Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia : especulació i okupació
Defensem el Pla de les Torres, sí a l’espai verd
28 gen 2004
Després d’uns dies de difusió mediàtica, la possible ubicació d’una presó de grans dimensions al terme municipal de Sant Joan de Vilatorrada ja és a ple debat dins la col·lectivitat bagenca. Cal, almenys durant uns instants, reflexionar sobre els diferents fenomens fan que projectes com aquest apareixin sobre la taula.
Des de les Candidatures d'Unitat Popular (CUP) creiem que la nova utilització que es vol donar als terrenys del Pla de les Torres entra completament dins la lògica de lâespeculació que arreu de la comarca exerceixen personatges ben coneguts del món financer i empresarial de les nostres contrades. No cal ser cap expert per veure el mateix rerafons especulatiu en altres projectes com el projecte de polígon al barri de La Rosaleda de Sant Fruitós, i molts altres que seria llarg enumerar.

Ãs difícil de creure que aquest conjunt dâactuacions no tinguin el beneplàcit de molts ajuntaments i persones que es fan anomenar polítics, que de passada, seâls deixa sucar una miqueta, com a membres actius del silenciós âclanâ? especulatiu, que tenen efectivament noms i cognoms. Així doncs, només haurem dâesbrinar la munió de terrenys ara qualificats dâús rústic que han comprat i compraran aquests personatges per endevinar per on continuaran la destrucció del territori. Ãs innegable doncs, que per a salvar la comarca els ciutadans i col·lectius haurem de fer pressió perquè es reguli el desenvolupament territorial, tal i com ja ens indica la Declaració de lâAgulla.

En aquesta lògica doncs, la nostra oposició a la presó és principalment per:

1. La defensa dâun espai natural de vital importància per a la comarca.
2. Perquè en aquest espai no hi acceptaríem tampoc cap altre tipus dâequipament, ni un camp de golf, ni un parc comercial, ni un polígon,â¦
3. Perquè la presó acompanya a la lògica especulativa dâuns quants, tal i com hem explicat anteriorment.

En conseqúència doncs, creiem necessària lâarticulació dâuna gran plataforma ciutadana que defensi el Pla de les Torres pel seu interès paisatgístic i natural, i que per tant sâoposi a la macropresó que hi està projectada. Una plataforma on els principals actius han de ser els pròpis ciutadans.

Candidatura dâUnitat Popular (CUP) de Manresa
cup ARROBA llibertat.com
Sindicat