Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : educació i societat
COMUNICAT de la CEPC-UAB respecte els expediantats de la UAB (II)
29 gen 2004
Davant de la notícia sobre els expedients de la UAB del diari âEl Puntâ? del Barcelonès i del diari electrònic âVilawebâ? dâavui 28 de gener del 2004, des de la Coordinadora dâEstudiants dels Països Catalans (CEPC)-UAB volem aclarir alguns conceptes per aclarir possibles confusions.
Davant de la notícia sobre els expedients de la UAB del diari âEl Puntâ? del Barcelonès i del diari electrònic âVilawebâ? dâavui 28 de gener del 2004, des de la Coordinadora dâEstudiants dels Països Catalans (CEPC)-UAB volem aclarir alguns conceptes per aclarir possibles confusions.

Si bé en un apartat de la notícia es diu: <Tot i que des d'un sector dels afectats es vol deixar el conflicte en aquest punt, des de l'assemblea de Lletres de la UAB o l'associació CEPC (Coordinadora d'Estudiants dels Països Catalans) es podria organitzar alguna protesta contra aquesta decisió de sancionar els estudiants>, cal dir:

a)En cap moment hem parlat amb cap periodista de fer accions sobre aquest tema. Lamentablement ens hem assabentat de la informació al llegir el diari.
b)Les úniques accions que portaríem a terme serien aquelles que decidissin el col·lectiu dâexpedientats o per extensió, les assemblees de facultat, en cap moment ens hem plantejat en cap moment una acció en solitari.
c)Creiem que la iniciativa en aquest afer ha de recaure en els propis represaliats i les assemblees en què es reuneixin, donem tot el suport a les accions que puguin plantejar per defensar-se, protestar o fer pública la repressió de la llibertat dâexpressió a la UAB.

Esperem que puguem evitar possibles confusions, no pretenem apilar protagonisme en un tema que ja té els seus propis protagonistes. Donem tot el nostre suport als i les expedientades i mostrem el total rebuig a la resolució amb sancions del cas.


Coordinadora dâEstudiants dels Països Catalans (CEPC) - UAB
cepc-uab ARROBA coordinadora.net

Comentaris

Re: COMUNICAT de la CEPC-UAB respecte els expediantats de la UAB (II)
30 gen 2004
Faltava aquesta part del comunicat, on es citava part de l'article aparegut al Punt el dia 28. D'altra banda al final del post s'adjunta la notícia completa que ha motivat el comunicat.

Si bé en un apartat de la notícia es diu: **, cal dir:

**"Tot i que des d'un sector dels afectats es vol deixar el conflicte en aquest punt, des de l'assemblea de Lletres de la UAB o l'associació CEPC (Coordinadora d'Estudiants dels Països Catalans) es podria organitzar alguna protesta contra aquesta decisió de sancionar els estudiants>"
----
NOTÃ?CIA DEL PUNT, EDICIÃ BARCELONÃS
El rector de la Universitat Autònoma sanciona 23 estudiants que van boicotejar un claustre contra la LOU

28/01/2004
M. BARRERA Barcelona


El rector de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Lluís Ferrer, ha decidit sancionar amb una amonestació un total de 23 estudiants pels aldarulls que es van produir durant el claustre del 22 de maig de l'any passat, quan un grup d'alumnes va interrompre una sessió del claustre per protestar contra la LOU. Aquesta decisió, que encara no s'ha fet oficial, l'ha presa el rector després que la comissió que havia de resoldre l'expedient disciplinari va recomanar sancionar els joves per una falta lleu.
Durant la sessió del consell de govern del 22 de desembre, Ferrer va denunciar que havia rebut nombroses pressions en relació amb aquest afer, i va afegir-hi que segurament la via de l'expedient disciplinari «no solucionarà el conflicte». Tot i que des d'un sector dels afectats es vol deixar el conflicte en aquest punt, des de l'assemblea de Lletres de la UAB o l'associació CEPC (Coordinadora d'Estudiants dels Països Catalans) es podria organitzar alguna protesta contra aquesta decisió de sancionar els estudiants, els quals es van entrevistar per Nadal amb el rector. Ferrer va justificar la sanció durant l'últim consell de govern per la necessitat de posar fre a les «actuacions que no respecten la llibertat d'expressió», i va manifestar la seva preocupació pels actes de boicot que durant aquest curs s'han produït contra una conferència del presidents de la companyia dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), Antoni Herce; i contra un debat postelectoral a la facultat de Ciències de la Comunicació. Per Ferrer, s'ha de «fer compatible la contestació i la crítica amb el respecte a la convivència».
Re: COMUNICAT de la CEPC-UAB respecte els expediantats de la UAB (II)
30 gen 2004
Amén
Re: COMUNICAT de la CEPC-UAB respecte els expediantats de la UAB (II)
02 feb 2004
no entenc res de res!
Sindicat