Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : corrupció i poder : criminalització i repressió : mitjans i manipulació : pobles i cultures vs poder i estats
La "intel·ligència" de l’estat en campanya electoral
30 gen 2004
Cal recordar el primer pas per la pau a Irlanda a partir d’una entrevista secreta entre Margareth Tatcher i Martin Guinness, suposat cap militar de l’IRA. El què ha fet suposadament Josep-Lluís Carod-Rovira, ho ha fet des de la màxima ètica i alçada de mires, rebutjant frontalment la violència i lluitant per la seva desaparició.
Sabíem de l’actuació sense escrúpols de la "intel·ligència" de l’Estat, però no crèiem que es pogués arribar a l’extrem de convertir-se en l’ariet de la campanya electoral del PP. Tots els governs disposen de serveis d’intel·ligència i de clavegueres, però el govern d’Aznar ha convertit les clavegueres en la seva arma política. L’atac contra el Secretari General d’ERC és una baixesa ètica, moral i política. Què ha fet doncs Carod-Rovira malament? Buscar la pau? Que s’acabi la violència? Que s’acabi el conflicte polític que la genera?

Tots els governs de l’Estat espanyol han parlat amb l’esquerra abertzale per temptar de posar fi a la violència: UCD, PSOE, PP. A Catalunya hi va haver igualment moviments institucionals per frenar l’acció d’ETA als jocs olímpics.

Governs d’altres estats amb problemes similars de violència han fet exactament el mateix. Cal recordar el primer pas per la pau a Irlanda a partir d’una entrevista secreta entre Margareth Tatcher i Martin Guinness, suposat cap militar de l’IRA. El què ha fet suposadament Josep-Lluís Carod-Rovira, ho ha fet des de la màxima ètica i alçada de mires, rebutjant frontalment la violència i lluitant per la seva desaparició.

L’Espanya cavernícola que només enten de repressió i el seu aparell d’Estat van regalar a Catalunya una manipulació sense precedents en una data històrica, el 26 de gener. Aniversari del dia que les tropes franquistes van entrar a Barcelona. És tot un signe dels temps que vivim.
Sindicato Sindicat