Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : pobles i cultures vs poder i estats
Síntesi dels arguments a favor de Carod
27 gen 2004
Carod es reuneix amb ETA per dialogar. Què hi ha de dolent en fer apologia de la pau i el diàleg, anar en contra de la violència i unir pobles? No és, si més no, d'agrair que el que era Conseller en cap reconegui públicament els actes que porta a terme? A esquenes del govern català i espanyol, sí. Però... qui creu que si ho hagués donat a conèixer li haguéssin deixat fer la seva? O, no diuen ara que ja sabien des de fa temps de l'existència d'aquesta entrevista? Perquè no hi van fer res, perquè ho donen a conèixer ara? Evidentment la coincidència temporal amb la inaguració AHIR del primer "Congreso Internacional sobre víctimas del terrorismo" a Madrid és pura casual.
Tot i això, es considera plenament legítim que el president del govern espanyol mantingui reunions amb Bush, que va matar bastantes més persones al 2003 a Irak que no pas les víctimes en atemptats d'ETA (tres en total? Evidentment no hauria de morir ningú). Tanmateix, tan sols a Madrid van haver més de 100 morts víctimes de la violència i en els primers 15 dies d'enguany, hi ha hagut 20 morts per accidents laborals al seu estat. Es comdemna una reunió del dirigent d'ERC a favor del diàleg quan el mateix Aznar no en va utilitzar per demanar l'opinió dels ciutadans per entrar a formar part de la guerra abans esmentada.
Carod, honorablement, ha demanat la dimissió sense arrepentir-se del que ha fet. Després de la resistència del PSC a acceptar la dimissió, les pressions per part d'alts dirigents del PSOE han conseguit el que volien. L'acte de "deslleialtat intolerable" envers el President de la Generalitat ha estat castigat amb el suport del PP, PSOE i CIU. No citaré delictes més greus que, no obstant, gaudeiexen de la impunibilitat de qui els ha portat a terme. L'atac del nacionalisme espanyol envers el catalanisme polític i el de la dreta a l'esquerra queda reflectit.
Després de que com bé diu D4 "[Maragall] Deixa en Carod sense cap poder al govern (...), s´ha quedat pràcticament amb el control del govern català (...). Només em queda esperar que ERC trenqui el pacte de govern", Aznar té la barra d'afirmar "Espero que Zapatero rompa todo pacto con Esquerra Republicana, es su responsabilidad". No és un problema d'ideologies, sinó de partits: el partit que tregui mes vots governarà. Tothom es llença a la cursa dels vots fàcils. No nego que, en el fons, Esquerra n'és un més. Però el discurs d'aquesta tarda m'ho ha deixat ben clar. El 14M jo voto ERC.

Comentaris

Re: Síntesi dels arguments a favor de Carod
27 gen 2004
Només he llegit la primera línia del teu text, ho sento!
Jo em pregunto, k hi ha de dolent amb dialogar? Pregunta-li al regidor d'ERC de Gràcia si sap que vol dir aquesta paraula i si va dialogar gaire amb la gent de Les Naus, jaja... jo tb he votat ERC, sóc massoca... i els tornaré a votar, però em foten fàstic ells i tots. Esquerra? Cullons a CAT i a BCN tenim un govern més d'esquerres impossible i què passa? Totes les polítiques que fan són una "puta merda" especulativa i tecnòcrata, uns pallassos tots...
Visca Les Naus, jo les vaig descobrir fa 3 mesos i estic molt emprenyat!!!!!
Re: Síntesi dels arguments a favor de Carod
27 gen 2004
El secretari general d’ERC ha dit que “és el poble de Catalunya qui ha de decidir si he fet ben fet de buscar la pau a través de l’únic camí possible: el diàleg?, per la qual cosa ha dit que ?a partir d’ara, anem a totes. ERC agafa el toro per les banyes i anem a Madrid amb el cap ben alt a defensar la dignitat i la llibertat del poble de Catalunya?, ha dit Carod, que ha afegit que “ja que aquesta crisi ha sorgit en període electoral i ha estat utilitzada electoralment, la resoldrem també electoralment. Li demano al poble de Catalunya que em faci confiança i al seu veredicte em sotmeto?.

