Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : dones
La situació de la dona al món
29 gen 2004
Dades extretes dels informes publicats el dia 8 de març coincidint amb la celebració del dia de la Dona treballadora
- A Espanya, les dones cobren un 22% menys que els homes. La mitjana de diferència de la Unió Europea és del 27%. La desigualtat de salari es pot donar en llocs d'igual responsabilitat. L'informe de Comissions Obreres també destaca que les dones ocupen els llocs de treball menys qualificats i, per tant, més mal pagats.
- El 98% de contractes temporals recauen sobre dones i són les dones les que realitzen el 80% de treball no remunerat.
- A Europa només treballen el 50% de les dones en edat de fer-ho i a Estats Units aquesta xifra augmenta el 68%. L'atur femení duplica el masculí.
- Els homes dediquen el 27% de les hores dedicades a la cura dels fills i de les persones grans. La dona inverteix el 65%.
- A la Unió Europea les dones només ocupen un 18,6% dels escons.
- Dos de cada tres pobres són dones. Les dones realitzen dos terços de treball mundial i ingressen, tan sols, el 10% de les guanys totals.
- Segons un estudi de la Universitat Politècnica, les alumnes treuen millors notes que els nois, però quan acaben els seus estudis, ells troben treball amb més facilitat. Però la dona també té dificultats per accedir als estudis. El 38% de població femenina és analfabeta.
- El 20% de les dones de tot el món han patit algun tipus de violència. 120 milions de nenes pateixen mutilacions sexuals. 700.000 són víctimes del tràfic sexual.
- El 14% creu que les dones maltractades s'ho mereixen o gaudeixen aquesta situació.
- El 10% dels adolescents creu que l'home és més atractiu si es mostra agressiu.
- Només el 53% dels nois està disposat a compartir el treball de la casa.
Mira també:
http://www.geocities.com/Athens/Agora/2979/Dones/Actual.htm#Inici

Comentaris

L'home que demanava ajut.
29 gen 2004
Ei, gent, us escric perquè tinc un greu problema de dificultats a l'hora de trobar informació.

Concretament sobre psicologia sexual elemental.

M'explico:

Per desgràcia en alguns casos i sort ara que ho analitzo, la meva vida amorosa ha estat plena de desengañs en l'aspecte referit a les relacions verticals, i força frustrants.

Al principi tot era força frustrant, però a mesura que les persones amb qui compartia els meus moments més íntims m'anaven fent recordar les mateixes frustracions personals que havia vist en altres persones, vaig anar assumint que era el moment de plantejar-m'ho.

Des dels problemes sorgits amb l'edat de diferència i, que per a molta gent (què dic molta... moltíssima!!) son problemes que no es poden resoldre fàcilment, fins al de definir la sexualitat, o passar altre cop per la seva sensació d'estar violada, o qüestions com el fet de no haver experimentat mai un orgasme, o temes iguals de frustrants.

Però qui us explica això, en vista del poder que creu que te a les seves mans, no ha pogut evitar de redefinir la seva funció com a ésser interdependent i fa temps que desitja aprendre alguna base de sexologia, o qualsevol cosa que ens pugui ajudar a mi primer (per a poder estar tranquil@ en les situacions extranyes) i després a les altres persones (per a un cop se com reaccionar, saber què pot estar sentint l'altra persona i fer que es senti el màxim de còmoda)

Per finalitzar, si us plau us ho demano a tot@s, us agraïria que no dubtessiu a omplir-me la bústia electrònica de coses que opineu o sapigueu, mes que no pas rebotar missatges que potser ni tu ni jo entenem del tot i son massa densos per a posar-ho en pràctica a la nostra vida diària.

Gràcies per avançat i poseu-vos en contacte amb mi, si podeu ajudar.

poetadelasilla ARROBA hotmail.com
Re: La situació de la dona al món
30 gen 2004
em sembla que les dones son totes fredes.
Re: La situació de la dona al món
30 gen 2004
a llorenç, potser em sembla que series tu qui s'hauria de congelar...
Sota llums vermells
30 gen 2004
Jo et diria que anant de putes s'apren bastant i s'eviten traumes d'aquests, perque la millor forma de previndre els traumes "amorosos-sexuals" es pensar nomes en sexe i gens amb la personalitat de les persones.

Les persones en quan a tals (sobretot si son/som sensibles) son/som massa complicades...
Per aquesta raó els humans hem generat tanta i tanta literatura -inutil en molts efectes practics- al llarg de tants segles d'historia.....
Re: La situació de la dona al món
30 gen 2004
SENSE LES DONES NO HI HA REVOLUCIÓoooo
Re: La situació de la dona al món
30 gen 2004
si la prostitucio fos gratis els matrimonis durarien menys que un carmel a la porta dùn col.legi. Mori la familia i visca la anarquia
Re: La situació de la dona al món
02 feb 2004
Hola llorenç….
Gràcies pels teus comentaris, demostres el que fa temps que penso que el gran problema de la discriminació sexual sorgeixen gràcies els teus comentaris masclistes i estereotipats… demostres que no tens ni idea de com funciona el sexe femení ….et recomano que parlis amb més tias i t’enteris.
Llorenç
02 feb 2004
por al compromis?
por a coneixer?
por a compartir?

o simplement vagancia?

q te rasqen l'esqna gratis?
q te diguen q ets meravellos gratis? (encara q siga mentira)
q te escolten gratis? (encara q estiguen mirant l'hora i pensant en el proper client)

q t'escolten i te donen plaer sense donar res a cambi mes q peles. aixo es el sexe per a ti?

saps la diferencia entre egoisme i compartir? (encara q siga una nit)
saps del plaer d donar plaer? (segur q les dones en tu no tenen orgasmes)
Sindicato Sindicat