Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Últimes notícies sobre pres@s en vaga de fam!
27 gen 2004
Patricio Pallarés Bayona ha deixat la vaga de fam per haver aconseguit el seu trasllat ara...
NOVETATS SOBRE LES PERSONES PRESES EN VAGA DE FAM!!!
+ INFORMACIÓ SOBRE LA REUNIÓ DE LA C.C.A.P. AMB LA DGSPiR

-El dijous passat, 22 de Gener del Fotut 2004, PATRICIO PALLARÈS BAYONA que es trobava en vaga de fam desde el 15 de Desembre del 2003 a la presó de Brians (Martorell), va ser traslladat altre cop a la presó de Ponent (LLeida). Per aquest motiu, primer punt de reivindicació pel perill que corria la seva vida a Brians (presó en la que havia estat apallissat i amenaçat pels carcelers d'allà), va abandonar la vaga de fam després de 38 dies!
Ara el seu objectiu prioritari és aconseguir que li concedèixin permisos de sortida, com a primer pas per a assolir la llibertat condicional a la que té el dret d'accedir al haver acomplert les 3/4 parts de la seva condemna (tal i com determina la legislació penitenciària). La situació és la següent: al haver estat sancionat durant la seva estada a Brians (5 dies d'aïllament del 4 al 8 de Desembre), sanció qualificada com a falta molt greu, la cancelació d'aquesta esdevé als sis mesos d'acomplerta, lo qual li impediria l'accès a aquests permisos fins al més de maig! Curiosament ara mateix es troba al Mòdul 11 de Ponent que és en el que tenen a les persones preses amb opció a obtenir permisos.
La manera d'evitar aquesta situació és que aquesta sanció sigui revocada degut a les nombroses irregularitats i partint del principi de la pressumpció d'innocència, ja que el Patricio va denunciar els fets que han degenerat en aquesta sanció com a un montagte dels carcelers amb la clara intenció de perjudicar-lo.
Tot això s'ha de gestionar al Jutjat de Vigilància Penitenciària (JVP) nº2 de Barcelona, responsable de la tramitació d'aquest expedient. A hores d'ara lo únic que podem avançar en aquest sentit és que sembla que hi pot haver hagut un error en la tramitació de tot l'expedient sancionador, fet que legalment permetria subsanar aquesta situació. També és cert que en aquest JVP no ens han donat gaires esperances però seguim pressionant!
Val la pena comentar que el mateix dijous dia 22 de Gener gent de la Coordinadora Contra els Abusos de Poder de Barcelona , juntament amb persones familiars i amigues de persones preses, varem mantenir una entrevista amb el Cap del Servei de Rehabilitació de la Direcció General de Serveis Penitenciaris i Rehabilitació (Sr. Jesús Martinez). Aquest personatge en comptes de donar-nos la noticia del trasllat del Patricio es va dedicar a fer-nos perdre el temps amb una actitut mentidera, esquiva i inepte (doncs el trasllat havia estat aquell mateix matí i la reunió la varem mantenir gairebé a les 2 de la tarda, és a dir que éll ho sabia perfectament).
La nova adreça a la que podeu escriure al PATRICIO és: C.P. Ponent Apt. 426 - c.p. 25080 LLEIDA

En aquesta reunió varem parlar, també, de les constants morts a la presó (segons les nostres dades són 7 persones les que han perdut la vida a les presons catalanes entre finals del mes de Desembre i el que portem d'any, i només una ha estat "investigada"!!), però novament aquest senyor es va desentendre del tema; a la pregunta sobre quantes persones han mort va respondre que "no ho sap", però tampoc va negar que no n'hi hagi hagut. Va quedar clar que les constants agressions, tortures, assassinats, vulneracions dels drets humans..., que es produèixen a la presó mai seran assumides per la pròpia institució, que com totes les institucions careix d'autocrítica (lo qual li impedeix de fer crítica constructiva amb les persones a les que té sotmeses), i prefereix mentir sobre aquesta realitat avants que fer-se'n responsable. I els morts que els comptin els altres! L'altre part important de la responsabilitat d'aquestes morts la tenen els carcelers que cada cop gaudèixen de major impunitat (com els cossos repressius al carrer), portant la seva actitut fins a extrems inimaginables amb la complicitat de la institució que es limita a fer la vista grossa davant d'aquesta duríssima realitat. Varies persones preses ens han manifestat que l'actitut dels i les carceleres obeeix a un intent de provocar a les persones preses (tal i com va passar a IV Camins el Maig/Juny del 2002), per tal de seguir justificant les seves demandes de major inversió en control i medis cohercitius, i per tal de desacreditar l'actual govern. No hem d'oblidar que la majoria de carcelers i carceleres són ultradretans i la seva mentalitat els permet condicionar tant a les persones preses com a la resta de carcelers/es.