Acompanyat per l’executiva del partit, el grup parlamentari i la resta de consellers per ERC, el secretari general ha denunciat l’aprofitament
barroer? que ha fet el PP de la seva trobada amb ETA i ha recordat que tant PP com PSOE es van reunir amb l’organització terrorista. Així mateix, ha justificat la seva renúncia com a conseller en cap per evitar que el PP l’?utilitzi com a arma electoral contra Catalunya?.

He pogut constatar com la meva reunió amb ETA ha afectat negativament al Govern de Catalunya i ha estat aprofitada barroerament per el PP?, ha assenyalat Carod, qui ha afegit que el PP “no té cap interès en la desaparició de la violència sinó en aprofitar electoralment i fer un ús barroer d’aquesta violència?. La decisió de renunciar, ahir, a la conselleria en cap la va pendre “per responsabilitat, perquè les esperances cap a aquest govern no poden ser decebudes?.

Si el PP no vol el Govern tripartit de Catalunya, ERC sí. Jo vull el govern tripartit de Catalunya?, ha dit Carod, qui ha assegurat que “a ERC no tenim por, no ens acollonim davant el PP. Som on hem estat sempre: al costat de la pau i la llibertat?.

El ja exconseller en cap de la Generalitat ha denunciat “dos fets exacrables? en tot aquest afer. El primer és “la dinàmica dels partits que pensen molt més en les eleccions que en la pau i són capaços de condemnar els processos de diàleg abans de veure alterats els resultats electorals?. Així mateix, “vull denunciar la hipocresia del PP i del PSOE, que en el seu moment es van reunir amb ETA. Tanta legitimitat tenien ells com jo per a fer-ho?.

En conseqüència, Carod ha dit que “queda clar que no renego ni renuncio ni demano perdó per les meves conviccions. Crec en la pau, en el diàleg i hi creuré sempre?, i ha rebut els aplaudiments dels militants que hi havia a la seu del partit. “no vull més morts, no vull més víctimes d’ETA, per això hi vaig parlar. No hi ha més camí que el diàleg. Parlant la gent s’entén“, ha continuat. El secretari general ha reconegut que mai havia rebut “tants i tants atacs de Madrid? ni tampoc “tants i tants actes de suport? procedents de tot arreu, -–com ara tots els partits bascos excepte el PP– als quals ha agraït les mostres d’afecte.

Josep-Lluís Carod-Rovira ha acabat la seva intervenció amb els crits de “No passaran? i “Visca Catalunya lliure!?.
Re: Síntesi dels arguments a favor de Carod
27 gen 2004
El regidor de Gràcia no es Carod-Rovira ni les Naus són ETA, no flipis. Jo també els votaré encara que passi el que dius.
amb dos collons
27 gen 2004
El gest de posar els collons a sobre la taula i presentar-se ell mateix a les eleccions al parlament espanyol m'ha impressionat.

No tenia gens clar si votar i qui votar aquestes eleccions. Pero això, el "no passaran" i el "visca Catalunya lliure" m'hi han arribat.
Re: Síntesi dels arguments a favor de Carod
27 gen 2004
Jo em refermo en la meva intenció de votar ERC. NO PASSARAN!!
Re: Síntesi dels arguments a favor de Carod
27 gen 2004
Qui m'ho anava a dir que l'acabaira votant... sempre faig vot nul perque tots son un fàstig pero aquest cop es diferent...
Aquest cop vull mostrar la meva solidaritat i fer un vot de càstig al PP, que vegi que les seves estrategies brutes de manipulació aquí a Catalunya no ens les traguem...

