personatges tristament famosos per abandonar a la mort a les persones preses en vaga de fam: Estem parlant de l'actitut de personatges com el ENRIQUE MUJICA HERZOG (responsable de la creació del règim F.I.E.S. en la època socialista), amb els presos del G.R.A.P.O., o de la MARGARET TATCHER amb els presos de l'IRA, (o de l'estat Turc amb els presos Kurds). Les declaracions de l'actual Conseller de Justícia publicades en algun diari del passat dijous 22, estan impregnades del mateix llenguatge d'hipocresia democràtica que el de la resta d'assassins.
La vaga de fam es practica com a última via per a exigir uns drets que ja corresponen a la persona que la protagonitza. No es pot deixar de proporcionar aquests drets pel fet que estigui en vaga de fam!!
Sigui com sigui cal estar molt assobre d'aquesta institució i estar molt atents al que pugui succeïr amb l'AMADEU (i el seu estat de salut), que continua a la presó de Girona.

-MANUEL TORRES que es troba a la presó de Palma de Mallorca sotmès al règim F.I.E.S., està protagonitzant una vaga de fam fins que el treguin de l'aïllament en el que es troba. Es important comentar sobre ell que prové d'una familia (d'ètnia gitana), amb varis membres encarcellats i cadscun lluny de l'altre situació que impedeix que els seus familiars els puguin visitar amb la freqüència legalment establerta (NI F.I.E.S. NI DISPERSIÓ!!).
L'adreça de la presó és C.P. Palma Ap. 1075 - 07004 Palma de Mallorca (Illes Balears).

SOLIDARITZAT I ESCRIU-LOS!!!!

QUÈ POTS FER?

•Si coneixes alguna persona presa que es troba en una situació
similar, contacta amb aquesta direcció: suportponent ARROBA sindominio.net o amb l'Ap. De Correus 95056 08080 de BCN (sense posar nom al sobre).

•Contrainforma't a la xarxa o qualsevol local social de la teva
ciutat.

•Participar als actes solidàris (concentracions i/o manifestacions).

•Escriure a les persones preses.

•Llegir els cartells, enganxines i pintades que puguis trobar pels
carrers.

•Denunciar les accions repressives de les institucions i els/les
seus/es funcionaris/es.

•Realitzar actes de solidaritat i denúncia al carrer.


ALTRES PRESOS/ES EN VAGA DE FAM

(La informació següent no podem asegurar que sigui del tot exacta, però us en podeu informar a la direcció abaix senyalada)

-DANIEL RAMIREZ CORDOBA, en vaga de fam desde l'1 de Novembre al Mòdul F.I.E.S. de HUELVA (CP Huelva II M-16-F.I.E.S., Ctra. de la Ribera s/n Codi Postal 21610 Huelva), per demanar la seva llibertat. Després d'haver acomplert gairebé 20 anys de presó, lo qual, sumant les redempcions corresponents el posa en situació d'estar al carrer.

Podeu obtenir més informació adreçant-vos a l'Ap. de Correus 95056 08080 de BCN sense posar nom al sobre).



-SANTIAGO PIQUERAS ABELLAN i ALBERTO JIMENEZ al talego de VALDEMORO (CP Madrid III Codi Postal 28340-Valdemoro, Madrid), varen realitzar una vaga de fam desde el 22 de Desembre fins a l'1 de Gener per protestar per la hipocresia que envolta el mon penitenciari i rehivindicant els 4 punts de les persones preses en lluita.



-També FERNANDO VAZQUEZ AYUDE a la presó de PICASSENT (Apt. Correus 1002-C.P.Picassent- Codi Postal 46225 Picassent, València), porta desde el 2 d'Agost del 2003 en una llarga vaga de fam demanant que s'el posi en llibertat després de més de 20 anys d'empresonament i la seva situació s'agreuja dramàticament davant la passivitat de la negra institució penitenciària.


Podeu obtenir més informació sobre aquests últims casos a travès dels comunicats de la Federación Ibérica de la Cruz Negra Anarquista-Agrupación de Madrid (cnamadrid ARROBA yahoo.es).

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more