Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anàlisi :: corrupció i poder : pobles i cultures vs poder i estats
Amb Espanya anem enrere!
29 gen 2004
MAULETS
[Comunicat de premsa]
www.maulets.org


AMB ESPANYA ANEM ENRERE!
Valoració política de la crisi del Govern de la Generalitat de Catalunya.

La degradació de Carod-Rovira a la categoria de conseller âsense carteraâ? i les excuses que dilluns 26 de gener va presentar el dirigent dâERC per les repercussions institucionals que originava el fet que hagués dialogat amb ETA proven que:

-El govern autonòmic de la Generalitat de Catalunya és un govern dâopereta, sense capacitat decisòria. I que, el President Maragall, el PSC i el seu soci minoritari, ICV, fan la funció de titelles, perquè només fan allò que els manen des de Madrid.

-Els 23 anys de govern regionalista i panxacontent de CIU són un llast que cap reforma estatutària pot superar, si abans no es planteja una ruptura democràtica amb lâEstat espanyol en clau dâautodeterminació nacional.

-Lâaparell mediàtic i repressiu de lâEstat espanyol només té un objectiu: perpetuar lâstatus quo. En aquest punt, cal denunciar el control social practicat des de lâespionatge espanyol (CNI), totalment infiltrat als Mossos dâEsquadra, i que actua en consonància amb la retallada de llibertats dels darrers anys (llei dâestrangeria, llei de partits, il·legalització de Batasuna, tancament de diaris...) amb la finalitat de silenciar i desacreditar les veus dissidents.

-El PP i el PSOE són les dues cares de lâespanyolisme. Uns entronquen amb el passat franquista i els altres són els mentors del terrorisme dâestat (GAL). Tot i que, ara per ara, el PP sâendú els rèdits electorals de la criminalització de lâindependentisme basc, ambdues formacions coincideixen sempre alhora de defensar la unitat dâEspanya i en la negació dels drets nacionals dels Països Catalans, Galícia i del País Basc.

-Que a lâEstat espanyol la democràcia és inexistent, perquè la llibertat de pensament està emmordassada per lâespanyolisme. En aquestes condicions, qualsevol intent de diàleg o negociació que pretengui resoldre el conflicte basc i, per extensió, satisfer les reivindicacions nacionals del poble català, està condemnat al fracàs.

Davant dâaquest panorama, no sâentén que un partit que es proclama independentista, ERC, continuï alimentant el govern tripartit de la Generalitat de Catalunya. Des de Maulets considerem que cal una mobilització social, de desobediència i de denúncia de lâespanyolisme i de les opcions polítiques que a casa nostra seân serveixen (PSC, ICV, CIU i PP). Pensar en la reforma dâEspanya o en victòries electorals puntuals, creiem que són sortides falses. Però, en canvi, sí que hi ha sortides revolucionàries, que si hi ha valentia i dignitat, comptaran amb la nostra participació, ja que són el camí més segur per deslliurar-nos dâaquest estat genocida i opressor que és Espanya.

Maulets, el jovent independentista i revolucionari.
Països Catalans, 28 de gener de 2004
Visca la Terra!
Mira també:
http://www.maulets.org

Comentaris

Re: Amb Espanya anem enrere!
29 gen 2004
L'ARTICLE DEL DIA // ORIOL BOHIGAS
¡Gràcies, Carod!

• És vergonyós que l'Espanya més antiquada vulgui convertir el líder d'ERC en delinqüent per haver protagonitzat un gest digne d'admiració
ORIOL Bohigas
Arquitecte Els últims anys --i, sobretot, després del terrible assassinat d'Ernest Lluch-- s'han multiplicat les protestes contra la violència i han sovintejat les reclamacions populars a favor del diàleg i contra la violència venjativa en la lluita antiterrorista. La majoria de ciutadans han escridassat els partits polítics que no volen acceptar els camins del diàleg, sobretot el PP, que n'és el capdavanter, i els socialistes que li donen suports equívocs a través de pactes que inclouen acords antinacionalistes. Però, malgrat l'opinió a favor d'establir el diàleg amb ETA --un diàleg ferm i ben estructurat, amb la seguretat i els reforços polí- tics que facin falta-- cap polític ni cap partit polític, cap ciutadà responsable i representatiu ha fet un sol pas d'aproximació ni tan sols de tempteig.

El primer que ho ha fet en tot aquest període és Josep-Lluís Carod-Rovira. I davant d'aquest exemple insòlit, heroic i patriòtic no podríem tenir una altra reacció que no fos l'agraïment i l'admiració. És un gest d'altíssim valor, un exemple que hauria d'avergonyir els partits i els polítics que, per inèpcia o per males intencions, no surten dels seus cercles sectaris, reaccionaris i despòtics. ¡Moltes gràcies, Carod!