EL 14-M, JO VOTO A ERC!
Re: Síntesi dels arguments a favor de Carod
27 gen 2004
Tots sabem de que va tot el rollo ja a aquestes alçades de la telenovela...

1.- PP+Corrillo Mediatic Afí+CNI+14-M = BOMB ERC!
2.- PSOE=PSC=> Maragall Titella
3.- ERC = HONESTETAT+SENTIT DEMOCRATIC+DIGNITAT= KAGADA MEDIATICA -> DIMISIO Conseller en Cap
4.- CAROD-ROVIRA = LIDER COMPROMES a Madrid

14-M , EL MEU VOT PER A ERC!

Només fan que provocar més a la gent, com si no hi hagues prou i les enquestes no vaticinessin un clar augment també a les generals D'ERC ... que es preparin
Re: Síntesi dels arguments a favor de Carod
28 gen 2004
Carod estem amb tu i amb els que volen el diàleg!!!
pp = farsa democracia, pre-fran-quistes, manipuladors, hipócrites, mentiders!!!!
Re: Síntesi dels arguments a favor de Carod
28 gen 2004
jo no votgaré ERC tot i ser independentista, ERC no donarà solucions pels Països Catalans il´únic que pretén és reforçar la seva imatge (excès de protagonisme), sembla que tots els líders d´ERC són una mica egolatres, sino mireu el Colom i l´Heribert Barrera.
la conjura de los necios
28 gen 2004
Tristes, sou uns tristos. Voteu a ERC o a Iniciativa, però després no us queixeu si coloquen germans al govern, si es barallen per pillar la poltrona de la Corporació, de continuar amb les polítiques especulatives, de tenir contactes a França amb partits ultra-jacobins,... Per cert us sona el senyor Hortalà? el director de la borsa de Barna. pues eso
Re: Síntesi dels arguments a favor de Carod
28 gen 2004
14-M, EL VOT Q FA MAL A L´ESTAT ESPANYOL ES CAROD.

El meu vot ja el té.
Re: Síntesi dels arguments a favor de Carod
28 gen 2004
crec que el meu vot no: ni el Carod ni ningú. Al Parlament de Madrid a mi no se m´ha perdut res. Tant de parlar sobre ETA i el diàleg, i sobre els altres temes fan lo mateix que el PSOE. Forum 2004, desallotjaments de centres socials...i sobre la nova constitució europea no els he sentit dir ni piu.

INDEPENDÈNCIA,
REVOLUCIÓ,
NO PASSARAN!
Re: Síntesi dels arguments a favor de Carod
28 gen 2004
Carot amb dos ..... catalunya independent.
I despres ja parlara el poble catala de com vol ser
governat i quina democracia vol, i com la vol.
Salut.
Re: Síntesi dels arguments a favor de Carod
28 gen 2004
parlem ara sobre la democràcia que volem...ja que esteu en campanya...
Re: Síntesi dels arguments a favor de Carod
28 gen 2004
Si us plau, això és un fòrum de i per els moviments socials no dels partits polítics del forum 2004, del 22@ de la destrucció del casc antic, etc., etc. FEU PENA!
Re: Síntesi dels arguments a favor de Carod
30 gen 2004
No hi ha cap web que recolleixi firmes a favor de Carod Rovira?
El que jo no entenc és com es pot criticar i jutjar algú, quan l'unica cosa que vol és aconsseguir la Pau a través d'un DIÃLEG, Aznar va recolzar una guerra quan la inmensa majoria de la humanitat sortía al carrer per manifestar-s'hi en contra. Així és com demostren els del PP com funciona relament el nostre "país".

INDEPENDÃNCIA PAÃ?SOS CATALANS !¡*¡!
CAROD ROVIRA PRESIDENT!!!!
Re: Síntesi dels arguments a favor de Carod
30 gen 2004
carod president? però Aida no et confonguis, que es presenta de diputat per a les eleccions espanyoles XD, sis plau!

FORA PARTITS POL�TICS D´INDYMEDIA
au
Sindicat Terrassa