Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Davant del cessament de Carod com Conseller en Cap (Comunicat de l'Espai Alternatiu Confederal)
28 gen 2004
Espai Alternatiu vol manifestar la seva plena solidaritat amb Josep Lluis Carod Rovira enfront de l'assetjament polític i mediàtic que està sofrint pel mer fet d'haver intentat establir una via de diàleg amb ETA que permeti arribar el més aviat possible el seu abandó definitiu de les armes.
Davant del cessament de Carod com Conseller en Cap.(Comunicat de l'Espai Alternatiu Confederal)

Espai Alternatiu vol manifestar la seva plena solidaritat amb Josep Lluis Carod Rovira enfront de l'assetjament polític i mediàtic que està sofrint pel mer fet d'haver intentat establir una via de diàleg amb ETA que permeti arribar el més aviat possible el seu abandó definitiu de les armes.

La cega insistència del PP a negar la naturalesa política del conflicte basc i a criminalitzar qualsevol esforç per tendir ponts que contribueixin a l'erradicació de la violència, ha trobat ara en Carod Rovira un nou objectiu. Aquesta vegada, Aznar i Rajoy han aprofitat l'ocasió per a forçar a la servil direcció del PSOE a desmarcar-se de Maragall, disposat malgrat tot a seguir governant amb ERC. No cal afegir que darrere d'això es troben només objectius electoralistas i partidaris, dirigits a deslegitimar el govern català i, de passada, a desviar l'atenció de la població sobre els constants atacs a drets socials i llibertats polítiques fonamentals que practica el govern del PP, obstinat a convertir la totalitària defensa de la “unitat d'Espanya� en instrument preferit del seu discurs de la “por� permanent. És a més extremadament contradictori que PP i PSOE critiquen a Carod per reunir-se amb ETA quan ells van fer el mateix en altres ocasions.

La decisió adoptada per Maragall no suposa una solució al conflicte sinó, més aviat, una concessió parcial a aquestes forces polítiques i mediàtiques, les quals no van a afluixar en la seua obstinació per seguir criminalitzant a ERC i, de passada, per frustrar les expectatives de canvi que ha generat el govern tripartit català. Aquesta actitud timorata contrasta no obstant això amb la disposició manifestada per Carod Rovira i ERC a continuar defensant la via del diàleg i de la pau juntament amb el lliure exercici del dret d'autodeterminació. Espai Alternatiu comparteix aquesta resposta i reclama d'Esquerra Unida, de ICV-EUiA i d'altres forces d'esquerra nacionalistes que incloguen clarament en el seu programa electoral aquestes demandes, forjant així un ampli bloc polític i social disposat a defensar amb fermesa el reconeixement de la nostra realitat plurinacional i del lliure dret a decidir el seu futur per part de pobles com el basc i el català.

Espai Alternatiu Confederal, 28-1-03

Més informacions a http://www.espacioalternativo.org/espai/spip
Mira també:
http://www.espacioalternativo.org/espai/spip

Comentaris

Re: Davant del cessament de Carod com Conseller en Cap (Comunicat de l'Espai Alternatiu Confederal)
28 gen 2004
Manel Márquez [2004-01-28 22:28:08]
Carod a mostra el seu coratge i honor

Des de la diferència ideològica, crec que és necessari reconèixer la valentia i el coratge polític de Carod Rovira i de molts dels militants i votants d'ERC i d’altres formacions polítiques, social i/o sindicals catalanes en oposar-se a les pressions d'un govern a cada volta més proper a la nova dictadura.



Es veu que en aquesta societat d’hipòcrites i de covards, dir la veritat i reconèixer que un es reuneix amb ETA o amb qui calgui per aconseguir la pau no està de ben vist.

Ara defensar a criminals i assassins confessos com són la majoria dels aliats del govern espanyol (o el seu caps del govern americà), això no és cap problema, la doble moral és típica d'aquesta dreta que mai va condemnar el crims del feixisme franquista dels que molt d'ells són fills o nets o corresponsables (Fraga Iribarne).