-Un altre cas d'una persona presa en vaga de fam del que varem parlar amb aquest personatge de la DG és el de l'AMADEU CASELLES i RAMON que està en vaga de fam desde l'1 de Desembre de l'any passat (58 dies en el moment d'escriure aquestes linies!!! A partir d'aquí el seu estat de salut pot començar a patir danys irreversibles!!!).
La situació de l'AMADEU, constantment enganyat per la institució penitenciària que es mostra d'una forma especialment prepotent i insensible, és molt greu per al seu estat de salut i sembla que no pensen fer res per evitar-ho. La resposta a les queixes plantejades per la seva mare respecte del tractament de que està essent objecte és sempre la mateixa: ha de deixar la vaga de fam per a poder optar a allò que legalment li pertoca (llibertat per més de vint anys de condemna i per patir una malaltia incurable de la qual va ser contagiat a la presó). Tot plegat un altre engany més d'aquesta institució que prefereix ignorar el seu estat de salut, jugant frívolament amb una vida humana, avants que respectar les seves pròpies lleis.
Aquesta postura de força (d'un orgull impropi d'una institució pública), ens recorda l'actitut de personatges tristament famosos per abandonar a la mort a les persones preses en vaga de fam: Estem parlant de l'actitut de personatges com el ENRIQUE MUJICA HERZOG (responsable de la creació del règim F.I.E.S. en la època socialista), amb els presos del G.R.A.P.O., o de la MARGARET TACHER amb els presos de l'IRA, (o de l'estat Turc amb els presos Kurds). Les declaracions de l'actual Conseller de Justícia publicades en algun diari del passat dijous 22, estan impregnades del mateix llenguatge d'hipocresia democràtica que el de la resta d'assassins.
La vaga de fam es practica com a última via per a exigir uns drets que ja corresponen a la persona que la protagonitza. No es pot deixar de proporcionar aquests drets pel fet que estigui en vaga de fam!!
Sigui com sigui cal estar molt assobre d'aquesta institució i estar molt atents al que pugui succeïr amb l'AMADEU (i el seu estat de salut), que continua a la presó de Girona.

-MANUEL TORRES que es troba a la presó de Palma de Mallorca sotmès al règim F.I.E.S., està protagonitzant una vaga de fam fins que el treguin de l'aïllament en el que es troba. Es important comentar sobre ell que prové d'una familia (d'ètnia gitana), amb varis membres encarcellats i cadscun lluny de l'altre situació que impedeix que els seus familiars els puguin visitar amb la freqüència legalment establerta (NI F.I.E.S. NI DISPERSIÓ!!).
L'adreça de la presó és C.P. Palma Ap. 1075 - 07004 Palma de Mallorca (Illes Balears).

SOLIDARITZAT I ESCRIU-LOS!!!!

QUÈ POTS FER?

•Si coneixes alguna persona presa que es troba en una situació
similar, contacta amb aquesta direcció: suportponent ARROBA sindominio.net o amb l'Ap. De Correus 95056 08080 de BCN (sense posar nom al sobre).

•Contrainforma't a la xarxa o qualsevol local social de la teva
ciutat.

•Participar als actes solidàris (concentracions i/o manifestacions).

•Escriure a les persones preses.

•Llegir els cartells, enganxines i pintades que puguis trobar pels
carrers.

•Denunciar les accions repressives de les institucions i els/les
seus/es funcionaris/es.

•Realitzar actes de solidaritat i denúncia al carrer.


ALTRES PRESOS/ES EN VAGA DE FAM

(La informació següent no podem asegurar que sigui del tot exacta, però us en podeu informar a la direcció abaix senyalada)

-DANIEL RAMIREZ CORDOBA, en vaga de fam desde l'1 de Novembre al Mòdul F.I.E.S. de HUELVA (CP Huelva II M-16-F.I.E.S., Ctra. de la Ribera s/n Codi Postal 21610 Huelva), per demanar la seva llibertat. Després d'haver acomplert gairebé 20 anys de presó, lo qual, sumant les redempcions corresponents el posa en situació d'estar al carrer.

Podeu obtenir més informació adreçant-vos a l'Ap. de Correus 95056 08080 de BCN sense posar nom al sobre).



-SANTIAGO PIQUERAS ABELLAN i ALBERTO JIMENEZ al talego de VALDEMORO (CP Madrid III Codi Postal 28340-Valdemoro, Madrid), varen realitzar una vaga de fam desde el 22 de Desembre fins a l'1 de Gener per protestar per la hipocresia que envolta el mon penitenciari i rehivindicant els 4 punts de les persones preses en lluita.



-També FERNANDO VAZQUEZ AYUDE a la presó de PICASSENT (Apt. Correus 1002-C.P.Picassent- Codi Postal 46225 Picassent, València), porta desde el 2 d'Agost del 2003 en una llarga vaga de fam demanant que s'el posi en llibertat després de més de 20 anys d'empresonament i la seva situació s'agreuja dramàticament davant la passivitat de la negra institució penitenciària.


Podeu obtenir més informació sobre aquests últims casos a travès dels comunicats de la Federación Ibérica de la Cruz Negra Anarquista-Agrupación de Madrid
(cnamadrid ARROBA yahoo.es).
Sindicato Sindicat