Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia : especulació i okupació
desobediència a Vinarós
29 gen 2004
Els primers propietaris de les 120 finques afectades per les obres del transvassament de l´Ebre a Vinarós (Castelló), citats ahir per l´empresa pública Trasagua per firmar les actes prèvies d´expropiació, es van negar a complir el requeriment de l´empresa amb l´argument que només estaven escrites en castellà, i no en valencià, i per tant no es respectaven els seus drets. La majoria d´agricultors, que són d´Alcanar, van aconseguir retrassar el procés d´expropiació.

Com diuen els col.lectius anti-transvassament l´objectiu és que el PP no pugui inaugurar les obres. 150 persones es van concentrar davant l´Ajuntament de Vinarós.

L´exigència lingüística de les persones afectades, va descol.locar a Trasagua, que durant tot el matí no va poder trobar un traductor per redactar les actes d´expropiació en la llengua dels agricultors, de manera que un pèrit les traduia oralment a cada propietari. Aquests escrivien després en valencià una vintena d´alegacions per a cada document, cosa que va colapsar els tràmits. L´ajuntament d´Alcanar va decretar ahir tres dies de dol en protesta per les expropiacions de finques, en la majoria dedicades al cultiu de cítrics. Ulldecona va prendre una iniciativa similar.

Comentaris

Endavant!
29 gen 2004
Ja sabeu que la majoria d'organitzacions: partits, sindicats, empreses... tenen serveis jurídics, que vos poden dir què passa en cas de no anar a les futures citacions per motius laborals, de salut, etc...

Ara més que mai, calen ponts humans als dos costats del Sénia.

Ànim des del Baix Vinalopó i endavant!
Sindicat