Nosaltres no ens hem d'aplegar al voltant de ningú, però potser si que ens hauríem d'aplegat tots junts en contra de la guerra i en favor de la pau. I mostra la nostra indignació amb aquest fariseus del PSOE o sectors de IU que es diuen d’esquerres i a la primera de canvi tanquen files amb el sector més rancis de la dreta espanyolista i evidentment.... capitalista



Endavant els/les que lluiten!!!

http://www.esfazil.com/kaos/noticia.php?id_noticia=674
Re: Davant del cessament de Carod com Conseller en Cap (Comunicat de l'Espai Alternatiu Confederal)
28 gen 2004
El que no entenc, es que aquest tema per l'interés que sembla tenir, encara no estigui penjat a la pagina d'inici a la columna central.
Al marge de si hi estem d'acord, en contra o ni fu ni fa.
S'enten si els company i companyes d'Indy no poden per manca de temps o per volum de feina...
Bé, tant sols era una reflexió
NO CRITIQUES LOS MEDIOS DE COMUNICACIÓN
29 gen 2004
vuelvete uno de ellos.
a mi me interesa mas la noticia de mujeres que ha salido hoy
29 gen 2004
todos los periodicos y ma$media con el tema. la gente ya esta hablando y reflexionando sobre el tema. en cambio hay muchos temas de los que no se habla y afectan a muchisimas personas.

ademas estoy de acuerdo con el comentario anterior. en vez de criticar si sale o no en indymedia, mejor te pones en contacto con ell*s y les propones gastar tu tiempo colaborando para que salga la noticia. no esperemos que l*s demas hagan lo que nosotr*s queremos que sea hecho.
En ERC hay topos
29 gen 2004
todo está muy bien. ¿Pero quienes son los tres famosos topos del CNI que pasan información desde la cúpula de ERC?
www.euia.org
29 gen 2004
No entenc el comunicat d'Espacio Alternativo quan fa referència a l'EUiA, que es que teniu mandra de llegir? Com podeu demanar que EUiA inclogui en el seu programa el que té ja té inclós. Si aneu a la web d'EUiA (www.euia.org) fa anys que hi ha un banner que posa (amb una ikurriña) DIALEG!!. La gent de la CEA (l'expressió catalana de l'Espacio) forma part de la direcció d'EUiA, que no sap que le dret a l'autodetermionació és irrenunciable per a l'EUiA. No llegueixen les declaracions d'en Jordi Miralles (diputat d'EUiA) o d'en Nuet (candidat núm. 3 a les eleccions estatals) respecte als atacs del PP i dels govern espanyol contra el govern català i contra ERC?. L'enemic ja és prou fort com perquè no ens recolzem entre nosaltres. Efectivament, com dieu, cal "un ampli bloc polític i social disposat a defensar amb fermesa el reconeixement de la nostra realitat plurinacional i del lliure dret a decidir el seu futur per part de pobles com el basc i el català"...potser no caldria "exigir-lo" a qui ja treballa per ell per no crear confusió.
Re: Davant del cessament de Carod com Conseller en Cap (Comunicat de l'Espai Alternatiu Confederal)
29 gen 2004
mujer, perdoni si l'he ofés.
Tant sols dir-li que com a mínim això sembla que si que interessa a molta gent. Abitualment soc lector d'Indy i sembla ser que pel que es pot veure al fórum, aquest es un tema que te força participació.
No he menyspreat cap tema, tots em semblen importants.
Pel que fa a dirigir-me als companys i companyes d'Indy, es l'unaca manera que tinc per fer-ho, ja que una de les vegades que em vaig posar en contacte amb els/elles, em van dir que ho fés aquí.
Si crec amb aquest espai, es per que es obert, plural i participatu, no com d'altres.
Ah, si creus que aquest tema no interesa a "muchisimas personas"...res a dir.
Bé, vaig a veure que diuen de l'ALCA, del Zapatisme i l'EZLN, d'Argentina, de la Verneda,... tot es interesant
Sindicato Sindicat