Però quan semblava evident que tot el país s'havia d'aixecar en homenatge al líder d'Esquerra Republicana, ens hem trobat amb un espectacle vergonyós: l'Espanya més antiquada --aixoplugada sota l'estructura governamental del PP amb el recolzament dels socialistes més esporuguits-- ha posat en marxa un terrorisme mediàtic que, acusant-lo sense arguments, vol aconseguir ensorrar-lo i desprestigiar-lo, fent-lo passar d'heroi popular a quasi delinqüent. De moment, el PSOE, víctima de pactes contra natura i sense tenir criteris que el distingeixin del PP, ja l'ha obligat a deixar les responsabilitats que li corresponien al Govern de la Generalitat. Sembla que, una vegada més, està triomfant l'agressió espanyolista contra Catalunya i que alguns catalans indecisos de dretes o d'esquerres --ancorats en l'agonia d'una burgesia que s'ha deixat perdre tantes oportunitats culturals, econòmiques i polítiques i que, de tant en tant, deixa traslluir les restes anticatalanistes de les dues dictadures en què es va emparar--, es deixen seduir, un cop més, per les mentides madrilenyes.

¿Tot és fill de la por? ¿De la por d'un Govern catalanista i d'esquerres que comença a funcionar per primera vegada després de tants anys? ¿De la por del creixement d'un partit independentista que no s'agenolla davant dels sistemes absorbents de la política centralista? ¿De la por que amb contactes diferents es comenci a dominar realment el terrorisme, aquell terrorisme que manté la por necessària per fomentar vots cap a la dreta dictatorial i esporuguida?
Per combatre i racionalitzar la por com a instrument electoral caldrien dos actes de transparència democràtica: el Govern central hauria d'explicar qui va denunciar l'entrevista i quines responsabilitats directes o indirectes s'amaguen darrera seu, i Carod-Rovira hauria d'explicar --dins dels límits d'una mínima seguretat-- quins foren els temes de la conversa i quines les finalitats aconseguides o frustrades. I, sobretot, quines perspectives poden tenir aquestes converses, encara que sigui amb la prohibició acusatòria d'Aznar i els seus.

Estic segur, però, que, malgrat les pors imbuïdes, seran els mateixos ciutadans de Catalunya els que no deixaran que els enemics engoleixin Carod-Rovira. Ell mateix ja ha anunciat que es presentarà com a cap de llista d'ERC a les pròximes eleccions legislatives. Un gest magnífic, espectacular i molt eficaç. Estic segur que s'emportarà un èxit considerable perquè els ciutadans premiaran el seu esforç per obrir escletxes de pau amb un diàleg arriscat encara que persistent. Se n'anirà del Govern de Catalunya i es farà un lloc a Madrid, on la seva actitud catalanista podrà ser encara més radical. No s'haurà malmès el Govern tripartit --si Maragall recupera l'autoritat sense tornar a caure en les dictadures del PSOE-- i, a més a més, tindrem a Espanya un representant potentíssim que no perdrà el temps amb genuflexions servils. Però cal plantejar un interrogant per després d'aquesta legislatura: ¿tornarà Carod a Catalunya o ja haurà enfortit els fonaments per esdevenir el primer president de la Tercera República? Si l'error dels socialistes catalans a l'acceptar les ordres de Zapatero i fer-lo fora del Govern ha d'acabar amb l'inici d'una transformació més radical, potser haurem de recórrer a aquella frase que Franco va fer famosa al morir Carrero Blanco: "No hi ha mal que per bé no vingui".
Re: Amb Espanya anem enrere!
29 gen 2004
ja veus com els crancs!!!
ja no són homo sapiens són homo fascistus!!
Re: Amb Espanya anem enrere!
29 gen 2004
ARA I SEMPRE PUTA ESPANYA!!!!!
Re: Amb Espanya anem enrere!
30 gen 2004
PREFEREIXO SER 1 "POLAKO" QE 1 GOS ESPPAN!OL!!
PREFIERO SER POLAKO QE 1 PERRO ESPPAÑOL!!!!!!!
independència i llibertat...volen 1 altre guerra civil?? doncs si no volen dialogar...
Re: Amb Espanya anem enrere!
30 gen 2004
dadá dadá, aquestes mescles d'alcohol i fàrmacs no podien ser bones, els amics ja t'ho deien...
Sindicat