Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
La CUP aposta pel Diàleg, la Democràcia i l’Autodeterminació.
28 gen 2004
Arran de la situació creada per les converses sostingudes entre membres de l’organització armada basca ETA i el Sr. Carod-Rovira, i que han acabat amb la dimissió del qui fins ara era Conseller en Cap del Govern de la Generalitat de Catalunya, l’assemblea permanent de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Mataró fa les següents valoracions:
tri.jpeg
1. Els conflictes, siguin del tipus que siguin, només es resolen a través del diàleg i la negociació. Per tant, la classe política té lâobligació moral de resoldre els conflictes i no pas de perpetuar-los en benefici propi. En aquest punt, valorem positivament qualsevol aposta pel diàleg que pugui dur la pau al País Basc, perquè la resolució dâaquest conflicte serà, també, la clau de volta del reconeixement dels drets nacionals que lâEstat espanyol ens nega als catalans i a les catalanes.

2. El PP no té cap legitimitat democràtica per alliçonar el poble català perquè és un partit hereu del franquisme, un règim feixista que mai ha condemnat, i perquè no podem oblidar que per culpa de la seva implicació en la guerra de lâIraq han mort milers de persones d'innocents en el darrer any.

3. LâEstat espanyol ha situat Catalunya en el punt de mira de la seva maquinària repressora, filtrant als mitjans de comunicació la informació dels contactes de Carod amb Eta, amb finalitats electorals i, sobretot, en el moment més idoni per desprestigiar les persones i les opcions polítiques que qüestionen el pensament únic de lâespanyolisme. El âterrorismeâ? és lâexcusa per criminalitzar les idees, cosa que demostra que a lâEstat espanyol la cultura democràtica és inexistent.

4. Lâactitud covarda del President Maragall, del seu partit, el PSC i dâICV, és una evidència del seu tarannà servil i botifler, perquè posen de manifest que mai faran res sense el permís del PSOE i dâIU. Altrament, el comportament rapinyaire i oportunista de CiU, situa el partit de la dreta regionalista en el trist paper dâapuntadors del PP.

5. Per coherència, no sâentén què hi fa ERC, un partit que es reclama independentista, en lâactual govern tripartit, quan ja sâha vist que és antinatural i que de âcatalanistaâ? i âdâesquerresâ? no en té res.

Fa 8 mesos que vivim en una situació política dâinterinitat, marcada pels cicles electorals (municipals, autonòmiques i les espanyoles) que ens havien de portar âel canviâ? però que en comptes dâafavorir la resolució dels problemes ciutadans (habitatge, precarietat laboral, especulació i destrucció del medi...) els ajorna. La conjuntura política actual demostra que amb Espanya no anem enlloc. Ara més que mai, cal una ruptura democràtica en clau dâautodeterminació perquè siguem els catalans i les catalanes, lliures i sense intermediaris, els qui decidim el nostre futur.

Mataró, 27 de gener de 2003
Oficina de Premsa, CUP
Mira també:
http://www.cupmataro.org

Comentaris

Re: La CUP aposta pel Diàleg, la Democràcia i l’Autodeterminació.
28 gen 2004
Manel Márquez [2004-01-28 22:28:08]
Carod a mostra el seu coratge i honor

Des de la diferència ideològica, crec que és necessari reconèixer la valentia i el coratge polític de Carod Rovira i de molts dels militants i votants d'ERC i d’altres formacions polítiques, social i/o sindicals catalanes en oposar-se a les pressions d'un govern a cada volta més proper a la nova dictadura.Es veu que en aquesta societat d’hipòcrites i de covards, dir la veritat i reconèixer que un es reuneix amb ETA o amb qui calgui per aconseguir la pau no està de ben vist.

Ara defensar a criminals i assassins confessos com són la majoria dels aliats del govern espanyol (o el seu caps del govern americà), això no és cap problema, la doble moral és típica d'aquesta dreta que mai va condemnar el crims del feixisme franquista dels que molt d'ells són fills o nets o corresponsables (Fraga Iribarne).Nosaltres no ens hem d'aplegar al voltant de ningú, però potser si que ens hauríem d'aplegat tots junts en contra de la guerra i en favor de la pau. I mostra la nostra indignació amb aquest fariseus del PSOE o sectors de IU que es diuen d’esquerres i a la primera de canvi tanquen files amb el sector més rancis de la dreta espanyolista i evidentment.... capitalistaEndavant els/les que lluiten!!!
Sindicat Terrassa